Algemeen

'Dragon Ball Super: Broly' bereikt grens van 100 miljoen dollar

Niet slecht!

door Jim Pedd om 11:57 in Algemeen
Wie had dat nou gedacht. Dragon Ball Super: Broly is alweer de twintigste film in de reeks, maar meteen de best verdienende die er is. Nu heeft de film de grens van 100 miljoen dollar aan de wereldwijde box office overschreden. Niet slecht na twee maanden in de bioscoop.

De film werd in december 2017 aangekondigd en zou de geschiedenis van de Saiyans gaan verkennen. Later bleek dat bedenker Akira Toriyama, die het script schreef, vooral keek naar een strijd tussen Goku, Vegeta en Frieza, die allemaal moesten vechten met de legendarische Super Saiyan Broly. Het was de vierde keer dat we Broly te zien kregen in de franchise, maar voor het eerst dat het in canon is.

Box office
Volgens de site Box Office Mojo is Broly tot nu toe een succes. De film bracht in de Verenigde Staten 30 miljoen dollar op en in de Japanse box office nog meer. In de rest van de wereld, buiten de VS, staat de film op 71 miljoen dollar. Daarmee is het onder meer de derde best verdienende animefilm in de geschiedenis van de Amerikaanse box office.

De film is in Nederland niet in alle bioscopen te zien, maar wel in een deel van de Pathé en kleinere bioscopen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

timdekw

Avatar

Mooi moment voor Netflix Nederland om te gaan verkennen of het mogelijk is de series hiernaartoe te halen. Kan ik die eindelijk eens afkijken na een jaar of 15.

Goku32

Avatar

Terecht, deze film gezien in de bioscoop en het is zeker weten een goeie animatie film. Echt ook zeker een aanrader om in de bioscoop te gaan kijken. Dikke 10

Frietgezicht

Avatar

Benieuwd of dit succes (nu ze zien dat het centen opbrengt in de bios) toch kan leiden naar een film die wel de moeite waard is om Dragonball te vergeten.

Ninsh

Avatar

@timdekw

Anime website's genoeg met 1080p hd kwaliteit gratis.
Waarom heb je Netflix nodig?

Ramon_1982

Avatar

Als hardcore Dragonball fan vond ik de film juist erg tegenvallen. Einde was wel leuk gedaan maar voor de rest vond ik het maar mwah. Stoorde me regelmatig aan de animaties. De draw distance bijv was erg slecht gedaan. Jammer had er meer van verwacht. Nu wachten tot de nieuwe saga begint.

adofmirosch

Avatar

@ninsh

Echt? Hoe heten die sites

JMRG

Avatar

Eergister id nacht gekeken in de bios vond het als dbz fan wel een goeie om naar te kijken.. en nouu wat een klappen zitten in die film zeg werd er bijna zelf aggressief van aha

Artificialis

Avatar

Leuk dan Dragon Ball nog steeds zo'n sterke fanbase heeft. Nu ze Broly een canon film hebben gegeven kunnen ze met andere oud-film karakters misschien hetzelfde doen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair