Poll

POLL: Beste rol van Al Pacino?

Kun jij kiezen uit zijn geweldige personages?

door Bram de Groot om 17:00 in Poll
Dit jaar is Al Pacino te zien in twee heel interessante films. Hij zal namelijk te zien zijn in Quentin Tarantino's Once Upon a Hollywood en Martin Scorseses The Irishman. Met de POLL van deze week kijken we terug op tien van zijn bekendste personages, met de vraag: welke rol is jouw favoriet?

De doorbraak voor Pacino was in de jaren 70. Hij was in 1972 te zien als Michael Corleone, de rol die hij daarna nog twee keer speelde in de Godfather-trilogie. Daarna kwamen de memorabele rollen in films Serpico (1973) en Dog Day Afternoon (1975), beide van regisseur Sidney Lumet. In de jaren 80 deed Pacino het rustig aan, maar speelde het geliefde personage Tony Montana in Brian De Palma's Scarface (1983).

In de jaren 90 waren er onder meer de toppers Scent of a Woman (1993), waarvoor Pacino zijn tot op heden enige Oscar kreeg, Michael Manns Heat (1995) en Mike Newells Donnie Brasco (1997). In de 00's en later wist Pacino zelden memorabele rollen te spelen.

Succes met stemmen!
Staat jouw favoriet er niet tussen? Laat deze dan achter op de gebruikelijke plaats en kies je favoriet uit de personages die er wel staan!31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Zijn rollen in Scarface en The Godfather zijn een stuk iconischer, maar ik heb gestemd op zijn performance in Scent of a Woman. Super geacteerd en ik krijg altijd kippenvel bij zijn speech op het einde van de film.

John Wayne

Avatar

In The Godfather maakt zijn karakter op een onderkoelde manier een geweldige ontwikkeling door. Je ziet hem gaan van redelijk onschuldige bijstaander naar een ongenadig gruwelijk monster, op een uiterst geloofwaardige manier.
Natuurlijk heeft Pacino meer iconische rollen neergezet zoals in Scarface, Scent of a Woman en Serpico. Een rol die niet in het lijstje staat maar ook meesterlijk door hem werd neergezet is die van Shylock in The Merchant of Venice. Maar voor mij blijft Michael Corleone zijn beste werk.

voodoo666

Avatar

De Godfather was idd super maar ik vind de iconische Scarface het beste wat hij ooit heeft gedaan....

Sietze1983

Avatar

Net als Robert de Niro vindt ik ook dit een zwaar overschatte acteur die vooral bejubeld wordt om zijn iconische rollen in the Godfather en Scarface. Verder..mwa... Niet mijn acteur(s)

Moviemagic

Avatar

John Milton (The Devil's Advocate). Hier zag je hem gewoon zichtbaar genieten van zijn rol.

spooklift

Avatar

Moeilijke keuze maar ik kies toch voor Tony Montana (Scarface).

Ereptile

Avatar

Tony Montana & Michael Corleone zijn voor mij wel de twee meest iconische rollen van hem. Ik begreep dat Francis Ford Coppola (edit) echt voor hem heeft gevochten om hem in The Godfather te casten. Heb uiteindelijk wel voor Scarface gekozen.

Artificialis

Avatar

Voor het eerst gezien in Insomnia (2002), toen hij al wat ouder was. Christopher Nolan's meest ondergewaardeerde film als je het mij vraagt. Het gemak waarmee Al Pacino het acteerwerk uit zijn mouw schudt is om van te genieten.

Sharky13

Avatar

Say hello to my little friend !

donniebrasco

Avatar

Z'n acteerprestatie in Carlito's way vind ik net iets beter dan dat in Scarface!

John Wayne

Avatar

@ereptile, Scorsese had niets te maken met The Godfather, dat was Francis Ford Coppola.

Gigan72

Avatar

Ik denk dat ik 1 van de weinige mensen op aarde ben dieThe Godfather films echt niets aan vindt.

Als je vraag welke is zijn beste rol ..dan is dat erg lastig om te kiezen.
Zitten voor mij zo wie zo 4 top films in dit lijste
Scarface
Heat
Donnie Brasco
Carlito's Way
Maar welke zijn beste rol is pffff lastig om te kiezen...
Ik ga dan toch voor Heat vindt ik ook de beste uit het lijstje.


donniebrasco

Avatar

@Sietse1983 Je hoeft niet te reageren hoor, was in dit geval 't meest verstandige geweest!

Goku32

Avatar

Poehh wat een poll zeg, deze was niet zo moeilijk vond ik. Ja hij heeft wel een paar top films gemaakt. Maar de rol van Tony zette hij super goed neer. Dus scarface is zijn beste film

Artificialis

Avatar

Gigan72 "Ik denk dat ik 1 van de weinige mensen op aarde ben die The Godfather films echt niets aan vindt."

Er is best wat geduld voor nodig om door deze films heen te komen. Ik kan mij voorstellen dat nieuwe generaties daar op den duur geen zin meer in hebben. Persoonlijk vind ik films als Scarface, Goodfellas en Pulp Fiction ook een stuk leuker om terug te kijken.

MisterPink

Avatar

The Godfather 2. In deel 1 moest hij nog wat op gang komen.

Decepticon

Avatar

@Gigan72
Ik deel bijna jouw mening, ik vind ze ook niet veel aan, ik kan ze kijken, maar daar houdt het ook mee op. Het is bijna 15 jaar geleden dat ik de 3 films heb gezien en heb nog geen drang om ze gauw weer te kijken. Maar datzelfde heb ik eigenlijk ook met Scarface.
Goodfellas kan ik elk jaar kijken, die vind ik fantastisch. Casino raar genoeg nooit gezien, maar laatst op blu-ray gekocht en ga ik binnenkort kijken.

Pruiszie

Avatar

Moeilijk om een keuze te maken, aangezien deze man briljant is. Toch maar voor scarface gekozen.

Ereptile

Avatar

@John Wayne, mijn fout! Ik bedoelde natuurlijk Francis Ford Coppola.

Jacobatje

Avatar

Al Pacino was één van mijn favoriete acteurs. Hij maakt alleen de laaste tijd niet meer zulke goede films. Maar ik kijk wel uit naar nieuwe films.

Als favoriet moet ik toch kiezen voor Lieutenant Colonel Frank Slade. Hij speelt dit karakter zo ongelooflijk realistisch. Hoe hij beweegt en lacht en praat. Dit is één van mijn favoriete films ooit gemaakt.

Heat, Donnie Brasco, The Godfather triologie en Dog Day Afternoon zijn ook fantastiche films.

Ben geen groot fan van Scarface. Ik snap niet waarom mensen dit zo goede film vinden, maar iedereen heeft zijn eigen mening. Nogmaals mijn stem gaat naar Scent of a Woman.

Tycho Nestoris

Avatar

Zijn rol in The Godfather ( 1 & 2 ) is zonder twijfel zijn beste acteerprestatie. Vreemd genoeg was Pacino niet de eerste keuze voor de rol, maar tegenwoordig zou je niemand anders kunnen indenken in de rol van Michael. Vreemd trouwens dat zijn rol uit Insomnia hier niet tussen zit.

Sunspot

Avatar

The Devil's Advocate voor mij.

Weet niet, kwam gewoon goed over allemaal, beter dan toen hij jonger was, toen vond ik het iets overdreven soms.

En dat einde ook, onverwachts toch wel

Shifty777

Avatar

Wooha!

Zonde om te zien dat Scarface de meeste stemmen heeft. Ik snap dat het cool is om op je kamer als poster te hebben wanneer je aan het puberen bent, maar het is verre van zijn beste film laat staan zijn beste rol. Sterker nog, persoonlijk vind ik het niet eens zo'n goede film en heb ik het idee dat deze in popcultuur voor een groot deel iconisch is vanwege het feit dat iedere rapper bij MTV Cribs fan was van Scarface.

Mijn stem gaat naar The Godfather, maar er zijn genoeg andere mooie keuzes.

Master Of Films

Avatar

Ik ga niet stemmen, want Pacino vind ik goed in bijna alle rollen. Ik zou alleen Lowell Bergman (The Insider) & Lieutenant Colonel Frank Slade (Scent of a Woman) weghalen op deze lijst.

Blockbuster

Avatar

Waarom staat dit meesterwerk er niet tussen? ;)

Filmenboekenfan

Avatar

Blijft voor mij altijd michael corleone uit the Godfather .

NieuwsFilm

meest populair