Nieuwe details streamingdienst Warner Bros.: hoop content verdwijnt van Netflix

De dienst moet later dit jaar op de markt verschijnen.

Warner Bros. heeft tijdens een recente perspresentatie meer details onthuld over zijn aankomende streamingdienst. In het vierde kwartaal van dit jaar moet er al bètaversie van het platform verschijnen en volgend jaar moet de dienst compleet zijn en aangevuld worden met nieuwe, unieke content. De komst van deze streamingdienst heeft grote gevolgen voor Netflix.

Ook Warner Bros. komt met een eigen streamingdienst, zo maakte de studio in oktober vorig jaar bekend. Het aanbod zal bestaan uit de films en series van Warner Bros., New Line Media, HBO, The CW, TNT, TBS, Adult Swim, Cartoon Network, Looney Tunes en Hanna Barbara. De abonnementsprijzen zijn nog niet bekend, maar het wordt in ieder geval een platform zonder reclame. HBO kan als uitbreidingspakket worden aangeschaft en zal ook beschikbaar blijven als losse dienst.

Grote gevolgen Netflix
Door de komst van deze dienst zal er een hoop content van Netflix verdwijnen. Te denken valt aan films als The Dark Knight Rises (2012) en series als Riverdale, Titans en Friends. "Wij bouwen een veel bredere dienst dan Disney", vertelde Warner Bros. tijdens de presentatie. Of en wanneer de dienst naar Nederland komt, is nog niet bekend. De streamingmarkt raakt in ieder geval steeds verder versplinterd.

NieuwsFilm

meest populair