Celebrity

'Chris Pratt ontkent lid te zijn van homohatende kerk'

"We hebben minder haat in de wereld nodig, niet meer."

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
The Lego Movie 2-acteur Chris Pratt heeft nieuwe vijanden gemaakt dankzij Ellen Page. De actrice uit X-Men: The Last Stand reageerde op een tweet van The Hollywood Reporter die naar een interview van Pratt verwees. Daarin sprak de 39-jarige Amerikaan over zijn blijdschap, spirituele kant en kerk. Volgens verschillende rapporten gaat het om de Zoe Kerk in Los Angeles, waar ze zich meerdere malen negatief hebben geuit over de LGBT-gemeenschap. Daar wilde Pratt niets van horen.

De 31-jarige Page, uit de kast gekomen in 2014, leek zich niet zozeer te ergeren aan Pratt's woorden, enkel dat hij de kerk in een mogelijk verkeerd licht zet. "Deze kerk is op beruchte wijze anti-LGBT, stip dat ook misschien aan?" vroeg ze via Twitter. Later keerde ze terug met: "Als je een bekende acteur bent, en je hoort bij een organisatie die een bepaalde groep mensen haat, wees dan niet verrast wanneer iemand zich simpelweg afvraagt waarom dat niet gemeld wordt. Anti-LGBT zijn is verkeerd."

Het verleden van de Zoe Kerk is ingewikkeld. Het aan God gewijde gebouw zou zijn opgericht met de gedachte dat iedereen welkom is, al keuren ze niet alle levensstijlen goed. Op de website melden ze overigens wel dat ze hun deuren hebben geopend voor mensen met verschillende achtergronden. Pratt leek hetzelfde aan te willen geven met een inmiddels verwijderd bericht op Instagram.

"Onlangs is voorgesteld dat ik deel uitmaak van een kerk die 'een bepaalde groep mensen haat' en 'op beruchte wijze anti-LGBT' is. Niets is echter minder waar," schreef de acteur. "Ik ga naar een kerk die hun deuren voor absoluut iedereen hebben geopend. Ondanks wat de Bijbel over scheidingen zegt, steunde de gemeenschap van de kerk mij continue. Ze oordeelden niet, maar vergezelden mij enkel tijdens mijn wandeling."

De Avengers: Infinity War-ster eindigde: "Ze hebben me buitengewoon geholpen met het schenken van liefde en steun. Dat heb ik hen ook herhaaldelijk bij anderen zien doen, zonder rekening te houden met seksuele voorkeur, ras of geslacht. Mijn geloof is belangrijk voor me, maar geen enkele kerk zal mij of mijn leven voorschrijven. Ik ben geen woordvoerder voor welke kerk of groep mensen dan ook. Mijn waarden bepalen wie ik ben. We hebben minder haat in de wereld nodig, niet meer."

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Aah domme Pratt. Hij heeft niet in de gaten dat hij zelf niet mag bepalen wie hij wel en niet haat. Als de LGBT-gemeenschap niet genoeg gehaat wordt, verzint ze wel wat intolerantie erbij.
Stel je je eens voor dat je toch zou mispakken op je dagelijkse dosis zelfmedelijden.

GreenHornet

Avatar

hij had beter hulp kunnen zoeken...
naar de Kerk gaan voor hulp dan tik je niet zuiver.
Het is gewoon sekte die misbruik maken van goede mensen.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Is niet zowat elke kerk homohatend? Whar’s new here?

Maac

Avatar

Het is vaak afkeuring voor het beoefenen van de seksualiteit, dus seksuele handelingen met hetzelfde geslacht. Homohaat (dus iemand alleen al haten op basis van seksuele voorkeur) komt in (christelijke) kerken veel minder vaak voor. Er zijn wat kerken die zich daar statistisch vaker schuldig aan maken, maar dat hoef ik niemand te vertellen.

Frietgezicht

Avatar

Het is al behoorlijk zwak als je hulp van een kerk nodig hebt bij ‘liefdesverdriet’.
Lul erover met een maat met een paar pilsjes ofzo. Homo

Decepticon

Avatar

Die Page is ook een zeurportret aan het worden hoor.
Ik zag gaat laatst op tv in haar eigen lgbt reallife soap, waar ze kerken en instanties bij langs gaat en hun lastig valt met dit topic. Ze schreeuwt door iedereen heen, als ze proberen te antwoorden op haar vragen.

Devenace

Avatar

“Aah domme Pratt. Hij heeft niet in de gaten dat hij zelf niet mag bepalen wie hij wel en niet haat. Als de LGBT-gemeenschap niet genoeg gehaat wordt, verzint ze wel wat intolerantie erbij.
Stel je je eens voor dat je toch zou mispakken op je dagelijkse dosis zelfmedelijden”

Ik mag hopen dat je aan het trollen bent.

Maac

Avatar

@Devenace
Geen idee waarom je dat zou hopen. Tot nu toe heb je mijn woorden steeds geïnterpreteerd zoals het jou uitkomt, dus ik zie niet in waarom je dat nu niet zou doen.
Je zal je erbij neer moeten leggen dat ik anders denk over dingen dan jij Devenance. Ik heb een gruwelijke hekel aan identiteitspolitiek en ik zal niet schromen om dat duidelijk te maken wanneer ik hier weer een voorbeeld van zie.
Ik ben altijd bereid mijn best te doen om een dialoog over belangrijke topics respectvol te laten verlopen, maar bij jou loop ik steeds tegen dezelfde persoonlijke beschuldigingen aan die je vanuit een zelftoegekende superioriteitspositie op moraal gebied lijkt te uiten en dat maakt het een stuk lastiger om netjes te blijven.
Je bent wat mij betreft altijd welkom om mijn positie te bekritiseren en de jouwe toe te lichten, maar wees niet verbaasd als ik in de toekomst pas voor je persoonlijke aanmerkingen.

Master Of Films

Avatar

Sorry Maac dat ik er mee bemoei. Waarom geef je Devenace hiermee een podium.

De vorige keer zijn zelfs de reacties uitgeschakeld, vanwege het off topic geblaat. Persoonlijk vind ik dat je niks meer hoeft uit te leggen, laat staan een verdediging (alhoewel onterecht wordt beschuldigd). Immers weten we nu wel wat voor aangebrande vlees in de pan hebben. Mensen met een gezond verstand (en die zijn er) prikken hier zo doorheen.

Het is iemand die alleen maar stennis wilt gaan schoppen (want internet) ipv een open discussie aan te gaan. Woorden worden zo in de mond gelegd, wat helemaal niet waar is. Hij zal nimmer nooit bijleggen wat jij denkt over bepaalde onderwerpen. Het is "zijn wil is wet and fuck off" methode.

Toegeven. Ik schoot wel in de lach toen " Ik mag hopen dat je aan het trollen bent." las. De ironie en zelfreflectie straalt hier vanaf.

Maac

Avatar

^Je hebt gelijk, dus excuses zijn overbodig. Ik besef goed dat mijn comments af en toe kunnen provoceren en daarom reacties uitlokken. Dat is prima en bovendien heel bewust, ik hou tenslotte van het dialoog.
Het lastige van online discussies is dat iedereen mee kan lezen en dat daarom ongegronde, persoonlijke aanvallen voor waar kunnen worden aangenomen wanneer deze niet weerlegd worden.
Het zou jammer zijn als je standpunten overschreeuwd kunnen worden door iedere willekeurige SJW door jou als een of andere racist o.i.d. te bestempelen.

Misschien mag ik aannemen dat de meesten die meelezen daar zoals je zegt doorheen prikken, dat zou zeker een effectief voornemen kunnen zijn.

Artificialis

Avatar

Een sneue bedoeling dat Chris Pratt überhaupt zijn tijd in kerken verspild. Maar Ellen Page zou haar prioriteiten even bij de Islamitische wereld moeten leggen. Tientallen landen waarin homoseksualiteit strafbaar is. Dat lijkt mij voor de LGBTetc gemeenschap toch een hogere prioriteit hebben.

Master Of Films

Avatar

Maac "Het zou jammer zijn als je standpunten overschreeuwd kunnen worden door iedere willekeurige SJW door jou als een of andere racist o.i.d. te bestempelen."


Vraagje: Als iemand die je goed kent en deze persoon scheld je uit voor rasist komt dat harder aan dan wanneer een willekeurige figuur zoals onze Devenace jou, mij en de rest verrot schelden voor een GeenStijl racist. Of is dat andersom. You catch my drift ;-)

Maac zeg gewoon je mening en je standpunten. Ga wel in discussie met iemand die wel open staat. Zodra je doorhebt dat je ongegronde, persoonlijke aanvallen naar je toe krijgt geslingerd zou je eigenlijk moeten gaan kappen. Helemaal als er geen rem bij de andere kant van de lijn zit. Als mensen hun gezonde verstand niet willen gebruiken, zodat jij dan een slechte reputatie gaat oplopen, dan zegt het meer over hun dan over jou. Wees de betere persoon en sta gewoon er boven.

Anyway, het is een filmwebsite die helaas (teveel) wordt misbruikt als poiltieke forum. Je kan heel makkelijk de leden uit plukken die alleen commentaar geven op het gebied van films en andere die alleen een politieke agenda hebben. Maak daar onderscheid van.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Maac,

Jij hebt hier bij mijn weten nooit respectloze opmerkingen gemaakt tegenover eender welke groep. Je bent gewoon iemand die zich niet laat inpakken door die politiek correcte slachtoffer-bullshit van tegenwoordig en hebt dat mijns inziens altijd op een correcte manier verwoord. Als dan sommigen op hun teentjes getrapt zijn of blijven, tja, hun probleem.

Maac

Avatar

Goed te lezen heren, salute.

Devenace

Avatar

Ben blij dat ik toch gelijk wat betreft het Geenstijl houdingkje dat je samen met je vriendjes verkapt probeerde te verdedigen.
Mooi om te zien dat je hier homo haat support en je Chris en zijn kerkje dat wel gunt onder het mom van “identiteitspolitiek”
Ook mooi dat machteloze MOF weer zijn best doet om niet zijn persoonlijke haat te tonen. ;)
Vooral zo door blijven gaan met jullie verkapte pogingen, dankzij dit soort topics komt dat zo mooi naar boven.

ridjieddo

Avatar

Hoezo homo haat? Al die priesters zitten zelf aan jongetjes.

Maac

Avatar

@Devenace
Niemand verdedigt een homohater. We verdedigen iemand die zegt afstand te doen van bepaalde beschuldigingen richting zijn kerk.
Misschien kan jij ons uitleggen waarom hij het recht niet heeft om afstand te doen van bepaalde onderdelen van de religieuze doctrine.
Betekent dat voor moslims dat ze alles in hun boek en kerken letterlijk moeten nemen en geloven?
Dan hebben we er ineens een stuk meer homohaters bij denk je niet?

Wij met onze GeenStijlhouding hebben nu al meerdere aangekaart dat dit soort discussies veel respectvoller kunnen. Jij lijkt eigenlijk de enige die zich keer op keer op ons persoonlijk richt en met serieuze beschuldigingen komt. Weet je zeker dat GeenStijl niet beter bij jou past?

Master Of Films

Avatar

@Maac
Denk ook dat je niet meer verder gaan met deze discussie.
Devenace is helaas blijkbaar toch niet in staat om een volwassen discussie te starten. Laat staan voort te gaan zetten. Alleen al dat het woordje GeenStijl wordt bij betrokken zegt dat meer over de persoon zelf dan over ons. Maar goed een kat in het nauw maakt gekke sprongen en probeert de bal onnodig terug te kaatsten dmv uitlokking. Internet trollen schijnen hierop te kicken. Nee, we weten immers wel beter en we hoeven ons niks te bewijzen.

Daarnaast zitten andere lezers niet op interne ruzies te wachten, maar op goeie discussies.

Valt het je op dat niemand anders op Devenace reageert, maar gewoon op het onderwerp. Zoals het eigenlijk zou moeten horen, mits je een open/eerlijke discussie wilt gaan opstarten. Al te duidelijk dat anderen aan Devenace gewoon maling hebben. Jij gaat eerder steun krijgen, omdat je tenminste wel respectvoller bent tov anderen. Hou die eer aan jezelf.

Devenace

Avatar

@Maac, volgens mij ben jij openlijk hier het recht om homo’s en lesbo’s te haten goed te praten, dat is wat je eerste bericht zegt en dat is wat je verdedigt.


Een Chris Pratt daargelaten, gaf ik al eerder aan dat jullie hier semi pc doen als het jullie uitkomt, het moment dat je haat goed praat ben je toch wel fout bezig, hoeveel onzin je samen met je wanhoops maatje er wel niet bijtrekt maakt niet uit, feiten spreken voor zich in je berichten.


Wat is je volgende stap bepaalde extremisten verdedigen omdat hun ook openlijk hun haat tonen?


Ga je serieus nu roepen dat ik persoonlijk ben???? Terwijl je over minderheden praat alsof alles wat hun roepen en zeggen geen waarde en waarheid bezit en alles verzonnen, waar je de haat richting de lbgt community goed praat onder het mom van “een mening” ga je serieus hier piepen over dat iemand persoonlijk naar jou wordt?

Maac

Avatar

Wauw, Master of Films had gelijk. Geen enkele inhoudelijke weerlegging of antwoord op kritische vraagstukken uit mijn comment, alleen maar bitterheid en nijd. Wat een gebrek aan karakter en redelijkheid zeg, ontzettend teleurstellend.
Wij zijn inderdaad uitgepraat.

nieuwslaatste nieuws

meest populair