'Dragon Ball Super: Broly' bereikt grens van 100 miljoen dollar

Niet slecht!

Wie had dat nou gedacht. Dragon Ball Super: Broly is alweer de twintigste film in de reeks, maar meteen de best verdienende die er is. Nu heeft de film de grens van 100 miljoen dollar aan de wereldwijde box office overschreden. Niet slecht na twee maanden in de bioscoop.

De film werd in december 2017 aangekondigd en zou de geschiedenis van de Saiyans gaan verkennen. Later bleek dat bedenker Akira Toriyama, die het script schreef, vooral keek naar een strijd tussen Goku, Vegeta en Frieza, die allemaal moesten vechten met de legendarische Super Saiyan Broly. Het was de vierde keer dat we Broly te zien kregen in de franchise, maar voor het eerst dat het in canon is.

Box office
Volgens de site Box Office Mojo is Broly tot nu toe een succes. De film bracht in de Verenigde Staten 30 miljoen dollar op en in de Japanse box office nog meer. In de rest van de wereld, buiten de VS, staat de film op 71 miljoen dollar. Daarmee is het onder meer de derde best verdienende animefilm in de geschiedenis van de Amerikaanse box office.

De film is in Nederland niet in alle bioscopen te zien, maar wel in een deel van de Pathé en kleinere bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair