Regisseur over 'The Batman': gaaf noir-verhaal, veel slechteriken en meer!

Regisseur over 'The Batman': gaaf noir-verhaal, veel slechteriken en meer!

Nog 2,5 jaar wachten!

Veel fans vragen zich af wat er gaat gebeuren met de DC-film The Batman. Speelt Ben Affleck de titelheld, is deze onderdeel van het DC Extended Universe en wanneer verschijnt de film? Regisseur Matt Reeves sprak met The Hollywood Reporter over de film en gaf deels antwoorden.

Over de insteek van The Batman zei hij dat de film vanuit het perspectief van Batman wordt geschoten, een noir Batman-verhaal. We zouden over zijn schouder mee kijken, met een emotionele en spannende insteek.

"World's greatest detective"
"We zien Batman veel meer in de detectivemodus dan we hebben gezien in films. Dat zit ook in de comics. De strips hebben een geschiedenis van dat hij de "World's greatest detective' is en dat is eigenlijk niet onderdeel geweest van wat in de films te zien is geweest," aldus Reeves. "Ik zou graag zien hoe hij misdadiger opspoort en probeert een misdaad op te lossen. Het zou hem de mogelijkheid geven om zich als personage te ontwikkelen."

Titel, en losstaand?
"Op dit moment heet de film The Batman. Hoe de film uiteindelijk wordt genoemd, weet ik niet," zei Reeves over de titel. Goed nieuws is dat er snel een cast wordt verzameld. Hij gaf aan dat er een "Rogues Gallery" is, en hiermee wordt direct verwezen naar de vele slechteriken die er in de wereld van de Dark Knight bestaan. "Warner denkt niet [meer] dat ze een gigantische reeks moeten ontwikkelen, met een groot verbindend plan. Wat ze moeten doen is goede films maken met deze personages," zei Reeves over of de film in het DCEU zal worden geplaatst.

Zomer 2021
Over de verschijningsdatum meldde Reeves: "Er is geen datum. Ik laat me er niet toe verplichten, maar we denken dat de film waarschijnlijk in 2021 verschijnt, laat in de lente of in de zomer."

NieuwsFilm

meest populair