Algemeen

Grootse plannen voor 'Highlander'-reboot

John Wick-regisseur Chad Stahelski staat in de startblokken om er wat moois van te maken.

door Zilko Tarici om 12:26 in Algemeen
Chad Stahelski, regisseur van de drie John Wick-films, onthulde in 2016 al dat hij betrokken is bij de reboot van de Highlander-franchise. Zijn werk aan het in mei te verschijnen John Wick: Chapter 3 heeft er echter voor gezorgd dat Stahelski er de laatste tijd maar weinig tijd aan heeft kunnen besteden.

Tijdens een interview met Collider van afgelopen week, heeft Stahelski laten weten nog steeds te werken aan de nieuwe Highlander, maar het is nog onduidelijk in welk formaat dit precies zal gebeuren. De regisseur zei er het volgende over:



Stahelski liet daarnaast weten dat hij geen probleem heeft om de franchise een nieuwe kans te geven via een streamingsdienst of kabelzender:

"We zijn de scriptfase al ver gepasseerd, maar weten nog niet hoe we het aan de man willen brengen. Als een actie-regisseur kan ik zeggen dat twee of drie afleveringen van Game of Thrones spectaculairder zijn dan 90% van de films die uitkomen. Daarnaast hebben streamingdiensten als Netflix een systeem dat regisseurs toelaat hun ideeën volledig te realiseren zonder zich zorgen te hoeven maken over een openingsweekend. We kijken dus naar alle mogelijkheden."

De eerste Highlander van Russell Mulcahy stamt alweer uit 1986. Christopher Lambert speelde in de film een onsterfelijke Schotse strijder die alleen door onthoofding gedood kon worden. Sean Connery speelde zijn mentor. De film werd gevolgd door meerdere sequels (alle van lage kwaliteit) en een geliefde tv-serie.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Geweldig, die Stahelski.
De John Wick-films zijn actie zoals actie anno nu moet zijn en Highlander barst inderdaad van de potentie. Fantastisch ook om te horen dat hij de televisieserie noemt, want als dat de inspiratie is gaan we ongetwijfeld prachtige projecten zien van deze regisseur.

Civilian Supreme

Avatar

Ze moeten ook op voorhand al een groot verhaal klaar hebben waar ze dan uiteindelijk naar toe werken. Niet zoals in het verleden maar wat doen en wel zien waar het schip strand.

Je kan er inderdaad een hele rijke (sf) wereld van maken.

GreenHornet

Avatar

Een rode draad op papier is belangrijk

Judge

Avatar

Zolang ze er muziek van Queen in verwerken komt het goed. Amen.

Sunspot

Avatar

Wordt weer tijd ja, trilogie of serie.

007

Avatar

Is niet nodig de eerste is al een klassieker met de mooie soundtrack van queen.

mauppie

Avatar

vind ze alle vijf wel leuk om naar te kijken serie wat ook wel goed !
hoop dat ze het niet verkloten !

lamoteg

Avatar

Die laatste is zoooo bagger, there can be only one ... baby. Huh

NieuwsFilm

meest populair