Forse speelduur 'Avengers: Endgame': verplichte pauze?

Forse speelduur 'Avengers: Endgame': verplichte pauze?

Regisseur voorspelt lange zit.

De oorlog in Avengers: Infinity War duurde een mooie 2 uur en 29 minuten. En dat was nodig ook, aangezien Thanos alle stenen voor zijn Infinity Gauntlet moest bemachtigen en tussendoor moest afrekenen met heel wat Avengers. De eindstrijd in Endgame zal nog zo'n half uur langer duren.

Volgens regisseur Joe Russo, die sprak met Collider, heeft Avengers: Endgame op dit moment nog altijd een speelduur van zo'n 180 minuten: "We zitten nog steeds rond de drie uur," aldus de co-regisseur. Er zijn zelfs al testvertoningen geweest en deze verlopen uitstekend volgens Joe:


"Ik denk dat de studio akkoord is met wat het beste verhaal is. Op dit moment denken we dat de film het goed doet en we hebben geweldige reacties ontvangen van ons testpubliek. We werken er nog steeds aan. Nogmaals, dit is een culminatie van 22 films, met enorm veel verhalen om te vertellen. Emotie is daar een intrinsiek onderdeel van. Wanneer je een bijzonder complex verhaal moet vertellen en je wilt daarin sterk emotionele momenten met de personages erin verwerken, dan heb je tijd nodig om dit op te bouwen. En in deze moeten we flink bouwen."

De uiteindelijk speelduur van drie uur zal de fans waarschijnlijk niets heel veel uitmaken. Het zou overigens wel kunnen resulteren in een verplichte pauze. Ondanks dat een keten als Vue nog altijd een verplichte break inlast, is dat bij Pathé (vaak) niet het geval.


Ondanks dat de huidige trailers maar weinig weggeven, kunnen we ons waarschijnlijk opmaken voor een groots slotstuk; te zien vanaf 24 april.



NieuwsFilm

meest populair