Algemeen

97% van 'Avengers: Infinity War' bestaat uit computeranimaties

Dat is een hoop, maar niet heel onverwacht.

door Bram de Groot om 07:50 in Algemeen
Deze week wist Avengers: Infinity War flink indruk te maken tijdens de zeventiende editie van VES Awards, de jaarlijkse prijzenshow van de Visual Effects Society. De visuele effecten-oorlog van regisseurs Anthony en Joe Russo kreeg als eerste Marvel Cinematic Universe-film de hoofdprijs op het evenement.

Naast de 'Visual Effects in a Photoreal Feature Award' ontving de Marvel-film ook drie andere onderscheidingen, met 'Outstanding Animated Character in a Live Action Feature Motion Picture' voor de slechterik Thanos, 'Outstanding Effects Simulations in a Photoreal Feature' voor de planeet Titan en 'Outstanding Compositing in a Photoreal Feature' ook voor Titan.

Heel veel computeranimaties
Wat betreft die visuele effecten meldde Visual Effects Supervisor Dan DeLeeuw, in gesprek met Cinemablend dat slechts 80 shots zonder computeranimaties zijn. Over het werk aan de VFX zei hij:


"Wat er gebeurde is dat de Russo broers aan de film werkten met Jeff Ford, onze editor. We kwamen in de weekenden langs om de film te bekijken en te zien wat ze hadden gedaan. En om te zien wat was getweakt, en wat niet. Als we tijdens de sessie een shot zagen waar nog geen nummer op stond - een nummer betekent dat er visuele effecten inzitten - checkte ik of er echt geen effecten inzaten. Er waren er tachtig zonder effecten... en 2.623 met visuele effecten shots."


Vooralsnog lijken de visuele effecten in de trailers voor het op 24 april te verschijnen Endgame beperkt, maar ook in die film zullen er ongetwijfeld vele VFX-shots voorbijkomen.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Dat zou me normaal gesproken best huiverig maken, maar dat was in Infinity War geen enkel probleem. Bizar statistiekje.

Zembo

Avatar

Exactly, Maac

Verder was het ook vrij evident, met alle flashy moves enz.

MARQ242

Avatar

Visual Effects in a Photoreal Feature Award? Kom op CGI heeft er "bijna" nooit foto-realistisch uitgezien. Het is puur eyecandy en vaak schieten ze er veel te ver in door. CGI ziet er gewoon bijna altijd als cgi uit. Nee geef mij maar die goeie ouwe stopmotions en rubbere maskers. Die voelde tenminste tastbaar.

chefry1983

Avatar

Het is niet storend die 97%. Endgame zal vast ook wel veel cgi shots hebben

Maac

Avatar

@MARQ242
Ik ben ook een liefhebber van praktische effecten, maar je kan een Avengers-film niet maken met rubber.
CGI is een middel om een doel te behalen, niet een doel op zich.

MARQ242

Avatar

@Maac Het zal indd vrij lastig zijn om deze films te maken met analoge middelen. Maar goed het is ook nooit echt geprobeerd. CGI is natuurlijk een stuk goedkoper ook.
Dat CGI een middel is om een doel te behalen ben ik het wel mee eens, alleen het doel is vaak discutabel. Ik zeg niet dat het bij de Avenger films zo is, maar vaak wordt overdreven spectaculair CGI gebruikt om het ontbreken van een goed verhaal en plot te verhullen. Dus dan wordt het toch wel weer een doel op zich.

Maac

Avatar

^Die gevallen zijn er ook inderdaad. En als CGI voorkomen kan worden door een complete set te bouwen of iets dergelijks dan geniet dat ook mijn voorkeur, maar zoals je zegt is dat niet altijd schaalbaar.

Mav Damian

Avatar

Hier is een mooie uiteg over cgi en je zal verschieten hoeveel cgi wij niet merken.

Master Of Films

Avatar

MARQ242 "Ik zeg niet dat het bij de Avenger films zo is, maar vaak wordt overdreven spectaculair CGI gebruikt om het ontbreken van een goed verhaal en plot te verhullen. "
Dit moet mij denken aan films zoals Star Wars Episode I, II en Avatar. Watermeloen films, mooi groen van buiten, lelijk rood van binnen.

Maac

Avatar

@Mav
Goed punt inderdaad, dat filmpje was ik vergeten.
De beste CGI is vaak de CGI die je ontgaat.

AJDM

Avatar

Uhm als ik het goed begrijp bevat 97% van de scènes cgi. Dat is iets anders dan dat de film voor 97% uit cgi bestaat.

NieuwsFilm

meest populair