Algemeen

Wereld schrikt van blauwe Will Smith in 'Aladdin'

Deze zagen we al een beetje aankomen.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Gisteren verscheen plots een 'special look' op Walt Disney's live action-verfilming Aladdin. De nieuwe beelden onthulden vooral de blauwe geest Genie van acteur Will Smith. Online was de verschijning gelijk veel besproken, en er waren nog een paar andere verrassingen in de beelden.


Kenzari als Jafar, en vliegende tapijt
Als eerste die andere verrassingen. Zo was voor de eerste keer duidelijk de slechterik Jafar te zien. De rol wordt gespeeld door de Nederlandse acteur Marwan Chico Kenzari, bekend uit films als Murder on the Orient Express (2017) en Wolf (2013). Ook was er een nieuwe indruk op Jasmine (Naomi Scott). Aan het einde was er een snelle blik op het vliegende tapijt. De scène werd misschien een beetje overschaduwd door de komst van Genie.


Blauwe Will Smith
En dan de eerste indruk op de blauwe Smith. Online viel iedereen over elkaar heen, van verwondering. Uiteraard volgden als snel uiteenlopende grappen en vergelijking met de Genie van Robin Williams. Check hieronder een aantal van de reacties! De film van regisseur Guy Ritchie is te zien vanaf 22 mei.
Overigens reageerde Smith zelf ook via Instagram, met een dikke vette knipoog!37 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Volgens mij is hij niet in de hele film blauw.
Hij zal menselijk worden als hij de buurt van andere is.

CaptainCab

Avatar

Ach, lijdt misschien lekker af van die Jafar met zijn piepstemmetje

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Iedereen heeft wel iets te zeggen, maar hoe zouden ze het dan wel willen zien of doen? Trouwer aan het origineel kunnen ze niet worden zonder een blauwe geest. Niet blauw, mensen klagen. Wel blauw, mensen klagen. Geen CGI, en er wordt geklaagd. Wel CGI, en... tja, we weten het al wel zeker?

Ang3l

Avatar

Hoe zouden ze t dan wel willen zien of doen? Gewoon. Niet! Sommige dingen vertalen zich gewoonweg niet van tekenfilm naar film.

Master Of Films

Avatar

ZaphodBeeblebrox "Iedereen heeft wel iets te zeggen, maar hoe zouden ze het dan wel willen zien of doen?"
Wat dacht je dan, geen Alladin live action shot for shot remake maken. Alsof de orginele Disney classic niet goed genoeg was.

Rich Art

Avatar

Geen live-action versie was inderdaad een betere optie geweest... Maar goed wie weet verrast de film nog! Eerst maar eens een trailer afwachten. Die kan wellicht een heel ander beeld weergeven qua sfeer.

Roeltje

Avatar

Will Smith is gewoon verkeerd gecast denk ik...
Daarom knappen mensen af lijkt me.

Mas7

Avatar

Jup, Will Smith is verkeerd gecast in mijn ogen. Zodra ik zijn eerste verschijning zag en toen ie z’n mond opentrok dacht ik echt van: nee, gewoon nee.

aspers

Avatar

Hey, en eerst zitten we te zeuren dat Genie niet blauw is. Nu is hij blauw, is het ook weer niet goed...

Kiskesmenining

Avatar

Na jaren afwezigheid als member vond ik het toch weer eens tijd om mij in sommige reacties en meningen te mengen....robin williams is dood mensen!!! Geef will smith een fucking kans ...weet je wat voor druk er op zijn schouder staat....big shoes to fill

Rich Art

Avatar

Een kans krijgt hij zeker, maar dan hadden ze misschien de boel moeten introduceren met wat betere CGI... Dat is voor mij het grootste struikelblok.

Master Of Films

Avatar

Kiskesmenining "Na jaren afwezigheid als member vond ik het toch weer eens tijd om mij in sommige reacties en meningen te mengen..."
De reden om hier te beginnen vind ik enorm fascinerend Smiley face

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ja Disney doet live action remakes, maar Aladdin gaan ze overslaan, alsof dat ooit optie was geweest. Ze gaan elke film remaken, dat is duidelijk. Dus opnieuw, hoe had het beter gedaan kunnen worden? Kritiek is er genoeg, ik hoor nu eens graag wat ideëen van al die slimme critici.

Master Of Films

Avatar

Wat denk jezelf (als trouwe fan) ZaphodBeeblebrox, laat we daarmee eens beginnen voordat je een vingertje naar anderen ala slimme critici gaat wijzen. Dat is niet dirigerend bedoeld.
Verder blijft mijn antwoord gewoon staan. Gewoon niet maken.
Het niet/wel blauw/Will Smith/CGI e.d. is voor mij niet eens relavant meer.

Maac

Avatar

Ik denk niet dat je per se een alternatief moet op kunnen dreunen wanneer je een probleem constateert. De Genie zoals ‘ie er nu uitziet wordt slecht ontvangen en het is de verantwoordelijkheid van de filmmakers om daar wel of niet iets mee te doen.

Als dit het beste is wat ze kunnen en niemand vindt het goed genoeg, dan is het niet gek dat het publiek liever niet heeft dat je de remake maakt.
Vergeet niet dat dit de mensen zijn die uiteindelijk tijd en geld moeten investeren om jouw creatie in de bioscoop te gaan zien. Om dan te zeggen “verzin zelf iets” lijkt me niet de juiste respons.

Rich Art

Avatar

Of was nog meer CGI gegaan en een Genie uit de hoge hoed getoverd die dichter bij de tekenfilm-versie lag dan gewoon een blauwe versie van Smith. Een gelijknis met zijn menselijke gedaante was niet perse nodig geweest. Het had ook alleen zijn stem kunnen zijn. Of nog beter: had die van Williams nog eens gebruikt als fijn eerbetoon.

Maar nogmaals, de marketing van deze film voelt verkeerd. Er wordt totaal geen sfeer overgebracht. Dat doen de trailers van The Lion King en Dumbo toch een heel stuk beter.

chefry1983

Avatar

Het ziet er wel grappig uit. Doet me denken aan vroeger. Misschien kan de film wel verrassen

bigmichiel

Avatar

Iedereen heeft wel iets te zeggen, maar hoe zouden ze het dan wel willen zien of doen

Simpel, volledig CGI character en geen rare mix. Dus incl CGI gezicht, past veel beter bij het personage.

Sunspot

Avatar

Ziet er goed uit toch als geest.

Leon81

Avatar

Ik heb de broadwayshow gezien en na de casting van Smith dacht ik gelijk...slimme keuze. Hij is grappig, heeft starpower, is muzikaal en heeft zelfspot. Ik kan niet wachten.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

MoF,

Ik wijs niemand met de vinger maar ik vind dat kritiek gewoon erg makkelijk geuit wordt door velen, terwijl maar weinigen kunnen zeggen waar het beter kan.

Dat de animatiefilm een remake zou krijgen stond altijd vast. Zeker een animatiefilm uit de Disney-renaissance van de jaren '90 gingen ze niet laten liggen.

Wat mijn mening betreft, ik zei het al op een vorige post: Will Smith was een slechte keuze voor Genie. Ik vind die kerel al super sinds The Fresh Prince maar dan nog ben ik niet blind voor het feit dat hij in elke film zichzelf speelt. Hij is geen karakteracteur en dat heb je hier net nodig. Vraag is wie wel in de voetsporen van Robin Williams had kunnen treden? Misschien niemand. Maar Will Smith is gecast en hij zal zich moeten bewijzen. Zijn prestatie zal de film maken of kraken.

Wat de look betreft van Genie denk ik niet dat ze het beter hadden kunnen doen als ze trouw wilden blijven aan het originele design. Maar hadden ze er trouw aan moeten blijven? Moest Genie blauw blijven? Wat werkt in animatie hoeft niet te werken in live action. Toch werd er massaal geklaagd dat hij niet blauw was bij de eerste foto's en nu hij het wel is, komen de smurf- en Avatargrappen naar boven. Ja wat wil men dan? Naar mijn idee had Genie niet blauw mogen zijn en doet dit meer kwaad dan goed. De menselijke vorm vind ik stukken beter.

Volledig CGI is een goeie optie maar ga je dan cartoony, of geef je een realistischer uiterlijk aan de geest? Je wil ook niet dat die film doet denken aan Casper the Friendly Ghost of zo.

Dus kort samengevat, geen Will Smith als Genie en ook geen blauwe Genie. Less is more had hier beter gewerkt denk ik.

Jafar kan ik niks over zeggen. Zijn design in het origineel druipte van kwaadaardigheid dus speelden ze daar ook op in met het acteerwerk. Met een vrij innemende Jafar kan zijn slechtheid net heel mooi uit de verf komen dus het heeft zeker potentieel voor mij. Maar het kan evengoed een complete miscast zijn. Ik ben hoopvol wat hem betreft.ZaphodBeeblebrox

Avatar

@Maac

Alternatieven geven voor deze film is misschien inderdaad weinig zinvol maar filmmakers letten echt wel op wat het publiek zegt en passen zich daar op aan (niet allemaal natuurlijk). Vandaar de vele reboots tegenwoordig als ze franchises heropstarten. Kijk maar naar de laatste Ghostbusters of de recentere TMNT films. Kregen kritiek genoeg en nu willen ze de zaken anders aanpakken. Bij Aladdin is dit uiteraard minder relevant tenzij ze de sequels ook willen remaken.

Kamajiisama

Avatar

Ik had liever Eddie Murphy gezien als Genie ipv Will Smith , de enige echte Genie is en blijft Robin Williams , ik ben benieuwd

Maac

Avatar

@ZaphodBeeblebrox
Dat alternatieven bieden niet de verantwoordelijkheid is van het publiek was dan ook mijn enige punt. Ik wilde in ieder geval niet beweren dat filmmakers niet naar publiek luisteren, maar slechts aangeven dat het aan hun is om wel of niet iets te doen met kritiek en dat de verantwoordelijkheid voor het resultaat ligt bij de filmmakers en bij niemand anders.

Aanvullend zou ik niet zeggen dat een remake van Aladdin in steen gebeiteld zou moeten zijn alleen maar omdat ze alle andere Disney-films ook in live action willen verfilmen. Dat is geen goed argument. Als dat het argument is lijkt er namelijk weinig plek te zijn voor de vraag of de tekenfilm zich überhaupt wel leent voor een live action-verfilming. Het is tenslotte een ander soort film met andere uitdagingen dan The Jungle Book, The Lion King en Dumbo (die het voornamelijk van dieren moeten hebben).

Ik snap de ambitie om geen enkele film over te slaan, maar dat is niet genoeg om consistente kwaliteit te kunnen leveren.

Maac

Avatar

P.S. Wat betreft de casting zou ik zeggen dat ze met het huidige design van de geest geen enkele acteur succesvol hadden kunnen casten. Plak er desnoods een Robin Williams op als dat je voorkeur geniet, maar de CGI blijft er hoe dan ook niet overtuigend uitzien.

STYD

Avatar

Wat een bullshit. Eerst lopen ze te klagen dat hij niet blauw is en nu lopen ze te klagen dat hij blauw is. Wat een onzin zeg. Laten we zeggen dat sommige leven om te klagen. Ik wacht de eerste trailer af. Enige eat ik een beetje verontrustend vind is dat de film over 3 maanden uitkomt en dat we eigenlijk nog niets hebben gezien. Niet eens een volledige trailer.

Master Of Films

Avatar

ZaphodBeeblebrox "Ik wijs niemand met de vinger maar ik vind dat kritiek gewoon erg makkelijk geuit wordt door velen, terwijl maar weinigen kunnen zeggen waar het beter kan."
Maar die kritiek komt niet uit de lucht vallen, terwijl jij vind dat de kritiek makkelijk geuit is. Ik lees toch irritatie tussen de regels door.

Het is al te duidelijk dat Disney de smaak te pakken heeft. Waarbij de balans van ying/yang verloren gaat ten gunste van de dollars. Weinig creativiteit en dat vind ik wel terechte kritiek.

ZaphodBeeblebrox "Dat de animatiefilm een remake zou krijgen stond altijd vast. Zeker een animatiefilm uit de Disney-renaissance van de jaren '90 gingen ze niet laten liggen."
Altijd vast. Beetje realitisch blijven. De start was met Alice in Wonderland & Maleficent gegeven. Waarbij Maleficent geen remake is van de Sleeping Beauty. Het officiele groene licht werd pas in okt 2016 gegeven.

23VDV23

Avatar

Ik vind Marwan Kenzari als Jafar tot nu toe toch wel een grotere aanfluiting. Kreeg van die paar zinnen en die korte verschijning echt enorm kromme tenen. Hopelijk blijft het puur bij die slechte eerste indruk.

Goku32

Avatar

Ik snap dat er maar 1 is die genie kon vertolken, maar dat will smith ja heeft gezet tegen deze rol hel no. Het ziet er niet uit, het enige wat er uit sprong waren de vogel en de aap en de tijger, de mensen zagen er slecht uit. En wat was er met Jafar ze stem heeft die keel pijn of zo.

Artificialis

Avatar

Als het alleen al de stem van Will Smith was geweest was het al een verschrikkelijke keuze geweest. Maar dat hij er ook nog uitziet als Will Smith is een absolute verschrikking. Maar ja, ik heb sowieso een hekel aan Will Smith. Deze vent is gewoon niet grappig. Vreselijk irritante acteur, hooguit tolereerbaar in serieuze rollen.

Kamajiisama "Ik had liever Eddie Murphy gezien als Genie ipv Will Smith , de enige echte Genie is en blijft Robin Williams , ik ben benieuwd"

Kijk, dat was nou een goed idee geweest, Eddie Murphy.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

MoF

Ik zei nooit dat de kritiek uit de lucht kwam vallen. Ik was ook teleurgesteld dat ik gewoon een blauwe Will Smith te zien kreeg. Maar ik gun een film altijd het voordeel van de twijfel en eens die film er is kan ik zelf uitzoeken of mijn vrees gegrond is . Maar eerst zeuren dat hij niet blauw is, om dan te zeuren dat hij blauw is, komaan, waar zijn we dan mee bezig.

En als we over semantiek gaan beginnen, fine: 'Sinds Disney in oktober 2016 bekend maakte dat ze hun animatiefilms gingen remaken in live action vorm, stond al vast dat Aladdin erbij ging zijn.' Het was een van de eerste namen in de lineup van aankomende films en gezien het één van de populairste animatiefilms is was het wel te voorspellen dat ze er niet zouden van afzien. Ik denk niet dat iemand de illusie koesterde dat ze de stekker uit dat project zouden halen.

@Maac

Persoonlijk denk ik dat elke animatiefilm zich kan lenen tot een live action remake als je durft risico's te nemen. Elke film is anders en de formule om er een succes van te maken zal ook nooit dezelfde zijn. Bij de ene film kun je beter zo trouw mogelijk aan het origineel blijven, bij de andere moet je afstand kunnen nemen en er een nieuwe draai aangeven. En ik ben van mening dat ze dat laatste hier hadden moeten doen. Afstappen van het beeld dat we van Disney Genie hebben en misschien teruggrijpen naar een traditioneler Arabisch concept van een Djinn. Vandaar dat ik de menselijke vorm meer toejuich dan de blauwe vorm.

Master Of Films

Avatar

ZaphodBeeblebrox "ik zei nooit dat de kritiek uit de lucht kwam vallen."

Ik zal even herhalen wat je eerder zei, want eerlijk gezegd zit je toch een partij te verdedigen wat niet nodig is.
You're not the bad guy ok. .

ZaphodBeeblebrox "Iedereen heeft wel iets te zeggen,"
Dus kritiek (zowel positief als negatief).

En daarbij
ZaphodBeeblebrox "maar hoe zouden ze het dan wel willen zien of doen?"
is een vingertje wijzen als zijnde van "weet jij het beter dan" of in Maac's woorden “verzin zelf iets”.

[ja sorry dat Ik Maac, maar kwa betekenis komt het bijna op hetzelfde neer]

Anyway. Voordat je weer 10.000 woorden gaat verspillen, want is gewoon zonde van je tijd, wil ik je netjes wel bedanken dat je iig je eigen vraag "hoe zou jij het doen" hebt beantwoord. Voor de rest zal ik de Engelstalige popi uitdrukking gaan gebruiken.... We get it capice [thumbs up & bierglas]

ZaphodBeeblebrox "Maar ik gun een film altijd het voordeel van de twijfel en eens die film er is kan ik zelf uitzoeken of mijn vrees gegrond is."
Hierin ben ik het wel met je eens. In feite kan je pas een film beoordelen nadat je deze hebt gezien. Weliswaar is het een valkuil waar iedereen invalt mbt een oordeel dat al klaar staat voordat geserveerd is.

We hebben nu alleen een paar snippets, wat denk ik niet echt goeie reclame is (op moment van schrijven). Wat dat betreft kan ik het beamen met Frietgezicht. Naomi Scott heeft prima aantrekkingskracht en de tapijt is goed gecast.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

MoF

Ja, ik heb de neiging om door te draven eens ik op dreef ben. We zullen het aan passie wijten (vind ik trouwens geen tijdverspilling hoor, ben gek op dit soort discussies), maar ik snap je punt;

Innocent

Avatar

Will smit als de genie!!?? Geen probleem hoor maar waarom niet alleen zijn stem? Waarom moet het karakter ook lijken op de acteur?? De genie in de animatie film lijkt toch ook niet op Robin Williams!!, gewoon alleen wat nuances in het gezicht van will Smith had meer dan genoeg geweest. Het bekende gezicht van will leid teveel af en zal de film niet ten goede komen.

Frietgezicht

Avatar

En niemand die klaagt dat Jasmine dr klassieke blauwe outfit niet draagt...

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Innocent,

grappig dat je dat zegt, want ik vond altijd dat Eric Goldberg net wel Robin Williams' gezicht wist te verwerken in het design van Genie. Ik herken er hem in elk geval wel in.

Master Of Films

Avatar

Innocent "Waarom moet het karakter ook lijken op de acteur??"
Oh het nog erger zijn. Zo vind ik Josh Brolin enorm lijken op Thanos. Hoe dan ook, wat je ook van Wil Smith wilt gaan maken, hij blijft Will Smith. En Will Smith lijkt nou eenmaal op Will Smith. Tja dan houdt het op hé.

nieuwslaatste nieuws

meest populair