Liam Neeson dacht dat actiethriller 'Taken' rechtstreeks naar DVD zou gaan

Liam Neeson dacht dat actiethriller 'Taken' rechtstreeks naar DVD zou gaan

"Ik heb vechtscènes met gasten die half zo oud als ik zijn en ik kan niet stoppen met lachen."

Succes kan uit een onverwachte hoek komen. Dat ondervond Liam Neeson elf jaar geleden toen de actiethriller Taken uitkwam waarin hij zijn ontvoerde dochter tracht te vinden in het hartje van Parijs. Op kritisch gebied was Pierre Morel's creatie degelijk ontvangen. Wat vooral opviel was de hoeveelheid bioscoopgangers. Door het financiële succes lieten twee vervolgen niet lang op zich wachten. Ook bood het Neeson meer rollen aan in actiefilms en thrillers. Dat had de acteur absoluut niet verwacht.

De 66-jarige Noord-Ier onthulde dit in een interview met Entertainment Weekly. Hoewel hij het niet negatief bedoelt, dacht Neeson dat Taken de bioscoop niet zou halen. "Die film was een ongeluk," begint hij. "Ik heb me nooit gericht op: 'O, ik werk dolgraag aan actiefilms.' Dat was voor mij niet echt in beeld. Ik las het script en dacht: 'Dit kan leuk zijn. Elke dag rondhangen met stuntmannen en slechteriken in elkaar slaan.' Ik dacht dat de film rechtstreeks naar DVD zou gaan. En dat was geen probleem."


Neeson zag er de humor wel van in. "Ik genoot zoveel van het werken aan die eerste 'Taken'-film. Ik had geen idee dat het naar andere films zou leiden. Andere actiefilms. Ze begonnen me de scenario's van actiefilms op te sturen en dan zag je al dat 'mannelijke hoofdrolspeler, 37 jaar' doorgestreept was en 'eind 40, begin 50' erbij was geschreven," legt Neeson lachend uit. "Ik voel me zeer bevoorrecht en een klein beetje schuldig. Ik heb vechtscènes met gasten die half zo oud als ik zijn en ik kan niet stoppen met lachen. Het was tegelijkertijd ontzettend dwaas en hartstikke leuk."

Eind februari kunnen we de acteur in een nieuwe actiefilm bewonderen: Cold Pursuit. Als we Neeson mogen geloven komt er voorlopig geen eind aan zijn actierollen. "Als ik ze zo nu en dan kan afwisselen met een 'A Ballad of Buster Scruggs' of Martin Scorsese's 'Silence', dan kan ik niet om een betere carrière vragen. Ik ken mezelf. Wanneer ik een rollator nodig heb om twee gasten af te tuigen, dan zal ik het weten: 'Nee, Liam, deze keer zal het publiek echt lachen.'"

NieuwsFilm

meest populair