Algemeen

Netflix steekt monsterbedrag in films en series

En Netflix geeft enkele kijkcijfers prijs.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De afgelopen jaren spendeerde Netflix al vele miljarden aan nieuwe series en films. In 2017 was dat bijna 9 miljard dollar en verleden jaar kwam de betaalzender uit op ruim 12 miljard. In 2019 doet Netflix daar nog een schepje bovenop.

In 2019 wil Netflix maar liefst 15 miljard dollar uitgeven aan nieuwe content. Dit blijkt uit een financieel rapport van Netflix dat Variety heeft doorgespit. In 2020 stijgen de uitgaven naar bijna 18 miljard dollar, volgens BMO Capital Markets analyst Daniel Salmon.

Fortnite
Opvallend is dat CEO Reed Hastings zegt dat de grootste concurrentie niet wordt ondervonden van streamingdiensten als Amazon, Disney+ en Hulu. Eerder YouTube en de game Fortnite zorgen voor flinke concurrentie. Netflix wil zich onderscheiden met "een betere beleving, geen reclame, directe beschikbaarheid en waanzinnige content."

Bird Box
Ook meldde het rapport dat maar liefst 80 miljoen abonnees de film Bird Box hebben gezien in de eerste maand nadat de horrorthriller online ging. De series You en Sex Education bereikten ieder 40 miljoen Netflix'ers, de Spaanse soap Elite trok 20 miljoen kijkers en Bodyguard is door meer dan 10 miljoen geïnteresseerden gekeken.

Promotie
Overigens steekt Netflix ook flink wat miljarden in de promotie van het merk. Verleden jaar was dat nog bijna 2,4 miljard dollar en dit jaar mogen de reclamebureaus maar liefst bijna 3 miljard spenderen aan on- en offline reclame-activiteiten.

Een flinke prijsverhoging is klaarblijkelijk broodnodig om die extra content te realiseren.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SAS1982

Avatar

En de films die uitkomen zijn tot nu toe matig, de series zijn wel top.

GreenHornet

Avatar

er staan toch wel aardige films op

Zembo

Avatar

Probleem van de netflix films omtrent slechte kwaliteit heeft volgens mij meer te maken met de onbekende/nietszeggende regisseurs die netflix aanstelt.

Goku32

Avatar

De serie,s zijn geweldig de film heb ik zelf allemaal al die vaak uit komen haaa

Maac

Avatar

@Zembo
Ligt ook aan wie je het vraagt natuurlijk. Bij de meeste filmliefhebbers die ik ken gaat er wel een belletje rinkelen bij namen als Gareth Evans, Alfonso Cuarón, Ethan en Joel Coen en Alex Garland.
Er zit veel rommel tussen de Netflix Originals, maar volgens mij zitten ze kwalitatief gezien in een stijgende lijn.

SuPa

Avatar

Zitten nog redelijk wat slechte films tussen. Als ze dit kunnen verbeteren zou het mooi zijn.

Dukat

Avatar

Inderdaad, de meeste series zijn top (zoals Star Trek Discovery). De films daarentegen...

Zembo

Avatar

@Maac,
Nou noem je juist de outliers op. Maar natuurlijk heb ik het niet over hen, dat zijn juist de parels op netflix momenteel, alhoewel Alex Garlands Annihilation niet te pruimen is. Balad of Buster scruggs in tegendeel. Meesterlijk!!

Maac

Avatar

^Ik snap dat je die juist niet bedoelde, maar dat is wel de kant die Netflix op aan het gaan is. Het artikel gaat over de stijgende investeringen van hun content en die gaan er uiteindelijk voor zorgen dat wij als gebruikers frequenter toegang hebben tot exclusieve content van gerenommeerde filmmakers.
Ja, Netflix heeft veel rommel, maar juist dit artikel zou ons moeten aanmoedigen ze te prijzen om de projecten die wél geslaagd zijn.
Ik heb altijd geklaagd over de kwaliteit van de films op Netflix (en release data), maar ik wil ze ook de credits geven over de dingen die goed gaan.

Thiver

Avatar

Dukat "Inderdaad, de meeste series zijn top (zoals Star Trek Discovery)."

Dat is geen Netflix-productie.

Thiver

Avatar

Dukat "Inderdaad, de meeste series zijn top (zoals Star Trek Discovery)."

Dat is geen Netflix-productie.

Rafael11

Avatar

Ze moeten ook wel denk ik. Met de concurrentie die er aan zit te komen. Netflix heeft er nou niet echt hoogstaande films tussen zitten vind ik tot nu toe, misschien een enkeling. Er zijn wel wat series die ik nog wel aardig vind om te kijken.

Master Of Films

Avatar

Thiver "Dat is geen Netflix-productie."

Nou eigenlijk is het in feite wel een Netflix-productie ism CBS, maar dan voor de internationale markt :P
Star Trek Discovery is volledig betaald door Netflix, waardoor CBS het "gratis" kon maken voor CBS All Access. Daartegen mocht Netflix wel hun eigen titelcard aan hangen ipv CBS versie.

Oh enne Bohemian Rhapsody & A Star Is Born (2018) zijn musicals :D en bierglas.

nieuwslaatste nieuws

meest populair