Algemeen

Oscar Academy komt opnieuw op beslissing terug

Géén Oscaruitreikingen tijdens de reclameblokken!

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
Dat de Oscars elke keer weer onder vuur liggen, is bijna gebruikelijk geworden; dat valt af te leiden aan de kijkcijfers, die ieder jaar weer wat teruglopen. Ook de voorbereiding voor de Oscaruitreiking van dit jaar verloopt niet geheel vlekkeloos: Kevin Hart zou normaalgesproken de show presenteren, maar na veel kritiek werd besloten de show zonder Hart te houden en zelfs geheel zonder presentator.

Ook introduceerde de Academy de prijs voor Best Popular Film, om deze vervolgens weer in te trekken. Recentelijk besloot de Academy weer iets nieuws, deze keer in de poging de uitzending wat in te korten. Zo zouden vier prijsuitreikingen tijdens de reclame moeten plaatsvinden, namelijk die van Best Film Editing, Best Makeup & Hairstyling, Best Live Action Short en zelfs Best Cinematography.

Maar na veel kritiek en een open brief van tientallen bekendheden aan de Academy, die ondertekend is door o.a. de wereldberoemde cinematograaf Roger Deakins, regisseurs Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Denis Villeneuve maar ook acteurs George Clooney en Brad Pitt komt de Academy ook op deze beslissing terug.

Dit werd tijdens het weekend bekend gemaakt: ''We hebben de kritiek van onze leden over de uitreiking van de vier awards ter harte genomen. Daardoor hebben we besloten dat alle Oscars zonder montage en in ons bekende formaat zullen worden uitgezonden''. Over precies een week tijd neemt de 91ste Oscaruitreiking plaats in Los Angeles.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Tja je zou ook minder reclameblokken kunnen inplannen.

justmikemovies

Avatar

DarthmarTja je zou ook minder reclameblokken kunnen inplannen


Minder reclameblokken? In de VS? Not gonna happen.

Ereptile

Avatar

In NL heb je al "last" van reclame tussen de films door op de normale zenders. In de VS komt het de spuigaten uit. Zeker omdat de commercials ook tijdens de Oscars worden getoond.

De Oscars verliezen wel langzamerhand hun status met al dit gedraaikont zeg.

Frietgezicht

Avatar

Niet alleen films. Als je Dr Phil kijkt komt er al 7 keer reclame tussendoor

Is Liam Neeson er nog welkom?

centr1no

Avatar

Als die leden die ieder plan van de Academy om de kijkcijfers te verbeteren blijven afschieten dan moeten ze zelf maar een flinke financiële bijdrage gaan leveren om de uitreiking te bekostigen.
De kijkers blijven weg omdat de meest populaire films zelden genomineerd zijn en daarmee automatisch de meest bekende sterren er niet zijn.
Het is dat er in de '2e-rangs' categorieën voor beeld en geluid vaak nog wat blockbusters zitten.
Daar komt nog bij dat ik persoonlijk en ik denk een hoop mensen met mij de politieke schimpscheuten en politiek correcte propaganda behoorlijk irritant en belerend vinden.
Het is ook niet vreemd dat ze mede daarom geen fatsoenlijk presentator kunnen vinden.
De hele show kakt op bepaalde momenten ook helemaal in. Zeker bij de uitreikingen van de 'mindere' categorieën, waar de voor het grote publiek totaal onbekende mensen hun hele familie en vriendenkring moeten bedanken ben je blij dat je kunt skippen.

NieuwsFilm

meest populair