Oscar Academy komt opnieuw op beslissing terug

Géén Oscaruitreikingen tijdens de reclameblokken!

Dat de Oscars elke keer weer onder vuur liggen, is bijna gebruikelijk geworden; dat valt af te leiden aan de kijkcijfers, die ieder jaar weer wat teruglopen. Ook de voorbereiding voor de Oscaruitreiking van dit jaar verloopt niet geheel vlekkeloos: Kevin Hart zou normaalgesproken de show presenteren, maar na veel kritiek werd besloten de show zonder Hart te houden en zelfs geheel zonder presentator.

Ook introduceerde de Academy de prijs voor Best Popular Film, om deze vervolgens weer in te trekken. Recentelijk besloot de Academy weer iets nieuws, deze keer in de poging de uitzending wat in te korten. Zo zouden vier prijsuitreikingen tijdens de reclame moeten plaatsvinden, namelijk die van Best Film Editing, Best Makeup & Hairstyling, Best Live Action Short en zelfs Best Cinematography.

Maar na veel kritiek en een open brief van tientallen bekendheden aan de Academy, die ondertekend is door o.a. de wereldberoemde cinematograaf Roger Deakins, regisseurs Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Denis Villeneuve maar ook acteurs George Clooney en Brad Pitt komt de Academy ook op deze beslissing terug.

Dit werd tijdens het weekend bekend gemaakt: ''We hebben de kritiek van onze leden over de uitreiking van de vier awards ter harte genomen. Daardoor hebben we besloten dat alle Oscars zonder montage en in ons bekende formaat zullen worden uitgezonden''. Over precies een week tijd neemt de 91ste Oscaruitreiking plaats in Los Angeles.



NieuwsFilm

meest populair