Celebrity

'Roma'-acteur mag Amerika mogelijk niet binnen voor Oscars

Er zijn problemen met de visumaanvraag.

door FilmTotaal om 11:17 in Celebrity
De Mexicaanse acteur Jorge Antonio Guerrero, die schittert in het voor tien Oscars genomineerde Roma, kan mogelijk niet bij de awardshow aanwezig zijn. Guerrero schijnt niet de juiste reisdocumenten te bezitten om de Verenigde Staten binnen te mogen komen, zo weet IndieWire te melden.

De kans lijkt groot dat acteur Jorge Antonio Guerrero niet aanwezig kan zijn bij de Oscaruitreiking. De Mexicaan heeft niet de juiste papieren om de Verenigde Staten in te komen. Drie keer eerder werd een visumaanvraag van Guerrero al geweigerd door de Amerikaanse ambassade. Zo kon hij de persdagen en première van de bekroonde Netflix-film Roma vorig jaar ook al niet bijwonen. Voor de Golden Globes kreeg hij ook geen toestemming.

Nieuwe poging
Amerika vreest onder meer dat Guerrero zijn toeristenvisum gaat misbruiken om werk te zoeken. Toch doet Guerrero voor de Academy Awards in februari een nieuwe poging. De producenten van Roma hebben al verschillende aanbevelingsbrieven geschreven voor de acteur, maar de ambassade doet daar tot op heden niks mee. "De ambassade zou eens moeten inzien dat dit een culturele uitwisseling is tussen twee landen", laat Guerrero weten.

NieuwsFilm

meest populair