Plannen tweede 'Alita: Battle Angel' liggen klaar

Maar dan moet de eerste film het wel goed gaan doen.

Op dit moment staat Alita: Battle Angel op een verse 62 procent op Rotten Tomatoes, maar de box office-voorspellingen zijn op dit moment somber. De manga-verfilming van regisseur Robert Rodriguez en producent James Cameron zou wel een trilogie kunnen starten.

Cameron geeft in een interview met Digital Spy aan dat hij niet op de zaken vooruit wil lopen: "Nou, daar hebben we een plan voor. Maar het is brutaal om een vervolg aan te kondigen voordat de eerste film zich bewezen heeft. Dat kan als een boemerang terugkeren. Denk aan iets als Warcraft. Deze is duidelijk opgezet met de bedoeling vervolgen te maken, en dan wordt het bespottelijk doordat de film niet slaagt. Maar daar maak ik me geen zorgen over. Als deze film faalt, dan verdient de film dat, snap je?"

Trilogie
Regisseur Rodriguez geeft aan hoe het is gegaan wat betreft de trilogie-plannen: "Er bestaat een document over een trilogie. Dat past bij het proces. Zo van, 'hier zijn drie films, zodat je weet wat je moet opnemen in het eerste verhaal, en wat niet.'" Ook gaf hij aan dat het personage Nova (Edward Norton) is toegevoegd voor een mogelijk vervolg.

Alita: Battle Angel lijkt steeds meer een prijzige proefballon voor de vier Avatar-films. Op dit moment is de verwachting dat de film in de States opent met zo'n $17 miljoen, en dat zou zwaar teleurstellend zijn voor een film met een prijskaartje van zo'n $150 tot 200 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair