Algemeen

De 'Netflix-killer' van Apple in maart onthuld

Eindelijk is er meer bekend.

door Jim Pedd om 17:45 in Algemeen
Het is alweer vier jaar geleden dat Apple een grote digitale dienst aankondigde, maar we weten allemaal dat het bedrijf hard werkt aan een eigen streamingdienst. Die moet het beste van Netflix en Amazon Prime Video combineren en zal horen we nu op 25 maart onthuld worden.

Persbureau Bloomberg meldt dat de techgigant de dienst zal onthullen op een evenement waar ook sterren als J.J. Abrams, Jennifer Garner en Jennifer Aniston aanwezig zijn. De dienst lijkt op Amazon Prime Video en Netflix, en omvat zowel series als films die door Apple betaald worden.

Aankopen gebruikers
Tegelijk biedt de dienst een interessante mogelijkheid: gebruikers kunnen ook programma's van andere aanbieders als Starz aanschaffen. Apple zal de nieuwe abonnementsdienst verder nog voorzien van programmering van anderen, net als Netflix en Amazon dat doet. Het is dus niet een dienst met enkel eigen producties zoals die van Disney.

De Apple-dienst is een van de velen die dit jaar onthuld wordt. Disney komt later dit jaar met Disney Plus. Ook is het de verwachting dat Warner Bros. eind dit jaar met een dienst komt die ook eigen content bevat. Daarmee staat er ook een kaalslag te wachten voor Netflix, dat veel content ziet verdwijnen.

Het is niet bekend hoe duur de dienst is.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Apple skippen we mooi! Geen interesse dusSmiley face

GreenHornet

Avatar

Zonder Apple was er ook geen Pixar

Hyenas

Avatar

Als ik het goed begrijp zal deze dienst gratis worden voor mensen met een Apple product. Dus als je een macbook of een Iphone hebt kun je gratis kijken? Nog niet heel veel duidelijkheid over. Weet iemand dit toevallig?

chefry1983

Avatar

Nog een reden om weer te gaan downloaden

eltorro

Avatar

@Hyenas: Dat zou wel gaaf zijn als ze dat doen.

LeonardoPacino

Avatar

Ik doe erg mijn best om alles wat met Apple te maken heeft te ontwijken, dat zal ik hier ook blijven doen.

GreenHornet

Avatar

Apple gaat veel Originals maken.

Decepticon

Avatar

Dus, straks Apple er bij en dan Disney+, daarna nog WB, dit streaming gebeuren gaat volledig de verkeerde kant op met al die versplintering. Niemand gaat een abonnement op alles nemen.

Moviemagic

Avatar

GreenHornet "Zonder Apple was er ook geen Pixar"


Waarom denk je dat?

centr1no

Avatar

Decepticon "Dus, straks Apple er bij en dan Disney+, daarna nog WB, dit streaming gebeuren gaat volledig de verkeerde kant op met al die versplintering. Niemand gaat een abonnement op alles nemen."

Het is maar de vraag wat voor content er over blijft op diensten als Netflix, Hulu en Amazon en of ze genoeg klanten kunnen houden om in eigen content te blijven investeren en of er in de toekomst nog mogelijkheden zijn voor uitwisseling van content.
Het is best grappig dat bijv. Disney content meegeholpen heeft aan de groei van Netflix en het zou natuurlijk zo maar kunnen dat, ook al is er straks een Disney+, ze nog steeds rechten verkopen aan Netflix of een andere dienst.
Maar waarom zou je alles willen?
Er zullen genoeg mensen zijn die wel 2 of misschien wel 3 diensten zullen nemen. Zolang die bedrijven niet al te flauw gaan doen over het delen van een account kun je met een paar man de kosten en het aanbod delen.

In het algemeen; waarom zou je überhaupt nog alles willen kijken? Er is tegenwoordig zo belachelijk veel aanbod in series en films dat het sowieso ondoenlijk is alles te volgen. 90% Van het aanbod is ook nog eens niet mijn smaak en/of kwalitatief ondermaats.
Ook al ben ik sinds ik een TV aan kan zetten redelijk verslaafd aan films, series en muziek; ik heb er steeds minder moeite mee om dingen (nog) niet te kijken.
Af en toe klinken de film- en serieliefhebbers net als verslaafden. Of erger, sommigen menen het recht te hebben iets te moeten kunnen kijken op het moment dat het uit komt , of dat nu legaal of illegaal is. Of ze gooien het zelfs op sociale druk, om mee te kunnen praten over het laatste seizoen van GoT bijvoorbeeld.
De contentmakers en rechtenbezitters lijken niet te willen dat je alles kunt kijken dus is mijn persoonlijke reactie dat ik het dan ook gewoon niet kijk en ze mijn geld dan ook niet krijgen.
Als er in een fictief geval een ideale dienst zou zijn die mij alle content die er bestaat (of in ieder geval alles wat ik mogelijkerwijs zou willen zien) in perfecte streamingkwaliteit aan zou kunnen bieden dan zou ik daar zonder nadenken € 100 per maand voor over hebben. Simpelweg omdat ik best wil betalen voor de content maar zeker voor het gemak om alles op één plek ten alle tijde beschikbaar te hebben.

nieuwslaatste nieuws

meest populair