Script DC-film 'Joker' dagelijks aangepast op filmset

Script DC-film 'Joker' dagelijks aangepast op filmset

Regisseur Todd Phillips creatief te werk.

Het gebeurt wel vaker dat een script nog niet helemaal af is als de opnames voor een film starten. Zo werd er aan het script van Mission: Impossible - Fallout nog gewerkt toen regisseur Christopher McQuarrie de camera's aanzette. De DC-film Joker blijkt het nog iets bonter te hebben gemaakt.

Actrice Zazie Beetz (Deadpool 2, Slice) sprak met MTV News en liet weten dat het verhaal van de DC-film dagelijks werd aangepast. Ook laat ze weten dat dit noodzakelijk was om de opnames binnen de geplande drie maanden af te ronden, aangezien hoofdrolspeler Joaquin Phoenix flink was afgevallen voor de rol als de 'Clown Prince of Crime'.


"Het script was geweldig. We herschreven het hele ding terwijl we het opnamen. We gingen letterlijk naar de trailer van Todd om de scène voor de avond te schrijven om deze daarna op te nemen. Tijdens haar en make-up leerden we onze tekst voor de opname. Drie weken later namen we de scène opnieuw op. We moesten alles snel doen omdat Joaquin zoveel gewicht was verloren en daardoor kunnen we niet nog later nieuwe opnames doen. Maar Todd weet alles snel voor elkaar te krijgen, dus we hadden altijd voldoende tijd."

Het script ligt officieel in handen van regisseur Todd Phillips (The Hangover) en Scott Silver. Ondanks dat dit wat vreemd is, lijkt het wel allemaal soepel te zijn verlopen en wie weet zorgt de improvisatie voor een sterke film. Joker staat gepland voor begin oktober!

NieuwsFilm

meest populair