Celebrity

'Roma' regisseur geeft zijn mening over muur Trump

Alfonso Cuarón legt uit waarom hij ertegen is.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 15:47 in Celebrity
Regisseur Alfonso Cuarón wist indruk te maken met Roma; de film werd erg goed onthaald en maakt ook kans op meerdere Oscars later deze maand. In een recent interview liet Cuarón zich negatief uit over Trump's plan om een gigantische muur te laten bouwen tussen Amerika en Mexico.

Zo zegt de met een Oscar bekroonde regisseur: ''Het heeft absoluut geen zin om een muur te bouwen. Het maakt de situatie er alleen maar erger op en zal mensen om geen enkele reden in vijanden veranderen. In Mexico en andere landen worden mensen zoals Yalitza (de hoofdrolspeelster van Roma) meteen gezien als anders en 'minder waardig'.

Het feit dat zij is genomineerd voor een Oscar is geweldig en heeft een grote impact; dit alles zorgt er net voor dat we muren tussen mensen afbreken, zoals het ook hoort te zijn. We moeten niet vergeten dat Yalitza eigenlijk precies is zoals alle andere mensen die proberen Amerika in te komen, in de hoop op een beter leven.

Nu dat zij zoveel aandacht krijgt, wordt zij in een keer speciaal, maar een paar maanden geleden zat zij in dezelfde situatie. Zij zou bij die mensen voor de muur kunnen staan, maar als we aan deze mensen een kans geven kunnen ook zij succesvol worden en hun dromen waarmaken zoals Yalitza dat nu kan
''.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

De mening waarvan je wist dat die zou gaan komen. Trump is niets maar Hillary Clinton is helemaal niets. Die nuance kennen deze linkse rakkers niet.

Moviemagic

Avatar

Is er echt iemand hier die de mening van Alfonso Cuarón over die muur belangrijk vindt?

John Wayne

Avatar

@ SeanDeNiro: Wat ik niet snap is de redenatie dat iemand die tegen de muur is meteen een linkse rakker is. En wat heeft Hillary Clinton in Godsnaam hiermee te maken? Helemaal niets toch?

Hyenas

Avatar

@JohanWayne probeer niet met logica te komen. Dat begrijpt hij niet.

Maac

Avatar

Ik heb SeanDeNiro ook ooit gevraagd waarom je, als je ideeën van Trump afkeurt, je automatisch achter het beleid van Clinton zou moeten staan.
Nooit antwoord op gehad.

Frietgezicht

Avatar

Die muur komt er toch niet en anders door allerlei omwegen zoals een noodtoestand. Iedereen weet dat het Trump is dus waarom zou de rest van Amerika op ze neerkijken en waarom zouden er gelijk vijanden onstaan?
Komt die muur er al dan kan de volgende president die afbreken en daarbij al die schouderklopjes ontvangen.

De waan van de dag. Waar zijn opeens die bekendheden die opstaan tegen de wapenwet? Waarom drammen ze daar niet eens over door in plaats van weer wachten op de volgende schietpartij om dan weer 2 weken ermee bezig te zijn. De politiek ziet zelf dat het een storm is die elke keer snel gaat liggen.

Maac

Avatar

@Frietgezicht
Waarschijnlijk omdat het geen nut heeft. Er zijn 300 miljoen vuurwapens in Amerika en het tweede amendement zorgt ervoor dat je nog eerder een burgeroorlog krijgt dan dat wapens verboden gaan worden.

Schietpartijen zijn bovendien een slechte aanleiding om het gesprek te beginnen, aangezien de slachtoffers hiervan procentueel gezien minder dan 1 procent zijn van alle doden die jaarlijks door vuurwapens vallen.

Daar komt nog eens bij dat aanpassingen op de wapenwet altijd gaan over restricties op automatische vuurwapens, terwijl de meeste mensen (met een significant verschil) sterven door toedoen van handvuurwapens.

Het probleem met deze discussie is vaak gebrek aan kennis en de misinterpretatie van statistieken.

Goku32

Avatar

Lekker belangrijk dat er een muur komt. Wat heeft dit met films te maken helemaal niks.

Master Of Films

Avatar

De enige link met films is filmmaker Cuarón, die o.a. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban heeft geregisseerd.
Toch vind ik het persoonlijk jammer dat op Filmtotaal net iets te veel politieke richting ingaat. Ironisch genoeg vind dat ik dan nu wel meer Avengers: Endgame nieuws mist.

nieuwslaatste nieuws

meest populair