97% van 'Avengers: Infinity War' bestaat uit computeranimaties

97% van 'Avengers: Infinity War' bestaat uit computeranimaties

Dat is een hoop, maar niet heel onverwacht.

Deze week wist Avengers: Infinity War flink indruk te maken tijdens de zeventiende editie van VES Awards, de jaarlijkse prijzenshow van de Visual Effects Society. De visuele effecten-oorlog van regisseurs Anthony en Joe Russo kreeg als eerste Marvel Cinematic Universe-film de hoofdprijs op het evenement.

Naast de 'Visual Effects in a Photoreal Feature Award' ontving de Marvel-film ook drie andere onderscheidingen, met 'Outstanding Animated Character in a Live Action Feature Motion Picture' voor de slechterik Thanos, 'Outstanding Effects Simulations in a Photoreal Feature' voor de planeet Titan en 'Outstanding Compositing in a Photoreal Feature' ook voor Titan.

Heel veel computeranimaties
Wat betreft die visuele effecten meldde Visual Effects Supervisor Dan DeLeeuw, in gesprek met Cinemablend dat slechts 80 shots zonder computeranimaties zijn. Over het werk aan de VFX zei hij:


"Wat er gebeurde is dat de Russo broers aan de film werkten met Jeff Ford, onze editor. We kwamen in de weekenden langs om de film te bekijken en te zien wat ze hadden gedaan. En om te zien wat was getweakt, en wat niet. Als we tijdens de sessie een shot zagen waar nog geen nummer op stond - een nummer betekent dat er visuele effecten inzitten - checkte ik of er echt geen effecten inzaten. Er waren er tachtig zonder effecten... en 2.623 met visuele effecten shots."


Vooralsnog lijken de visuele effecten in de trailers voor het op 24 april te verschijnen Endgame beperkt, maar ook in die film zullen er ongetwijfeld vele VFX-shots voorbijkomen.

NieuwsFilm

meest populair