Waarom geen bloter pak in 'Captain Marvel'?

Kevin Feige geeft een reactie.

Begin volgende maand verschijnt met Captain Marvel de eerste film die zich volledig richt op een vrouwelijk hoofdpersonage. In de vele verschenen beelden ziet ze er bijzonder strijdbaar uit, maar haar outfit matcht niet helemaal met die in de comics. Waarom?

Heldin Carol Danvers, in de film gespeeld door Brie Larson, is in de comics soms schaarser gekleed, met zeker in het verleden een flinke boezem. In de film bedekt haar pak grotendeel haar lichaam. Uiteraard speelt Marvel het op safe, maar heeft Marvel-baas Kevin Feige nog een andere reden?

"Als je naar de comics kijkt, zeker als je steeds verder terug gaat in de tijd, lijkt het wel of Carol Danvers steeds minder kleren aan heeft. Vaak is het eigenlijk maar een eendelige badpak, met buitensporige comic-proporties... Brie wees naar de muur en we zeiden van, 'Ja... Even dat je het weet, maar dat gaan we dus niet doen' en zij was van 'Oké, ik dacht al van niet, maar ik ben blij dat je het zegt'," aldus Feige in gesprek The Hollywood Reporter.

Actrice Larson blijkt dus ook niet zo gecharmeerd te zijn geweest van een meer authentiek vrouwelijk superheldenkostuum. Overigens plaatsten we recent nog een reeks van 25 superheldinnen onder elkaar, soms schaars en soms een stuk beschaafder gekleed. Captain Marvel debuteert 6 maart in de bioscoop!

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair