'Lady Gaga draagt juweel van 30 miljoen (!) dollar bij Oscars'

'Lady Gaga draagt juweel van 30 miljoen (!) dollar bij Oscars'

Alles moet immers glitter en glamour zijn bij dit belangrijke en prestigieuze filmevent.

Sinds gisteren mag zangeres en actrice Lady Gaga zich officieel een Oscarwinnares noemen. Gaga kreeg het beeldje voor beste filmlied mee naar huis voor het nummer Shallow dat ze schreef voor haar grote filmdoorbraak A Star Is Born. Ze nam die prijs in ontvangst met een bijzonder duur sieraad om haar nek.

Hoewel Lady Gaga (32) de Oscar voor beste actrice aan zich voorbij zag gaan, heeft ze op een ander terrein alsnog geschiedenis geschreven. Gaga had namelijk de duurste ketting van de avond om, met daarin de zogenaamde 'Tiffany-diamant'.

Het was de eerste keer ooit dat het bijzondere sieraad werd gedragen op de rode loper van de awardshow. "De kans om te werken met een dergelijk designstuk is een droom die uitkomt", vertellen Gaga's stylisten in een persbericht.

Breakfast at Tiffany's
"Er zijn veel mooie juwelen in de wereld, maar deze is, net als Lady Gaga, exceptioneel", vervolgen zij. Deze 'Tiffany-diamant' werd 141 geleden ontdekt en is een van de grootste gele diamanten ter wereld. De prijs wordt geschat op zo'n dertig miljoen dollar.

De diamant heeft zijn naam te danken aan actrice Audrey Hepburn, die het prachtstuk eerder droeg tijdens een fotoshoot ter promotie van haar film Breakfast at Tiffany's (1961).

NieuwsFilm

meest populair