Celebrity

Rami Malek zeer blij met Oscarnominatie 'Bohemian Rhapsody'

De leden van de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences zijn onder de indruk van zijn Freddie Mercury!

door FilmTotaal om 07:20 in Celebrity
Gisteren zijn de Oscarnominaties voor de 91ste keer bekendgemaakt en liefhebbers van de biografische Queen-film Bohemian Rhapsody zullen tevreden zijn met de prijzen die gewonnen kunnen worden. Zo maakt de onderneming zelf kans om de Oscar voor beste film binnen te halen en hoofdrolspeler Rami Malek de Oscar voor beste acteur. Niet geheel verrassend is hij helemaal in de wolken.

Na de nominaties sprak de 37-jarige Amerikaan met TheWrap. Hij zei: "Ik wist niet dat de nominaties vandaag waren, maar ik had een voorgevoel. Ik ben nu in Parijs, eerder dan gepland, dus ik hoefde niet vroeg op te staan. Het is zoals je zou verwachten - ik ben in de wolken. Het is een bovenaardse ervaring. Het sneeuwde buiten, dus het voelde al magisch aan. De nominatie voegt er veel aan toe."

Malek gaat verder: "Ik kan niet wachten. Wat er op die dag ook gebeurt. Het is een prestigieuze eer om te midden van die acteurs te worden gezien. Een Oscarnominatie hebben is iets dat m'n hele leven bij me zal blijven. Ik ben zo trots."

In de film van regisseurs Bryan Singer en Dexter Fletcher neemt Malek de rol van Queen-zanger Freddie Mercury op zich. Begin deze maand ontving hij voor zijn optreden ook de Golden Globe voor beste acteur in een drama. Bohemian Rhapsody sleepte eveneens het beeldje voor beste dramafilm binnen.


De andere leden van de band worden gespeeld door Gwilym Lee (gitarist Brian May), Ben Hardy (drummer Roger Taylor) en Joseph Mazzello (bassist John Deacon). Volgens Malek weergeven de Oscarnominaties dat mensen ontzettend veel van Queen's muziek houden en het verhaal dat een eigen film verdiende.

"Het is het verhaal van een underdog, een mens dat in zijn leven worstelde en onoverwinnelijke kansen het hoofd moest bieden om uiteindelijk zijn droom te verwezenlijken en muziek te creëren die de test der tijden doorstond," aldus Malek. De uitreikingen van de Oscars vinden 24 februari plaats. De acteur neemt het op tegen collega's zoals Christian Bale, Willem Dafoe, Bradley Cooper en Viggo Mortensen.

NieuwsFilm

meest populair