Algemeen

Forse speelduur 'Avengers: Endgame': verplichte pauze?

Regisseur voorspelt lange zit.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De oorlog in Avengers: Infinity War duurde een mooie 2 uur en 29 minuten. En dat was nodig ook, aangezien Thanos alle stenen voor zijn Infinity Gauntlet moest bemachtigen en tussendoor moest afrekenen met heel wat Avengers. De eindstrijd in Endgame zal nog zo'n half uur langer duren.

Volgens regisseur Joe Russo, die sprak met Collider, heeft Avengers: Endgame op dit moment nog altijd een speelduur van zo'n 180 minuten: "We zitten nog steeds rond de drie uur," aldus de co-regisseur. Er zijn zelfs al testvertoningen geweest en deze verlopen uitstekend volgens Joe:


"Ik denk dat de studio akkoord is met wat het beste verhaal is. Op dit moment denken we dat de film het goed doet en we hebben geweldige reacties ontvangen van ons testpubliek. We werken er nog steeds aan. Nogmaals, dit is een culminatie van 22 films, met enorm veel verhalen om te vertellen. Emotie is daar een intrinsiek onderdeel van. Wanneer je een bijzonder complex verhaal moet vertellen en je wilt daarin sterk emotionele momenten met de personages erin verwerken, dan heb je tijd nodig om dit op te bouwen. En in deze moeten we flink bouwen."

De uiteindelijk speelduur van drie uur zal de fans waarschijnlijk niets heel veel uitmaken. Het zou overigens wel kunnen resulteren in een verplichte pauze. Ondanks dat een keten als Vue nog altijd een verplichte break inlast, is dat bij Pathé (vaak) niet het geval.


Ondanks dat de huidige trailers maar weinig weggeven, kunnen we ons waarschijnlijk opmaken voor een groots slotstuk; te zien vanaf 24 april.29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Nogmaals, dit is een culminatie van 22 films, met enorm veel verhalen om te vertellen. Emotie is daar een intrinsiek onderdeel van. Wanneer je een bijzonder complex verhaal moet vertellen en je wilt daarin sterk emotionele momenten met de personages erin verwerken, dan heb je tijd nodig om dit op te bouwen. En in deze moeten we flink bouwen
Ben ik volledig mee eens. Daarom die drie uur zo houden.

TheDoc

Avatar

Laat maar komen.

Of ie nu 2 uur duurt, 3 uur of 4 uur. Kan me niet schelen. 22 films culmineren mag gerust een lang zit zijn. Hoe langer, hoe liever.

Innocent

Avatar

3 uur in de bios zitten?, geen probleem.
Van mij part maken ze voor de blu-ray release zelfs een extended versie. Met zoveel story arcs aftesluiten is het niet meer dan normaal dat een film lang duurt.

Hyenas

Avatar

Ben niet anders gewend dat een film een pauze heeft... Zelfs anderhalf uur films. No issue dus

Ang3l

Avatar

Ik train al jaren mijn superhelden gave om m'n plas op te houden!

Master Of Films

Avatar

Nice. Nu Pathé eindelijk IMAX with Laser heeft met immersive sound is dat voor mij de enige manier om Avengers: Endgame in de hoogste kwaliteit te gaan zien en te horen. Daar hoort imho geen pauze bij en Pathé kennende gebeurt dat niet.

chefry1983

Avatar

Nee geen pauze!! Gewoon een lege fles met dop meenemen voor het geval je moet pissen

Guyon2002

Avatar

Als er een pauze komt die al in de film wordt verwerkt lijkt me dat idd wel beter. Dan wordt de film in ieder geval niet in het midden van een scène afgekapt. Pauzes zijn overigens wel fijn, kun je ff gaan zeiken

Master Of Films

Avatar

Guyon2002 "Als er een pauze komt die al in de film wordt verwerkt lijkt me dat idd wel beter. Dan wordt de film in ieder geval niet in het midden van een scène afgekapt."
Dat had je vroeger wel bij grote lange epische films, waarbij de intermission en entr'acte een onderdeel waren van de film.


FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Nadeel is dat ik nooit iets wil missen van muziek of film, en thuis dus 10 minuten naar de intermission luister.

Maac

Avatar

Ik heb laatst The Lord of the Rings (extended) nog eens opgezet, dat zijn toch ook flinke jongens en prima te doen. Zolang het onderhoudend is en toegevoegde waarde heeft, hoeven ze van mij niet te knippen.

Pauze vind ik overigens altijd wel fijn. Als ik 3 uur met één beugelfles Grolsch moet doen geniet dat zeker niet mijn voorkeur. Je kan er natuurlijk vooraf al 2 of 3 bestellen, maar Pathé staat er nou niet om bekend dat ze het bier ontzettend koud hebben staan...

Ereptile

Avatar

Een goede film van 3 uur kan aanvoelen als een film van 1,5 uur. Laat maar komen die 3 uur!

SunChaser

Avatar

Pathé heeft wel vaker 3 u durende films. Ze zijn niet eens ingericht op pauze.

Thiver

Avatar

Master Of Films "Dat had je vroeger wel bij grote lange epische films, waarbij de intermission en entr'acte een onderdeel waren van de film."

Bij de beste voorbeelden daarvan was die pauze ook onderdeel van de vertelling. Na de pauze van Lawrence of Arabia is in het verhaal de nodige tijd verstreken. Het is dus niet dus simpelweg de volgende scène.

David Mills

Avatar

Of niet teveel knippen en 4 uur behouden. En dan zoals Kill Bill, 2 films binnen 3 maanden uitbrengen.

Daanminator

Avatar

Ik hoop geen pauze, vind ik zo'n spelbreker.

5ieb

Avatar

Pauze? Bij LOTR en de Hobbit voegen ze niet eens pauze toe.

Paulusie

Avatar

Yes, geen enkel probleem, als het moet 4 uur, ook goed

Maac

Avatar

David Mills "Of niet teveel knippen en 4 uur behouden. En dan zoals Kill Bill, 2 films binnen 3 maanden uitbrengen."
Maar dat zou betekenen dat het een tweeluik binnen een drieluik(?) wordt. Da’s bij Kill Bill niet het geval.

LeonardoPacino

Avatar

Persoonlijk vind ik dat het enige nadeel van Pathé en daarmee IMAX films. Geen pauze, maar wel aan het begin van de film, totaal zo'n 30 minuten reclame. Ronduit schandalig. Je betaalt je scheel voor een kaartje en dan hebben we ook nog het lef om je dat te laten doorstaan.

Maac

Avatar

^Volgens mij bestaat een groot gedeelte van die 30 (zijn het er echt 30 tegenwoordig?) minuten uit ook uit trailers. Die zijn meer welkom dan reclamespotjes schat ik zo.

Master Of Films

Avatar

^ Bij Pathé zijn het geen 30 minuten, maar is het gemiddeld 15 minuten. Dat is incl. trailers.
Bij IMAX krijg je ook wat extra's voor je neus.
Namelijk de IMAX countdownen de IMAX welcom trailer.


Met deze IMAX promo's red je de 30 minuten nog niet eens.

Maac

Avatar

Dan valt het reuze mee.

LeonardoPacino

Avatar

Dat klopt, het was inclusief trailers en daar stoor ik mij ook niet aan. Maar bij Aquaman begon de hoofdfilm echt pas een half uur na aanvangstijd, dat vind ik wel erg extreem. Hier in de regio (Overijssel) is dat meestal 15 tot max 20 minuten.

Dit alles was bij Pathé Arnhem.

David Mills

Avatar

@maac... heb je gelijk in maar het ging meer om het idee niet teveel te moeten knippen om de film geschikt te maken voor de bioscoop. Quentin Tarantino heeft toen gekozen om 2 films uit te brengen. Verder houdt de vergelijking inderdaad op

Maac

Avatar

@Mills
Het was ook niet om flauw te doen hoor, maar als ze nu Endgame zouden splitsen dan weet ik niet of ik daar een voorstander van zou zijn.
Minder knippen om het verhaal beter te kunnen vertellen: helemaal mee eens.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Bij Kinepolis is het altijd pauze bij een film van 2 uur of langer, dus niks nieuws voor mij. Liever dat dan in de derde acte te moeten gaan pissen en een stuk van de film te missen.

Sharky13

Avatar

Kom maar op ! Hoe langer, hoe beter !
Partijtje zin in deze film Smiley face

GreenHornet

Avatar

Bioscoop waar ik kom moet je extra betalen voor 3 uur films.

nieuwslaatste nieuws

meest populair