Algemeen

Nieuwe details streamingdienst Warner Bros.: hoop content verdwijnt van Netflix

De dienst moet later dit jaar op de markt verschijnen.

door Jeffrey Kouters om 14:48 in Algemeen
Warner Bros. heeft tijdens een recente perspresentatie meer details onthuld over zijn aankomende streamingdienst. In het vierde kwartaal van dit jaar moet er al bètaversie van het platform verschijnen en volgend jaar moet de dienst compleet zijn en aangevuld worden met nieuwe, unieke content. De komst van deze streamingdienst heeft grote gevolgen voor Netflix.

Ook Warner Bros. komt met een eigen streamingdienst, zo maakte de studio in oktober vorig jaar bekend. Het aanbod zal bestaan uit de films en series van Warner Bros., New Line Media, HBO, The CW, TNT, TBS, Adult Swim, Cartoon Network, Looney Tunes en Hanna Barbara. De abonnementsprijzen zijn nog niet bekend, maar het wordt in ieder geval een platform zonder reclame. HBO kan als uitbreidingspakket worden aangeschaft en zal ook beschikbaar blijven als losse dienst.

Grote gevolgen Netflix
Door de komst van deze dienst zal er een hoop content van Netflix verdwijnen. Te denken valt aan films als The Dark Knight Rises (2012) en series als Riverdale, Titans en Friends. "Wij bouwen een veel bredere dienst dan Disney", vertelde Warner Bros. tijdens de presentatie. Of en wanneer de dienst naar Nederland komt, is nog niet bekend. De streamingmarkt raakt in ieder geval steeds verder versplinterd.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Idris

Avatar

Zucht. Als nou iedere partij met z'n eigen streamingdienst komt, zijn we weer terug bij af.

Hello piracy, my old friend! I've come to stream with you again

Rich Art

Avatar

Dit lijkt me niet bevorderlijk inderdaad, maarja... Men ruikt geld he...

Yanggie

Avatar

Ik, als consument, wil dit helemaal niet. Ik wil gewoon een streamingsdienst waar ik alles kan zien en ik ben daar best bereid voor te betalen. Ieder filmstudio een eigen streamingsdienst met eigen content is gewoon niet handig.
Dat hele film entertainment industrie is een grote dinosaurus.
Ze denken nog steeds inside out en niet hoe ze de consument het beste van dienst te kunnen zijn.
Ik juich illegaal downloaden niet persé toe, maar als het zo moet...

eltorro

Avatar

Begrijpelijke keuze van WB en wat minder voor de consument. Ik hoopte zelf dat Netflix misschien meer zou gaan samenwerken met WB.

Ik houd het in de toekomst lekker bij Netflix. En de rest maar downloaden dan..?

MARQ242

Avatar

Ik snap deze nieuwe trend echt niet. Wat verwachten al die nieuwe streamingdiensten nou? 1 of 2 abbos gaat nog. Straks hebben we 100 streamingdiensten met ieder 7 films en 3 series hehehe

Rich Art

Avatar

MARQ242 "... Wat verwachten al die nieuwe streamingdiensten nou?"
Een hoop centen te verdienen.

shellghost

Avatar

Tijd om m'n usenet abbo weer te gaan verlengen.

Da Villain

Avatar

Maar series als Riverdale worden benoemd als "Netflix Original" hoe zit dat dan? Ik weet dat deze serie als eerste wordt uitgezonden op de CW, maar toch...
Overigens vind deze versplintering van streamingsdiensten helemaal geen goede trend. Je werkt downloaden wel weer een beetje in de hand op deze manier.

Yanggie

Avatar

@Master Of Films
Ik was vroeger een fervent muziek downloader. Sinds de komst van Spotify heb ik geen mp3 meer gedownload.
Ik ben in een levensfase beland waar ik het me financieel kan veroorloven en wil simpelweg niet meer zoveel moeite doen om te downloaden. Zoeken, downloaden, overzetten etc.
Nu heb ik alles in een app.
Bij mij werkt het dus en ik ben vast niet de enige.

eltorro

Avatar

@rubikon: En vergeet ook niet dat elke account vaak ook door meerdere personen wordt gedeeld, dat is ook waardevol.

Thiver

Avatar

Begint het bij de meesten hier nu eindelijk een beetje te dagen waarom Netflix zoveel investeert in eigen content?

David Mills

Avatar

Persoonlijk als consument vind ik de versplittering van het aanbod door de vele streamingsdiensten niet goed. Maar meer concurrentie leidt waarschijnlijk ook tot lagere prijzen. Amazon prime is maar €5,99 en bij Disney waarschijnlijk ook. Netflix daarentegen zal in de toekomst mogelijk moeten gaan zakken met de prijs of ze moeten wel heel veel eigen content maken, en die is momenteel niet van hoge kwaliteit, uitzonderingen daargelaten.

kokosnoot

Avatar

Titans vind ik zo een vette serie! Neeeeee :(

Waarom gaan WB en Netflix niet gewoon samen...en dan Tegen Disney!

MovieMaster2

Avatar

Zucht niet weer een nieuwe dienst een goeie serie daarop een andere goeie serie daarop illegaal downloaden wordt weer een trend als je het mij vraagt ik ga het zelf alleen houden op Netflix en Disney en die Lotr serie op amazone haal ik dan gewoon op dvd

chefry1983

Avatar

Alweer een streaming dienst. Dan maar weer illegaal gaan downloaden want ik ga geen 10 abonnementen afsluiten.

Luizelgespuizel

Avatar

Titans is al van een DC, dus WB , ,streaming service en aangezien ze die niet in Europa willen lanceren zijn de rechten verkocht aan Netflix buiten USA. Raar voorbeeld om in het artikel te plaatsen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair