Grootse plannen voor 'Highlander'-reboot

Grootse plannen voor 'Highlander'-reboot

John Wick-regisseur Chad Stahelski staat in de startblokken om er wat moois van te maken.

Chad Stahelski, regisseur van de drie John Wick-films, onthulde in 2016 al dat hij betrokken is bij de reboot van de Highlander-franchise. Zijn werk aan het in mei te verschijnen John Wick: Chapter 3 heeft er echter voor gezorgd dat Stahelski er de laatste tijd maar weinig tijd aan heeft kunnen besteden.

Tijdens een interview met Collider van afgelopen week, heeft Stahelski laten weten nog steeds te werken aan de nieuwe Highlander, maar het is nog onduidelijk in welk formaat dit precies zal gebeuren. De regisseur zei er het volgende over:



Stahelski liet daarnaast weten dat hij geen probleem heeft om de franchise een nieuwe kans te geven via een streamingsdienst of kabelzender:

"We zijn de scriptfase al ver gepasseerd, maar weten nog niet hoe we het aan de man willen brengen. Als een actie-regisseur kan ik zeggen dat twee of drie afleveringen van Game of Thrones spectaculairder zijn dan 90% van de films die uitkomen. Daarnaast hebben streamingdiensten als Netflix een systeem dat regisseurs toelaat hun ideeën volledig te realiseren zonder zich zorgen te hoeven maken over een openingsweekend. We kijken dus naar alle mogelijkheden."

De eerste Highlander van Russell Mulcahy stamt alweer uit 1986. Christopher Lambert speelde in de film een onsterfelijke Schotse strijder die alleen door onthoofding gedood kon worden. Sean Connery speelde zijn mentor. De film werd gevolgd door meerdere sequels (alle van lage kwaliteit) en een geliefde tv-serie.

NieuwsFilm

meest populair