Spike Lee woest op Oscar Beste Film Green Book

Spike Lee woest op Oscar Beste Film Green Book

De regisseur is het er duidelijk niet mee eens.

Het kwam voor velen als een verrassing dat Green Book de Oscar voor Beste Film won; blijkbaar gold dat ook voor BlacKkKlansman-regisseur Spike Lee, die naar verluidt woest reageerde toen Green Book tot Beste Film werd uitgeroepen. Zo zou hij zijn armen in de lucht hebben gegooid en geprobeerd hebben de zaal te verlaten. Dit lukte echter niet, dus noodgedwongen nam hij maar weer plaats. Hij keerde vervolgens het Green Book team de rug toe tijdens hun overwinningsspeech.

Ook na afloop zat Lee er duidelijk nog mee: ''Telkens als iemand een chauffeur speelt, verlies ik. Ze hebben deze keer alleen van zitplaatsen veranderd''. Daarmee verwijst hij naar Driving Miss Daisy, waarin Morgan Freeman de chauffeur speelt van Jessica Tandy. Deze film won in 1990 ook de Oscar voor Beste Film, terwijl Lee dat jaar de klassieker Do the Right Thing uitbracht. Maar deze werd niet eens genomineerd voor de categorie Beste Film.

Ontevreden ondanks winst
BlacKkKlansman mag dan wel een Oscar gewonnen hebben, namelijk die voor het Beste Bewerkte Scenario, Lee vond het toch erg oneerlijk: ''Het voelde alsof ik een sportwedstrijd bijwoonde en de scheidsrechter gewoon de verkeerde en slechte beslissing nam. Mijn film mag dan wel niet de Oscar voor Beste Film hebben gewonnen, BlacKkKlansman zal altijd een geweldige en indrukwekkende film blijven. De geschiedenis zal ons gelijk geven''.

NieuwsFilm

meest populair