Celebrity

'Chris Pratt ontkent lid te zijn van homohatende kerk'

"We hebben minder haat in de wereld nodig, niet meer."

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
The Lego Movie 2-acteur Chris Pratt heeft nieuwe vijanden gemaakt dankzij Ellen Page. De actrice uit X-Men: The Last Stand reageerde op een tweet van The Hollywood Reporter die naar een interview van Pratt verwees. Daarin sprak de 39-jarige Amerikaan over zijn blijdschap, spirituele kant en kerk. Volgens verschillende rapporten gaat het om de Zoe Kerk in Los Angeles, waar ze zich meerdere malen negatief hebben geuit over de LGBT-gemeenschap. Daar wilde Pratt niets van horen.

De 31-jarige Page, uit de kast gekomen in 2014, leek zich niet zozeer te ergeren aan Pratt's woorden, enkel dat hij de kerk in een mogelijk verkeerd licht zet. "Deze kerk is op beruchte wijze anti-LGBT, stip dat ook misschien aan?" vroeg ze via Twitter. Later keerde ze terug met: "Als je een bekende acteur bent, en je hoort bij een organisatie die een bepaalde groep mensen haat, wees dan niet verrast wanneer iemand zich simpelweg afvraagt waarom dat niet gemeld wordt. Anti-LGBT zijn is verkeerd."

Het verleden van de Zoe Kerk is ingewikkeld. Het aan God gewijde gebouw zou zijn opgericht met de gedachte dat iedereen welkom is, al keuren ze niet alle levensstijlen goed. Op de website melden ze overigens wel dat ze hun deuren hebben geopend voor mensen met verschillende achtergronden. Pratt leek hetzelfde aan te willen geven met een inmiddels verwijderd bericht op Instagram.

"Onlangs is voorgesteld dat ik deel uitmaak van een kerk die 'een bepaalde groep mensen haat' en 'op beruchte wijze anti-LGBT' is. Niets is echter minder waar," schreef de acteur. "Ik ga naar een kerk die hun deuren voor absoluut iedereen hebben geopend. Ondanks wat de Bijbel over scheidingen zegt, steunde de gemeenschap van de kerk mij continue. Ze oordeelden niet, maar vergezelden mij enkel tijdens mijn wandeling."

De Avengers: Infinity War-ster eindigde: "Ze hebben me buitengewoon geholpen met het schenken van liefde en steun. Dat heb ik hen ook herhaaldelijk bij anderen zien doen, zonder rekening te houden met seksuele voorkeur, ras of geslacht. Mijn geloof is belangrijk voor me, maar geen enkele kerk zal mij of mijn leven voorschrijven. Ik ben geen woordvoerder voor welke kerk of groep mensen dan ook. Mijn waarden bepalen wie ik ben. We hebben minder haat in de wereld nodig, niet meer."

nieuwslaatste nieuws

meest populair