Video

Coole 'Avengers: Infinity War' VFX-video: bijna een animatiefilm

Bijna alles bestaat uit visuele effecten.

door Bram de Groot om 09:07 in Video
Recent won de Marvel-film Avengers: Infinity War een prestigieuze prijs voor de visuele effecten. Later deze maand kan de derde Avengers-film ook de Oscar voor Beste visuele effecten binnenslepen. Onderstaande tien minuten durende video over de visuele effecten in de film geeft een mooie indruk op hoe vele scènes compleet uit de computer zijn getoverd.

De VFX Breakdown lijkt aan te tonen dat de film van regisseurs Anthony en Joe Russo bijna een animatiefilm is. En gek is dat niet. Even geleden meldden we dat slechts drie procent - slechts 80 shots - in Infinity War onbewerkte beelden bevat. Er zijn maar liefst 2.623 shots met visuele effecten.


De bovenstaande video is een samenvoeging van meerdere video's en het was CG Record die de beelden op YouTube zette. Vanaf 24 april draait de vierde Avengers-film Avengers: Endgame in de Nederlandse bioscoop. Die film zal ongetwijfeld barsten van visueel geweld.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

weszz

Avatar

Er zitten shots tussen waarvan ik deels dacht het deels of misschien merendeels CGI zou zijn, waarvan ik nu gewoon zien dat alles CGI is. Is dat dan makkelijker? Gewoon met niks beginnen en zo opbouwen in plaats van de echte wereld te gebruiken als ondergrond?

Goku32

Avatar

Wow vet

Pronk47

Avatar

Ik kijk nooit behind de scene scenes of zo iets,de hele pret van de film gaat dan weg vooral de films met veel CGI,alleen de stunts vindt ik dan wel leuk zoals in de James bond films omdat je weet dat dat echt is.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Lijkt me makkelijker dan een plaats te scouten, toestemming vragen, de boel afzetten, enkel filmen wanneer het dag of nacht is. Via Green screen bepaal je waar je filmt, wanneer,...

Aan alle mensen die CGI zo slecht vonden, KOM DAN!

Ereptile

Avatar

Is toch wel bizar wat er eigenlijk allemaal kan met de technologie van tegenwoordig...

nieuwslaatste nieuws

meest populair