Familie Jussie Smollett noemt brute aanval 'terroristische daad'

Familie Jussie Smollett noemt brute aanval 'terroristische daad'

Smollett zou zijn aangevallen door twee supporters van de Republikeinse president Trump.

Eerder deze week werd acteur Jussie Smollett (bekend van de serie Empire) op brute wijze aangevallen door twee racistische en homofobe Trump-supporters. Inmiddels heeft zijn familie een statement verspreid. Zij noemen de aanval een 'terroristische daad'.

De zwarte en openlijk homoseksuele acteur en zanger Jussie Smollett (36) werd woensdagavond in Chicago aangevallen door twee mannen met bivakmutsen. De daders sloegen Smollett in elkaar, duwden zijn hoofd in een strop en goten bleekmiddel over hem heen. Smollett moest in het ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen. De twee mannen hadden een racistisch en homofoob motief en zouden hebben geroepen dat Smollett 'niet thuishoort in een MAGA-land', waarmee zij verwezen naar de campagneslogan 'Make America Great Again' van Donald Trump. De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

Statement familie
De aanval op Smollett leidde tot vele verontwaardigde reacties. Zijn familie heeft inmiddels een statement verspreid. "Wij danken iedereen voor hun steun en hopen dat de daders zo snel mogelijk worden opgepakt", zegt de familie. "Hatelijke woorden leiden tot hatelijke acties. Dit soort aanvallen vinden te vaak plaats en kennen regelmatig een dodelijke afloop. Dit moet behandeld worden als binnenlands terrorisme". Trump noemde de aanval eerder al 'verschrikkelijk'. De producenten van Empire gaan de set extra beveiligen. Zaterdagavond geeft Smollett een (inmiddels uitverkocht) optreden in Los Angeles.

NieuwsFilm

meest populair