Algemeen

Kickstarter campagne om 'The Departed' aan te passen

Zelfs Warner Bros. bemoeit zich ermee!

door Wouter Drummen om 12:52 in Algemeen
De film The Departed wordt gezien als een van de beste films van Martin Scorsese; zo won de film met o.a. Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio en Matt Damon maar liefst 4 Oscars, waaronder die voor Beste Film. Maar toch is er nu, 13 jaar nadat de film werd uitgebracht, een Kickstarter campagne begonnen om The Departed aan te laten passen...

Deze is gestart door Matt Sacks, die met deze campagne al meer dan 4000 dollar verzamelde. Volgens hem was de hele film goed, behalve de eind scene, waarin een rat te zien is. Volgens Sacks ligt de boodschap, namelijk dat het hier gaat om zowel criminele als politieke corruptie, er veel te dik bovenop. Hij had het volgende bedacht: limited edition Blu-Rays uit te brengen voor iedereen die 70 dollar of meer doneerde. In deze limited edition versie zou de rat-scene niet langer te zien zijn.

Warner Bros bemoeit zich ermee
De Kickstarter van Sacks werkte goed en kreeg de nodige aandacht; daardoor kreeg ook Warner Bros er wind van en stak er vervolgens een stokje voor. Zo zei een woordvoerder van de studio: ''Deze campagne heeft als doel de rat uit de film te verwijderen en zou, op die manier, de film aanpassen die al afgerond is. Dit is niet mogelijk, omdat dit tegen de copyright rechten in zou gaan''.

Sacks zag zich dus gedwongen de Kickstarter campagne te stoppen, al heeft hij zijn verlies nog niet volledig geaccepteerd: ''Ik had geen andere keuze dan de campagne te annuleren. Ook al leven we nu dan in een tijd waar geld en copyright rechten genoeg zijn om Kickstarter tegen te houden, niets kan ideeën stoppen. Ik hoop dat Warner Bros nu heeft ingezien dat nogal wat mensen graag een rat-loze The Departed zouden willen zien. Het zou geweldig zijn als de studio deze zou uitbrengen op 4K Blu-Ray''.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sander_1107

Avatar

echt weer gezeik zeg… ga zo door Warner Bros.

Thiver

Avatar

Wouter Drumme ""Ook al leven we nu dan in een tijd waar geld en copyright rechten genoeg zijn om Kickstarter tegen te houden, niets kan ideeën stoppen.""

Los van het feit dat auteursrechten niet bepaald typerend zijn voor deze tijd (die zijn er al bijna sinds de geboorte van cinema), vraag ik mij af in hoeverre je het verwijderen van een element uit een film als een idee kunt beschouwen.

GreenHornet

Avatar

ik wist niet dat er een Rat in zat toch maar eens terug kijken.

Maac

Avatar

Met Windows Movie Maker kan zelfs de grootste digibeet de film inladen en er met gemak scènes uitknippen.
Nogal pretentieus om er een kickstarter campagne op te baseren.

RobzZ01

Avatar

Gewoon weer een hele campagne om niks. Fijn dat je de rat op het einde het enige smetje op de film vind, en er te dik bovenop vindt liggen. Maar guess what: het is niet jouw film.

What’s next? Kickstarters om ervoor te zorgen dat Thanos gewoon ontwaakt en het niet de schuld van Starlord was?

We hebben zelf al gezien met een Special Edition van bijv. E.T. en Star Wars dat je de films gewoon lekker moet laten.

Rich Art

Avatar

Jongens, dit is allemaal puur voor de lol. Bekijk het filmpje van zijn Kickstarter en oordeel zelf. Dat hij er vervolgens ook nog in een korte tijd het beoogde bedrag mee heeft binnen weten te halen zegt meer over het internet dan de beste man zelf. :P

Gigan72

Avatar

There's a rat in me movie what am I gonna do? 
There's a rat in me movie what am I gonna go? 
I'm gonna fix that rat that's what I'm gonna do, 
I'm gonna fix that rat. 

chefry1983

Avatar

Inderdaad vond ik the departed een hele goede film.
Maar juist die eindscene vond ik zo goed. Maar zoals iemand hier boven al suggereert, knip en plak toch lekker zelf in movie maker

Sunspot

Avatar

Film was oke, maar had echt meer verwacht, 2 jaar geleden nog eens gekeken, is een oke film.

Vind die DiCaprio ook niet geloofwaardig in rol, en zoals zo vaak is hij aan het overacting vind ik.

WAt wel zo is, is dat hij heel vaak in goeie films speelt, vooral Blood Diamond was goed, beste film met hem erin nog steeds wat mij betreft

akketa

Avatar

Ja, zo kun je ook makkelijk geld verdienen. Dat er nog mensen intrappen zegt al genoeg. Dit is gewoon keiharde oplichting. Terecht dat Warner er een stokje voor steekt.

donniebrasco

Avatar

Als ze Jack Nicholson alsnog vervangen voor Robert Deniro prima!

NieuwsFilm

meest populair