Celebrity

'Roma'-acteur mag Amerika mogelijk niet binnen voor Oscars

Er zijn problemen met de visumaanvraag.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 11:17 in Celebrity
De Mexicaanse acteur Jorge Antonio Guerrero, die schittert in het voor tien Oscars genomineerde Roma, kan mogelijk niet bij de awardshow aanwezig zijn. Guerrero schijnt niet de juiste reisdocumenten te bezitten om de Verenigde Staten binnen te mogen komen, zo weet IndieWire te melden.

De kans lijkt groot dat acteur Jorge Antonio Guerrero niet aanwezig kan zijn bij de Oscaruitreiking. De Mexicaan heeft niet de juiste papieren om de Verenigde Staten in te komen. Drie keer eerder werd een visumaanvraag van Guerrero al geweigerd door de Amerikaanse ambassade. Zo kon hij de persdagen en première van de bekroonde Netflix-film Roma vorig jaar ook al niet bijwonen. Voor de Golden Globes kreeg hij ook geen toestemming.

Nieuwe poging
Amerika vreest onder meer dat Guerrero zijn toeristenvisum gaat misbruiken om werk te zoeken. Toch doet Guerrero voor de Academy Awards in februari een nieuwe poging. De producenten van Roma hebben al verschillende aanbevelingsbrieven geschreven voor de acteur, maar de ambassade doet daar tot op heden niks mee. "De ambassade zou eens moeten inzien dat dit een culturele uitwisseling is tussen twee landen", laat Guerrero weten.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Ik vind het toch maar vaag dat netflix films genomineerd worden voor oscar's

Moviemagic

Avatar

Ik vind het vaag dat er nog oscars zijn. Wat een politiek correcte warboel die met name de kleine filmmakers passeert.

Bane1

Avatar

@Adofmirosch Hoezo is het vaag? Netflix heeft gewoon aan de voorwaarden van de Oscars gehouden. Netflix heeft alleen de distributie rechten van de "Roma" gekocht. Sundance en de Toronto film festival zijn op zich grote indie films veilingen. De grote studio's (WB, 20th Cen. Fox en enz.) kijken de films en bieden zo hoog mogelijk om de distributierechten te krijgen.

PRIME

Avatar

Schandalig. ''Bang dat hij werk komt zoeken'' die gast speelt in een voor 10 of 11 oscars genomineerde film..

Decepticon

Avatar

Hij zal wel wat op zijn kerfstok hebben....... ;)

David Mills

Avatar

Die schittert in Roma... die 5 tot 10 minuten screentime die hij heeft. Bij Roma wordt alles een beetje opgeblazen en overdreven, aardige film meer niet

adofmirosch

Avatar

@bane1 ah, bedankt voor de reactie, het is niet zo vaag als ik dacht.

@moviemagic eens!

Thebirds

Avatar

Roma is bijna de enige oscar waardige film die erbij zit dit jaar, al is het enkel en alleen voor de cinematografie. Elk beeld is een schilderij, dit had rechtsstreeks naar het grote doek moeten gaan en nooit op een klein scherm vertoont mogen worden.

Frietgezicht

Avatar

Veel gedoe met de oscars. Van Hart tot die docu en van BP tot dit en het duurt nog even voor ze uitreiken.

Ereptile

Avatar

In een land als Amerika zou je op dit moment niet eens dood gevonden willen worden. Wel jammer dat hij niet bij de bekroning van z'n werk kan zijn als acteur, dat maakt het wel weer zuur.

nieuwslaatste nieuws

meest populair