Algemeen

Grootste prijsverhoging ooit voor Netflix

Nooit eerder stegen de prijzen zo hard.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
In de Verenigde Staten stijgen de prijzen van Netflix voor de vierde keer sinds de streamingdienst werd opgericht. Ditmaal gaan de prijzen tussen de 13 en 18 procent omhoog - meer dan ooit in de geschiedenis van het bedrijf. De zestig miljoen Amerikaanse abonnees moeten straks dus allemaal flink meer betalen.

Voorlopig lijkt de prijsverandering geen invloed te hebben op andere landen, dus ook niet in Nederland. Voor de Amerikanen is het in elk geval een vervelende ontwikkeling. De goedkoopste abonnementsvorm van Netflix wordt namelijk fors duurder: van 11 dollar per maand, gaat de prijs naar 13 dollar per maand.

Netflix stelt onder meer tegenover CNBC dat het meer vraagt voor zijn dienst, omdat het ook fors investeert in nieuwe content. Om die reden moet de prijs wel veranderen: Netflix wil namelijk meer content blijven maken en dat moet het op de een of andere manier wel kunnen financieren. In 2018 werd voor acht miljard dollar aan originele content gemaakt, waaronder series als The Crown, House of Cards en Star Trek: Discovery (waarvan Netflix de afleveringen naar het schijnt geheel betaalde). Ook kwamen er films als The Cloverfield Paradox, Mowgli en recent nog Bird Box online te staan.

De prijzen blijven in Nederland voorlopig ongewijzigd. De laatste prijsverhoging hier stamt uit oktober 2017.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Zembo

Avatar

Niet meer dan terecht vind ik. Ik heb het wel voor over als mijn abonnement 2-3 euro duurder wordt. Maar goed dat ben ik, verwacht ook niet dat men mijn mening deelt.

dakai-world

Avatar

Netflix krijgt meer concurrentie. Daarnaast is de concurrentie ook bezig om hun eigen content terug te halen. De films en series waarvan wel licenties zijn, worden duurder, juist omdat er concurrentie is. Daarnaast moet Netflix meer eigen content gaan maken.

Het is niet meer dan logisch dat Netflix - gedwongen - zijn prijzen omhoog moet gooien.

Duikboot

Avatar

Ze doen maar, gebruik het niet en mis het ook niet...

Prince John

Avatar

Tja, grootste prijsverhoging ooit... Elke euro is er een, maar als ik zo'n twintig tot dertig euro extra moet betalen per jaar ga ik niet huilen, is Netflix (in mijn ogen) wel waard.

dakai-world

Avatar

@Prince, precies.

Laten we vooral niet vergeten wat je ervoor terugkrijgt. Je hebt haast een onbeperkt aanbod aan films, series en docu's. Je betaalt voor de goedkoopste abbo nog altijd minder dan een enkel bioscoopkaartje. De duurste abbo is nog altijd goedkoper dan een bioscoopbezoekje (met je eten en drinken meegerekend).

Wat ik bij mezelf heb gemerkt is dat ik nu toch vaker naar de bioscoop ga en ook wat kleinere films eerder een kans gun. Het mist in de filmmarkt nog aan concurrentie en ik ben blij dat Netflix zich als nieuwkomer er tussenin probeert te vechten.

Moviemagic

Avatar

TheResurrect "Hahah ''Meer dan OOIT in de geschiedenis van het bedrijf'' (Netflix bestaat 10 duizend jaar?)
Gaan jullie deze over dramatische zinnen altijd gebruiken als Netflix zijn prijzen gaat verhogen? "


Netflix is in 1997 opgericht. In 1998 is de website online gegaan. Dit is ruim 20 jaar. Er staat toch ook niet bij of het een lange of een korte geschiedenis is.

Pronk47

Avatar

Logisch toch.

deregtx

Avatar

In Nederland betalen we al veel te veel omdat we maar 10% van de content krijgen dan wat er op Netflix USA staat.....

nieuwslaatste nieuws

meest populair