Algemeen

Vertraging 'Fantastic Beasts 3' heeft grootse reden

Acteur Dan Fogler (Jacob Kowalski) weet hoe het zit.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met een wereldwijde omzet van $652,8 miljoen noteerde Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) ruim $160 miljoen minder omzet dan Fantastic Beasts and Where To Find Them (2016). Ook de ontvangst bleek mager met 37% op Rotten Tomatoes. Eerder werd duidelijk dat de opnames flink zijn vertraagd.

Nu weet acteur Dan Fogler (Jacob Kowalski) te melden dat deze vertraging een duidelijke reden heeft. Fantastic Beasts 3 is namelijk grootser dan de eerste films samen:


"Ja, we beginnen in de herfst. De film wordt gigantisch! De reden waarom we meer tijd kregen is dat de film groter is dan de eerste twee gecombineerd. Ze hebben meer tijd nodig om zich voor te bereiden en ze willen niets haasten, dus daarom schoven ze de opnames op."


20 november 2020 in gevaar?
Of met de verlate opnamestart de verschijningsdatum van 20 november 2020 in gevaar komt valt te bezien, maar als deel drie "grootser" wordt dan de twee eerste films samen, dan zullen de opnames en post-productie vast ook flink meer tijd in beslag gaan nemen.

De filmreeks van David Yates zou in 2022 en 2024 nog twee delen moeten opleveren.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MARQ242

Avatar

Ik denk dat daar het probleem ligt . Het moet allemaal grootser, spectaculairder, flitsender... etc... De nadruk ligt tegenwoordig meer bij productie en FX. En niet bij een goed onderliggend verhaal en script. Mensen raken volgens mij een beetje moe van die overdadige spektakel films die in werkelijkheid weinig inhoud hebben. Vandaar die dalende inkomsten. Ze moeten teruggaan naar het verhaal en als dat goed is aankleden met ondersteunende visuals.

PRIME

Avatar

Wat ik nooit snap aan de films in de 'Potterverse' is dat het altijd grootster en geweldiger moet, maar als je uit de nu 10 films de duels en 'wizarding' actie bij elkaar op telt heb je misschien een kwartiertje film.

Zijn leuke films om te kijken maar 90% van die films zijn echt filler.

Warhasbegun

Avatar

@marq242 je slaat de spijker op zn kop. Ik denk dat de eindscene op père lachaise van de crimes of grindelwald daar een geweldig voorbeeld van is. Ik kreeg tijdens het kijken van die scene alleen maar het gevoel, wat doen die draken hier en wat voegt het toe aan het verhaal

Colruiter

Avatar

Wat een onzin allemaal, dit is gewoon de start van de marketingcampagne voor deel 3, omdat ze nu al weten dat ze het publiek serieus zullen moeten verleiden om die film nog te komen bekijken. Wat een afgrijselijke film was dat tweede deel, het leek wel geschreven door Rian Johnson.

Scheerzeep

Avatar

Ik denk dat ze meer tijd nodig hebben om het script te herschrijven. Het tweede deel is niet heel positief ontvangen, dus ik neem aan dat ze dat nu willen voorkomen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair