Trailer choquerende Michael Jackson-docu 'Leaving Neverland'

Trailer choquerende Michael Jackson-docu 'Leaving Neverland'

De wereld moet weten dat Jackson fout was; gaat deze docu het echt bewijzen?

Bijna niemand zal ontkennen dat Michael Jackson (1958 - 2009) een van de grootste artiesten is die ooit op het podium heeft gestaan. Hij vernieuwde doorlopend de popmuziek en had een enorme impact op de visualisatie van muziek. Maar als hij niet moonwalkte op 'Billie Jean' was Jackson vooral een groot mysterie. Misschien bleef 'Wacko Jacko' gewoon een beetje teveel hangen in zijn kinderjaren. Ergens niets mis mee. De docu Leaving Neverland gaat overduidelijk anders beweren.

Hieronder zie je de trailer voor de HBO documentaire die eerder dit jaar debuteerde tijdens het Sundance Film Festival. Het publiek was toen gechoqueerd. Hoofdrolspelers James Safeschuck en Wade Robson, die beweren seksueel te zijn misbruikt door Jackson, kregen een staande ovatie. Critici noemden de tweedelige docu een ''onrustwekkende, hartverscheurende en heel geloofwaardige film''.

Op 3 en 4 maart zendt HBO Leaving Neverland uit en deze al ongetwijfeld beschikbaar komen via het platform van HBO. Ook wordt de documentaire in zijn geheel uitgezonden op vrijdagavond 8 maart om 20.25 uur bij de VPRO op NPO 3. Leaving Neverland is daarna te zien op NPO Start.



NieuwsFilm

meest populair