Invloed ontslagen James Gunn op MCU was overdreven

Invloed ontslagen James Gunn op MCU was overdreven

Marvel reageert vandaag op oud nieuws.

Voordat hij weggestuurd werd, leek het er nog op dat James Gunn een enorme rol van belang zou spelen in de kosmische toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de toekomst van alle films in het MCU die zich in de ruimte afspelen. Maar Kevin Feige, hoofd van de studio, laat nu weten dat dit nieuws onzin is.

In de loop van 2017 voedde James Gunn zelf nog de geruchten door te vertellen dat hij de toekomst van de kosmische kant van het MCU vorm mocht geven. Velen zagen dat als een indicatie dat hij zich mocht bemoeien met alle films van Marvel Studios die zich in de ruimte afspelen. De werkelijkheid ligt anders.

Nogal overdreven
Kevin Feige sprak met de site CinemaBlend over de rol van Gunn in het MCU en in hoeverre diens invloed nog merkbaar zou zijn in het lucratieve filmuniversum. Feige bevestigde dat diens script van Guardians of the Galaxy Vol. 3 gebruikt zal worden. Maar tegelijk valt de bredere rol van Gunn wel mee:

"Zijn invloed was op Guardians. Het was Guardians. Het was echt zijn invloed op Guardians en de Avengers-films, zoals je gemerkt hebt in Infinity War en in het script van Guardians 3, dat we nog gewoon gebruiken. Dus die invloed zal je echt wel merken. Maar ik denk dat online het idee van een architect van meerdere kosmische zaken nogal overdreven is," aldus Feige.

NieuwsFilm

meest populair