Algemeen

Dit spijt de broers Russo's aan 'Avengers: Infinity War' en 'Endgame'

Waar ging het mis?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Avengers: Infinity War is samen met Avengers: Endgame opgenomen. Het is een tweedelig verhaal, waarvan in elk geval het eerste deel een groot succes is. Critici en fans waren erg te spreken over de film en deze bracht meer dan 2 miljard dollar op aan de wereldwijde box office. Maar regisseurs Anthony en Joe Russo zijn niet helemaal blij.

In een interview met CinemaBlend vertelden de broers Russo over uitdagingen waar ze mee te maken hadden bij het maken van de films. In hun terugblik laten ze weten vooral van één aspect spijt te hebben: het feit dat de films back-to-back opgenomen zijn.

Moeilijk balanceren
Tijdens de opnames en eigenlijk het hele proces van het maken, hebben de broers Infinity War en Endgame als op zichzelf staande entiteiten behandeld. Maar dat was ingewikkeld. Volgens Anthony was het balanceren tussen de twee films erg ingewikkeld.

"Ik denk dat de voornaamste uitdaging lag in het vinden van een balans tussen de twee films, " aldus Anthony. "Omdat elke film op zichzelf al zo complex was, werd het soms overweldigend om tussen de twee te schakelen. Daarom zochten we in het proces ook echt naar mogelijkheden om de twee te scheiden, zodat we gefocust konden blijven op het narratief. De films zijn verbonden, zoals alle Marvel-films, maar vertellen op zichzelf staande verhalen. "

Hoe gescheiden gaan we nog merken, want natuurlijk is Endgame echt een voortzetting van Infinity War. De Avengers proberen de massamoord van Thanos (Josh Brolin) om te keren. Hoe ze dat doen zien we vanaf 27 april in de bioscoop!

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Ik heb er spijt van dat ik iw maar 2x in de bios heb gezien. Ik had graag meerdere keren willen gaan.

Frietgezicht

Avatar

Ik heb spijt dat ik mijn buurvrouw niet een beurt gegeven heb toen ze nog single was.

IW heb ik 3x in de bios gezien.

Decepticon

Avatar

Ik heb IW 4x in de bios gezien en 2x op blu-ray en ik ga hem de dag voor de première van Endgame nog een keer kijken. Smiley face

Flexer

Avatar

Ik ga er vanuit dat voor de première van End game. Infinity war nog een keer in de bioscoop speelt.

Gremlin06

Avatar

Bedoel Ik heb IW niet in de bios gezien maar heb hem al een paar keer gezien op dvd

23VDV23

Avatar

Infinity War 1 keer gezien. Denk dat het vooral een film is die indruk maakt bij mensen die daadwerkelijk fan zijn van het MCU. Als neutrale kijker vond ik de heisa enorm overtrokken. Frisse afwisseling tussen intens avontuur en luchtige grapjes, maar absoluut geen instant classic of echt iets bijzonders zoals de Lord of the Rings films dat ooit wel met een ensemble en back to back films voor elkaar wisten te krijgen. Qua beeld en soundtrack vallen de MCU films me ook nog steeds wel tegen. Het is allemaal wel knap gemaakt, maar voelt bovenal toch erg kunstmatig. Thanos vond ik goed vertolkt door Josh Brolin, maar was voor mij toch nog steeds te veel qua look een CG-personage. Ach ja, paar bier en een bak popcorn en het is wel vermakelijk. Zo zal ik dat volgende deel ook wel gaan kijken denk ik.

adofmirosch

Avatar

Ik heb iw 1x gezien, en dat zal de komende paar jaar ook wel zo blijven.

abon

Avatar

Nou ben ik wel benieuwd naar die buurvrouw...

Sunspot

Avatar

Weet niet, maar IW was toch teleurstellend, laatst weer gekeken, niet slecht of zo, zeker niet en voor Thanos is vet gedaan.

Maa rhad gewoon meer verwacht na al die jaren aan opbouw.

hoop dat Endgame beter gaat zijn. Sowieso minder karakters nu, kunnen later wel terug komen.

Maar kijk er zeker wel naar uit, maar vooral om Thanos en Thor ook

Sunspot

Avatar

@23VDV23

Yep, denk het ook, vooral de fans die het echt fantastisch vinden.

En Thanos was het beste, samen met Thor. Maar inderdaad, teveel CGI Thanos, hadden ze niet een pak of zo kunnen nemen en dan wat cgi erbij, gewoon realistischer.

DAt had ik ook niet verwacht he, komt deze film na alle opbouw en krijgen we veel cgi, te veel gewoon, zag er soms uit als een game.

Zou beter zijn als het net als die scenes op dat vliegveld waren bijv. Lijkt soms alsof ze schijt aan hebben en minder geld aan uitgeven of puur te veel cgi erin gooien.

Echt jammer, leg Infinity War naast First Class (XMEN) bijvoorbeeld, in FC voelt alles zo realistisch.

WAarom probreren ze dat niet bij Avengers meer. Net als dat vliegveld scene, met Ant man ook, zag er vet beter en realistischer uit.

Rutherford

Avatar

Infinity War bekijken als losstaande film is zinloos. Het is een cumulatie van alle voorgaande delen. Het verhaal is niet speciaal of vernieuwend, maar hoeft ook niet. Het verhaal begint bij Iron Man en dan heb je in feite wel de karakterontwikkeling etc. Ik beschouw MCU als een serie met afleveringen van 2 uur. Ik ben wel een hele grote Marvel fan dus objectiviteit is mss verloren gegaan. Ik vond trouwens X-Men First Class er heel campy uitzien.

Sunspot

Avatar

^

FC campy :D. Haha, juist niet campy. Ubermooi gefilmd ook, dat jaren '70 sausje er ook bij.

Alles is meer realistisch, was ook altijd al de insteek geweest van de Xmen films, tot Apocalypse dan.

Infinity War is een videospel vergeleken bij First Class Smiley face.

Maar beide zijn leuk om te zien uiteindelijk, maar had echt meer verwacht bij IW na al die jaren.

Deweb

Avatar

Ik hoopte eigenlijk dat ze spijt hadden gehad dat ze niet wat meer kalmte hadden aangebracht. We krijgen het ene prachtige na het andere voorgeschoteld, maar de kans om het echt te kunnen bewonderen ontbreekt. Mede daardoor ontsteeg de film de rest van het universe eigenlijk niet.

nieuwslaatste nieuws

meest populair