Blu-ray

Blu-ray review: Charlie Hunnam breekt uit in 'Papillon'

En hij krijgt hulp van Rami Malek, bekend uit Bohemian Rhapsody.

door Bram de Groot om 20:16 in Blu-ray
Regie: Michael Noer | Cast: Charlie Hunnam (Henri 'Papillon' Charrière), Rami Malek (Louis Dega), Roland Møller (Celier), Michael Socha (Julot), Yorick van Wageningen (Warden Barrot), e.a. | Speelduur: 133 minuten | Bioscooprelease: 13.09.2018 | FilmTotaal recensie: 4 sterren

Charlie Hunnam lijkt zoekende naar nieuw succes en kiest daarbij opvallend vaak het avontuur. Na de Del Toro-films Pacific Rim (2013) en Crimson Peak (2015) was hij namelijk te zien in The Lost City of Z (2016), King Arthur: Legend of the Sword en (2017) en Papillon (2017). Allemaal avonturenfilms die overigens niet het gewenste succes wisten te brengen. De laatste, het wisselend ontvangen Papillon van regisseur Michael Noer, en met Rami Malek (Bohemian Rhapsody), is overigens wel een zeer aardige film geworden.

Dutch FilmWorks bracht Papillon - goed voor zo'n $4,5 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.


In Papillon wordt kluisrover Henri Charrière - na een onterechte veroordeling voor moord - in 1931 voor een levenslange gevangenisstraf verbannen naar Frans Guyana. Hij is vastbesloten zijn vrijheid te herwinnen en sluit daarom een deal met de rijke en eigenzinnige Louis Dega. In ruil voor bescherming, bekostigt Dega zijn pogingen tot ontsnappen. De wrede omstandigheden, eenzame opsluitingen en continue dreigingen houden Henri niet tegen.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8719372007723 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Papillon zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. De voorkant toont de twee hoofdrolspelers. De achterkant laat één extra zien. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Met een redelijk standaard verhouding van 2.40 : 1 pakt het beeld doorgaans zeer degelijk uit. De scherpte is goed en dat geeft het geheel een uitstekende kijkervaring. Iets minder is de kleur, al kan hiervoor ook gekozen zijn vanwege de wat sombere setting. Beelden in wat minder steriele omgevingen hebben namelijk al snel iets meer levendigheid. Donkere scènes houden de details keurig zichtbaar en daarmee is dit een prima High Definition-uitgave.

Geluid

David Buckley was verantwoordelijk voor de muziek in de avonturenfilm en dit is hem doorgaans goed afgegaan. En raar is dat niet, aangezien hij ook meewerkte aan films als Jason Bourne, American Hustle en Gone Baby Gone. Zijn werk, geluidseffecten en de dialoog worden aangestuurd door een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack. Deze doet zijn werk prima, maar is verder niet heel opvallend aanwezig. In de scènes die zich meer in de natuur afspelen zijn de surround speakers wat drukker aanwezig.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft naast enkele trailer ook een negen minuten durende video met Interviews op de schijf gezet. De acteurs Charlie Hunnam en Rami Malek praten over hun ervaring terwijl fraaie beelden vanaf de set te zien zijn. Erg aardig dat DFW deze op de schijf heeft gezet!

Vooral vermakelijke avonturenfilm!

Papillon is zeker niet een enorm gedenkwaardige film, en zo succesvol als de eerdere verfilming met Steve McQueen en Dustin Hoffman is deze ook niet geworden. Toch kijkt de film lekker weg en zowel Hunnam als Malek weet een prima rol neer te zetten in een avonturenfilm met hier en daar wat drama. Hunnam zien we komende jaren in films als Netflix' Triple Frontier, de western True History of the Kelly Gang en het drama Jungleland.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

saaie film. Staat al op videoland

donniebrasco

Avatar

Verrassend goede film! Met Nederlands tintje door Yorick van Wageningen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair