Algemeen

Dit is de matige pitch voor 'The Matrix'

Waarom wees Will Smith de film af?

door Jim Pedd om 07:16 in Algemeen
Acteur Will Smith was in de jaren negentig de onbetwiste koning van de box office. Met films als Bad Boys, Independence Day en Men in Black deed hij het uiterst goed. Er kwamen dan ook veel aanbiedingen, waaronder de rol van Neo in de Matrix-films.

We weten echter allemaal dat Smith de film uiteindelijk afwees en dat we Keanu Reeves in die rol konden bewonderen. Nu vertelt Smith waarom hij ervoor koos om de film af te wijzen. Het blijkt allemaal te maken te hebben met een vrij aparte pitch.

Bizarre pitch
Als je een film pitcht bij een acteur, heb je een uitgebreid verhaal klaar. Maar de pitch voor de Matrix was iets anders. "Goed, dit is de echte pitch die ze hielden: Gast, stel je voor dat je in een gevecht zit. En je springt. Stel je voor dat je midden in die sprong zou kunne stoppen. Maar dan zien mensen rond je, 360 graden, terwijl je springt en stopte met springen. We gaan camera's uitvinden zodat mensen de hele sprong kunnen zien en zien hoe je midden in de sprong stopt. "

Een vrij apart verhaal dat dus het hele idee van Neo en de strijd tussen mens en machine overslaat. Smith maakt het dus niet uit dat hij uiteindelijk niet gecast is en denkt zelfs dat de film met hem geen succes as geworden. "Keanu was perfect. Laurence Fishburne was perfect. Als ik het had gemaakt, dan was Morpheus niet zwart geweest, omdat ik dat al ben. Dus keken ze naar Val Kilmer. Ik zou Neo zijn en Val Kilmer Morpheus. Dan zou ik The Matrix dus verpest hebben. Dus ja, ik deed jullie allemaal een plezier."4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Uncle Phil als Morpheus was toch leuk geweest?
Hij koos toen voor Wild Wild West en die was toch in alle opzichten beter!

Monojaxx

Avatar

Nooit begrepen wat er mis was met Wild Wild West. Ik vond het echt een super leuke film. Erg grappig, gebruik van steampunk en die spin. Waanzinnig gedaan!

Frietgezicht

Avatar

Ja dat zeg ik. En ik zie liever Salma Hayek dan die Trinity.

mauppie

Avatar

nee ben ik niet met jullie eens wild wild west vond ik niey denderend !!
matrix 1 is zeker klassieker

nieuwslaatste nieuws

meest populair