De 'Netflix-killer' van Apple in maart onthuld

Eindelijk is er meer bekend.

Het is alweer vier jaar geleden dat Apple een grote digitale dienst aankondigde, maar we weten allemaal dat het bedrijf hard werkt aan een eigen streamingdienst. Die moet het beste van Netflix en Amazon Prime Video combineren en zal horen we nu op 25 maart onthuld worden.

Persbureau Bloomberg meldt dat de techgigant de dienst zal onthullen op een evenement waar ook sterren als J.J. Abrams, Jennifer Garner en Jennifer Aniston aanwezig zijn. De dienst lijkt op Amazon Prime Video en Netflix, en omvat zowel series als films die door Apple betaald worden.

Aankopen gebruikers
Tegelijk biedt de dienst een interessante mogelijkheid: gebruikers kunnen ook programma's van andere aanbieders als Starz aanschaffen. Apple zal de nieuwe abonnementsdienst verder nog voorzien van programmering van anderen, net als Netflix en Amazon dat doet. Het is dus niet een dienst met enkel eigen producties zoals die van Disney.

De Apple-dienst is een van de velen die dit jaar onthuld wordt. Disney komt later dit jaar met Disney Plus. Ook is het de verwachting dat Warner Bros. eind dit jaar met een dienst komt die ook eigen content bevat. Daarmee staat er ook een kaalslag te wachten voor Netflix, dat veel content ziet verdwijnen.

Het is niet bekend hoe duur de dienst is.

NieuwsFilm

meest populair