Algemeen

Plannen tweede 'Alita: Battle Angel' liggen klaar

Maar dan moet de eerste film het wel goed gaan doen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 07:57 in Algemeen
Op dit moment staat Alita: Battle Angel op een verse 62 procent op Rotten Tomatoes, maar de box office-voorspellingen zijn op dit moment somber. De manga-verfilming van regisseur Robert Rodriguez en producent James Cameron zou wel een trilogie kunnen starten.

Cameron geeft in een interview met Digital Spy aan dat hij niet op de zaken vooruit wil lopen: "Nou, daar hebben we een plan voor. Maar het is brutaal om een vervolg aan te kondigen voordat de eerste film zich bewezen heeft. Dat kan als een boemerang terugkeren. Denk aan iets als Warcraft. Deze is duidelijk opgezet met de bedoeling vervolgen te maken, en dan wordt het bespottelijk doordat de film niet slaagt. Maar daar maak ik me geen zorgen over. Als deze film faalt, dan verdient de film dat, snap je?"

Trilogie
Regisseur Rodriguez geeft aan hoe het is gegaan wat betreft de trilogie-plannen: "Er bestaat een document over een trilogie. Dat past bij het proces. Zo van, 'hier zijn drie films, zodat je weet wat je moet opnemen in het eerste verhaal, en wat niet.'" Ook gaf hij aan dat het personage Nova (Edward Norton) is toegevoegd voor een mogelijk vervolg.

Alita: Battle Angel lijkt steeds meer een prijzige proefballon voor de vier Avatar-films. Op dit moment is de verwachting dat de film in de States opent met zo'n $17 miljoen, en dat zou zwaar teleurstellend zijn voor een film met een prijskaartje van zo'n $150 tot 200 miljoen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietze1983

Avatar

Toch heb ik vaak het idee dat dit soort films worden gerecenseerd door film critici die meer hebben met Oscar-waardige films dan hersenloos vermaak waardoor zij bij voorbaat al de film de grond in stampen. Dit is gelijk een dooddoener voor de box office waardoor films als deze (ign noemt het heerlijk vermaak met super Chille cgi) al gelijk ten dode zijn opgeschreven. Echt jammer, ik verwacht zelf geen spectaculair verhaal of diepgegrond Oscar materiaal, maar soms wil men hersenloos popcorn vermaak

GreenHornet

Avatar

dit hadden ze beter voor zich kunnen houden.
Nooit over een Deel 2 praten als Deel 1 nog niet eens uit is.

adofmirosch

Avatar

Oh warcraft! Hele vermakelijke film.
Had er een vervolg op gehoopt Smiley face

PRIME

Avatar

Vind het altijd echt belachelijk hoe ze praten over zo'n film. ''We zien wel of er een tweede komt'' Maar wel deel 1 zo opstellen dat je pas aan het eind echt wil weten waar het heen gaat en dan staan de credits op het beeld.

@sietze: Eens, maar in het geval van Battle Angel toch wel terecht ben ik bang. Vond het niet heel bijzonder, en ik ben best een hersenloos popcorn persoon.

GreenHornet

Avatar

heb ook vaak films niet gezien in de Bios als er meerdere films gepland waren.

Die kijk ik liever thuis.
Xenolicker

Avatar

Dit is in het westen toch zo'n beetje de enige film die in die periode in 3D wordt vertoond? Waar zou je anders naar toe moeten wanneer je niet 3D-blind bent? Dat gaat echt wel goedkomen met de inkomsten, hopelijk is het ook nog een goeie film.

nieuwslaatste nieuws

meest populair