Algemeen

Climax [Dagtip IFFR 2019]

De nieuwe film van Gaspar Noé!

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Regie: Gaspar Noé | Cast: Sofia Boutella (Selva), Romain Guillermic (David), Souehila Yacoub (Lou), Kiddy Smile (Daddy) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2018

Een nieuwe film van regisseur Gaspar Noé is altijd goed voor reuring. En dus kijken we heel erg uit naar Climax, overigens een film die de regisseur zelf ook op het festival schijnt te presenteren. De film is technisch goed, en visueel een meesterwerk. En kreeg op het filmfestival van Cannes een minutenlange staande ovatie.

Het uitgangspunt van Climax is erg eenvoudig. Een groep dansers gaat naar een leeg schoolgebouw om daar te feesten. Maar hun avond verandert al snel tot een bizarre hallucinatie, als blijkt dat de sangria die ze aan het drinken waren vermengd was met LSD. Feest alom dus, maar ook de nodige bizarre gevoelens en situaties.

De anderhalf uur durende dans verwordt volgens IFFR van speels tot geil, en van kwaad tot erger. Niet gek ook, want de erotische hel die de personages van Noé meemaken is niet niks en brengt de nodige verlangens en vernietiging met zich mee. Een briljante en absurde film, lezen we verder in recensies.

Wanneer te zien
Donderdag 31 januari: 20:45 - 22:47 in Pathé 1
Vrijdag 1 februari: 19:45 - 21:47 in Kino 1


4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Wil deze erg graag zien. Ik vind niet al zijn films goed, maar hij is één van de meest interessante filmmakers van nu.

JayBee

Avatar

Iets minder briljant dan Irreversible, maar nog steeds erg goed. Alleen Noe kan de hel op aarde zo pakkend vormgeven.

Master Of Films

Avatar

Gaspar Noé is bij sommige wel bekend van Irreversible met Monica Bellucci & Vincent Cassel. Ik heb deze film (in het verleden) blind gekocht op DVD. Ik wist alleen dat Monica er in zat. Man, man, man. Wel een goeie film, maar als je blank er in gaat dan zijn die M.Night Shambhala plottwists verheven voor een SBS tienerfilm.

Zijn vorige film Love is, vooral in 3D, nogal....eum. Zit op de grens van een (soft)porno film, maar ook weer niet. Voor Amerikanen is deze film sowieso al "not done".

Climax schijnt connecties te hebben met schilder Jheronimus Bosch. Een andere opvallend iets. Climax heeft de 12+ leeftijdskeuring. Iets zegt mij dat deze Noé film een milde film is tov Irreversible & Love.

Ang3l

Avatar

Wil deze heel graag gaan kijken. Irriversible vind ik een fantastische film, enter the void vond ik vreselijk (vreselijk goed of slecht, laat ik ff in t midden, want ben er zelf na jaren nnog steeds niet uit) mara hoe dan ook bijzonder.

En dat in combi met dans, jup. Must see voor mij.

nieuwslaatste nieuws

meest populair