Algemeen

Waarom geen bloter pak in 'Captain Marvel'?

Kevin Feige geeft een reactie.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Begin volgende maand verschijnt met Captain Marvel de eerste film die zich volledig richt op een vrouwelijk hoofdpersonage. In de vele verschenen beelden ziet ze er bijzonder strijdbaar uit, maar haar outfit matcht niet helemaal met die in de comics. Waarom?

Heldin Carol Danvers, in de film gespeeld door Brie Larson, is in de comics soms schaarser gekleed, met zeker in het verleden een flinke boezem. In de film bedekt haar pak grotendeel haar lichaam. Uiteraard speelt Marvel het op safe, maar heeft Marvel-baas Kevin Feige nog een andere reden?

"Als je naar de comics kijkt, zeker als je steeds verder terug gaat in de tijd, lijkt het wel of Carol Danvers steeds minder kleren aan heeft. Vaak is het eigenlijk maar een eendelige badpak, met buitensporige comic-proporties... Brie wees naar de muur en we zeiden van, 'Ja... Even dat je het weet, maar dat gaan we dus niet doen' en zij was van 'Oké, ik dacht al van niet, maar ik ben blij dat je het zegt'," aldus Feige in gesprek The Hollywood Reporter.

Actrice Larson blijkt dus ook niet zo gecharmeerd te zijn geweest van een meer authentiek vrouwelijk superheldenkostuum. Overigens plaatsten we recent nog een reeks van 25 superheldinnen onder elkaar, soms schaars en soms een stuk beschaafder gekleed. Captain Marvel debuteert 6 maart in de bioscoop!20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Terecht, een agente gaat toch ook niet met een kort rokje rondlopen, maar wel een kogelvrije vest.

TheDoc

Avatar

Idem met Scarlet Witch. Ook een enorme aanpassing van de kledij vergeleken met het originele personage

Civilian Supreme

Avatar

Ik vind dit een hele goede vraag.

Scarlett Witch was trouwens gekleed als een huismuts.

Ang3l

Avatar

Da's toch in de vorm van Miss Marvel (de oude, niet de huidige) en niet Captain Marvel? Sure, beide Carol Danvers.

shellghost

Avatar

Er is een wezenlijk verschil tussen Ms. Marvel en Capt. Marvel en bijbehorende pakken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Captain_Marvel_(Ms._Marvel)

Decepticon

Avatar

Brie heeft ook nog wel een redelijke boezem, je ziet het alleen niet zo goed in dat pak.
Ik heb er wel vrede mee. ;)

Dukat

Avatar

Nou, Brie ziet er nog steeds goed uit in deze film-pak.

MisterPink

Avatar

Niks mis met dit pak.

Master Of Films

Avatar

Het bespaart wel een nieuwe oksel haar gate.
Een valkuil waar Marvel's eigen Wonder Woman niet in trapt.

pete928s

Avatar

Het is voor mannen niet meer toegestaan om te genieten van sexy vrouwen , daarom zijn ook de gridgirls verwijderd uit de formule 1 en de walk on girls uit de PDC .
Zo asexueel mogelijk dat is de enige reden voor de verandering niks meer niks minder .

John Wayne

Avatar

In de comics werden, en voor een groot deel nog steeds, vrouwelijke superhelden afgebeeld als lekkere wijven in een strak en vaak bloot stoeipakje. Logisch en handig is dat niet in een gevecht (of als het buiten koud is), maar het kijkt wel lekker weg.

ridjieddo

Avatar

@pete: in de context van het verhaal is het gewoon niet logisch om aliens te verslaan in een bikini. Haar kostuum stamt tevens af van Kree soldaatuitrusting. Als alle Kree (en misschien Skrulls) een bikini droegen dan zou het plaatje misschien passen. Plus je kan Brie alsnog sexy vinden in de film-pak. Als je schaars geklede of naakte vrouwen wil zien dan kijk je toch gewoon een porneau?

pete928s

Avatar

klinkt logisch , ware het niet dat het natuurlijk gewoon een fantasie strip verhaal is en blijft waarin alles bijna kan .
als het toen allemaal in de comic doodnormaal was waarom is het dan nu not done ?
het moet natuurlijk allemaal nu doodserieus benaderd worden en sexualiseren mag niet meer , ook niet in een fantasieverhaal .
je ziet die overserieuze benadering ook terug in Brie haar eigen commentaar in interviews waarin ze spreekt in termen
als activisme dankzij haar rol .

Maac

Avatar

Aanpassingen op dit soort outfits kunnen gebeuren om goede of slechte redenen.
The Punisher ziet er dankzij aanpassingen een stuk geloofwaardiger uit als je hem moet voorstellen in onze realiteit en niet die van de comics. Het is dus maar net wat je als film-of seriemaker wilt bereiken.

Ergens heb ik het altijd jammer gevonden dat we Wolverine nooit in zijn originele, gele pak hebben mogen zien, maar de keuze om het niet te doen was misschien wel om ervoor te zorgen dat je je wat makkelijker voor kan stellen dat mutants in ons universum zouden kunnen bestaan.
Jammer voor degenen die liever willen dat je trouw blijft aan de bron, maar het is de overweging zeker waard.

Ereptile

Avatar

Is ook niet heel erg toch? Ik bedoel, Brie is een mooie vrouw maar het moet niet onrealistisch bloot zijn.

chefry1983

Avatar

Bij een te bloot pakje worden de feministen boos en dat wil Marvel niet.

GreenHornet

Avatar

De foto met dat wit shirt zag je haar boobies
We hoeven ons geen zorgen te maken.

Ibrahim

Avatar

Euhm. Captain Marvel draagt het pak dat ze nu al jaren draagt in de comics. De kleuren zijn hooguit wat donkerder voor de special effects. Je laat een plaatje zien van de tijd dat Carol Danvers nog Ms. Marvel was.

Heet de film Ms. Marvel? Nee. Doe je research in het vervolg beter.

Artificialis

Avatar

Vrouwen zijn fysiek kwetsbaarder dan mannen. Volstrekt onlogisch natuurlijk dat zij in badpakken, bikini's en lingeri's rondlopen, terwijl de mannen halve harnassen dragen. Logische aanpassing.

kokosnoot

Avatar

Mjah die comics werden toen ook vooral door jongens/mannen gelezen. Daar comics minder te bieden hebben als een film, speelden ze in op de vooral mannelijke kopers van comics. Ik vind voor de film het pak dat ze gekozen hebben beter, omdat het de hele film wat meer realistisch neer zet voor de kijker. Je had ook de nodige klagers over Wonderwoman, niet genoeg borsten en bloot , sorry hoor maar ik hoef geen playboy bunny als super heldin.

nieuwslaatste nieuws

meest populair