Dragon Ball Super: Broly

Dragon Ball Super: Broly (2018)

A new tale of the warrior Saiyan race is told through combat.

Gedegen oorsprongsverhaal en een spectaculaire krachtmeting tussen enkele favoriete Saiyans.
play

6,9 details

  • 100 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Fantasy
  • Japan

Filmtotaal Recensie

Regie: Tatsuya Nagamine | Cast (Stemmen): Vic Mignogna (Broly), Sean Schemmel (Goku, Gogeta), Christopher Sabat (Vegeta, Piccolo, Shenron, King Vegeta), Chris Ayres (Frieza), Jason Douglas (Beerus, King Cold), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2018

Dragon Ball is in de jaren tachtig begonnen als een mangaserie (dat wil zeggen: als een Japanse stripboekenreeks), geschreven en geïllustreerd door Akira Toriyama. Inmiddels in de Dragon Ball-franchise flink uit zijn krachten gegroeid, met animefilms en -series, speelgoed en een hele waslijst aan computerspellen. Toen Dragon Ball Z in de zomer van 2000 voor de eerste keer op de Nederlandse buis te zien was, leerde ook het grote publiek in ons eigen kikkerlandje kennismaken met de verhalen rondom Goku en Vegeta. Gezien de enorme populariteit van de serie is het best opmerkelijk te noemen dat geen van de eerdere Dragon Ball-animefilms ooit de Nederlandse bioscopen heeft gehaald. Gelukkig komt daar nu verandering in.

Dragon Ball Super: Broly is de twintigste animefilm in de reeks en een waar feestje voor fans van het eerste uur. Veel van de personages - onder wie Goku, Vegeta, Frieza, Piccolo en Bulma - maken wederom hun opwachting in dit filmavontuur, maar het is niet slechts een hersenloos knokpartijtje tussen oude favorieten geworden. De film voorziet namelijk in een essentiële behoefte van veel liefhebbers: dat die woeste aartsrivaal Broly nou eindelijk eens een gedegen oorsprongsverhaal krijgt toebedeeld. In de voorgaande films was hij slechts een brullende vechtmachine, die een voorliefde had voor het uitroepen van het woord 'Kakarot' (een koosnaampje voor zijn onnozele tegenstander Goku).

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Dragon Ball Super: Broly Nieuwsberichten