Blu-ray

Blu-ray review 'Peppermint' met Jennifer Garner in 'Taken'-modus

Van inderdaad de regisseur van Taken.

door Bram de Groot om 17:23 in Blu-ray
Regie: Pierre Morel | Cast: Jennifer Garner (Riley North), John Gallagher Jr. (Detective Stan Carmichael), John Ortiz (Detective Moises Beltran), Method Man (Agent Barker), 0e.a. | Speelduur: 101 minuten | Bioscooprelease: 06.09.2018 | FilmTotaal recensie: geen

Na Taken is het voor regisseur Pierre Morel een flink zoektocht naar nieuw succes. Zijn films From Paris with Love (2010) en The Gunman (2015) waren alles behalve succesvol en ook zijn meest recente film Peppermint bleek geen enorme indruk achter te laten, al ging het financieel dit keer iets meer voor de wind. Dit keer zette Morel actrice Jennifer Garner (Elektra, Ghosts of Girlfriends Past) in een wraakmodus.

Remain the Light bracht Peppermint - goed voor zo'n $51,8 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.


In het $25 miljoen kostende Peppermint wordt Riley wakker uit een diepe coma. Ze herinnert zich alleen nog hoe haar onschuldige dochtertje en man voor haar ogen brutaal werden vermoord. Als het gerechtelijke systeem de moordenaars ook nog eens vrijuit laat gaan besluit Riley dat ze het heft in eigen handen moet nemen. Ze begint aan een tocht door de onderwereld van Los Angeles met slechts één doel: wraak.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 9789461875945 | Met dank aan: Remain in Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Peppermint zit verpakt in een opvallend rots grijzige Blu-ray keepcase. De voorkant toont de gekwelde Jennifer Garner en de achterzijde voorspelt een kale uitgave. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Distributeur Remain in Light heeft deze film een redelijke High Definition-uitgave gegeven. Vooral in de scherpte doet de schijf het goed. Iets minder lijkt de kleur, aangezien deze op momenten wat flets lijkt en daardoor minder kleurrijk. Mogelijk is het een keuze van de regisseur. Van storende zaken is verder geen sprake, ook niet in de donkere scènes. Degelijke uitgave dus.

Geluid

RIL heeft een standaard geluidstrack aan de uitgave toegevoegd. De DTS-HD 5.1 track moet onder meer de muzikale ondersteuning van Simon Franglen overbrengen. Deze componist werkte recent nog aan Voyage of Time van Terrence Malick. Verder is de track redelijk basic, met uiteraard prima verstaanbaar dialoog, maar verder geen enorm opvallende surround effects, al zijn de achterspeakers zo nu en dan zeker wel te horen.

Bonusmateriaal

Remain in Light houdt het basic met deze uitgave. De 1:41:37 zijn compleet besteed aan de hoofdfilm. Bonusmateriaal vind je dus niet terug. Buitenlandse uitgaven bieden ook weinig, met een zeer korte featurette en een track met audiocommentaar.

Standaard wraakfilm zonder veel ambitie

Peppermint is een gewoon lekker wraakfilmpje dat vooral niet al te serieus genomen moet worden. Als je geen al te doordacht verhaal en / of hoogst acteerniveau verwacht, dan vermaak je je mogelijk al snel. Het is een wat betere wraakfilm in een schap vol wannabe Taken-films.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Lijkt me best een leuke film eigenlijk.

donniebrasco

Avatar

Idd. 'n goeie film! Al in de bios gezien ...

nieuwslaatste nieuws

meest populair