Algemeen

It's alive! Het FT Forum Reanimated

Het forum van FilmTotaal glanst weer van buiten! (nu nog van binnen)

door FilmTotaal om 14:14 in Algemeen
Eerst even een kort stukje geschiedenis. Lang, laaaang geleden, toen FT nog maar net bestond (nu bijna 19 jaar geleden) werd er ook een filmforum online gezet (voor alle millenials die al geen idee meer hebben wat dat is lees dit even).

Dit forum is vervolgens vele jaren lang een prettige plek geweest om te praten/discussiëren over film in de breedste zin van het woord. Maar de tijden veranderden toen allerhande social media de #1 bestemming werden om je mening te uiten. We hebben dat een beetje aangezien en, eerlijkheid dient te zeggen, daar niet op gereageerd (hoe groot kon Facebook nou echt worden...). Tot vandaag dan met het in ere herstellen van het Forum.

It's Alive
We hebben flink getwijfeld. Moet het Forum nog wel een tweede kans krijgen? Heeft het nog toegevoegde waarde? Zit er überhaupt iemand op te wachten? Maar na wat polsen en nadenken kwamen we tot een overweging: 'Misschien is het juist wel weer tijd om ons forum nieuw leven in te blazen'. Een plek waar de ware filmliefhebbers elkaar (opnieuw) kunnen ontmoeten. Prettig, eerlijk en met respect voor elkaar (en daar gaan we op letten). En het hoeft heus allemaal niet meer zo groot te worden. Het staat er voor hen die verder willen praten als de reacties op de frontpage al lang gestopt zijn.

Dus we hebben de nieuwste versie van pbpBB geïnstalleerd, de onderwerpen en dergelijke wat opgeschoond en een beveiligde verbinding aangelegd. Alles loopt weer tip-top. Het is er wel stil geworden. Hopelijk kunnen we dat dus weer gaan veranderen. En voor de oudgedienden die weten waar ik het over heb, Café De Lemming is weer geopend.

ps: Een praktisch, maar ook onhandig, punt betreft jezelf registreren. Je account voor de frontpage kan je helaas niet gebruiken voor het forum. Daar moet je jezelf dus even opnieuw registreren. Je kan wel voor beide hetzelfde email/naam en wachtwoord gebruiken

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Yes! Uitstekend nieuws. Well done FT.

Rich Art

Avatar

Ik ben benieuwd of het forum weer mensen gaat aantrekken. Ik heb me er in ieder geval altijd goed vermaakt! Smiley face

Hyenas

Avatar

Ik hoop dat jullie het gedeelte "respect voor elkaar" ook daadwerkelijk menen aangezien dat vaker gedeeld is. Als het een forum gaat worden waar we allemaal gezellig over films kunnen praten vind ik het alleen maar top maar als er weer mensen non-stop over politiek gaan praten, zoals nu het geval is op de filmtotaal hoofdpagina, en jullie doen er (alweer) niets aan heb ik er niet veel zin in.

Laten we maar hopen dat dat niet gaat gebeuren en ik heb er iig zin in. Top!

Frietgezicht

Avatar

^ De politieke berichten zijn erg schaars als je naar het merendeel van de berichten hier kijkt.

En waarom zou FT iets moeten doen aan elk politieke getinte bericht als mensen elkaar niet verrot schelden en gewoon een discussie hebben?
Het zou daarbij ook wel erg hypocriet zijn van FT als ze daar commentaar op hebben maar wel artikelen plaatsen zoals die van Miley Cyrus die een reactie kreeg van Trump. Dat lokt nou eenmaal dat soort reacties uit.

GreenHornet

Avatar

Elke film heeft een politieke boodschap.
Daarom is het ook kunst

Hyenas

Avatar

@frietgezicht & greenhornet; eens maar het gaat mij meer om de ongenuanceerde berichten die hier soms worden geplaatst. Dat hoeft gewoon niet op een filmsite.

friettotaal

Avatar

ps: Een praktisch, maar ook onhandig, punt betreft jezelf registreren. Je account voor de frontpage kan je helaas niet gebruiken voor het forum. Daar moet je jezelf dus even opnieuw registreren. Je kan wel voor beide hetzelfde email/naam en wachtwoord gebruiken.

Dus Frietgezicht kan zich zomaar als GreenHornet voordoen. Lekker dan.

Sunspot

Avatar

Zal ook eens checken. Sowieso leuk fora Smiley face.

akketa

Avatar

Ik had het al gezien de laatste week. Fijn dat jullie het ook verkondigen hier.
Ik zie al wat meer leven daar, dus dat gaat de goede kant op.

GreenHornet

Avatar

Filmtotaal is een site waarover kunst gepraat word en de artiesten de makers hebben allemaal een andere boodschap.

Wij allemaal zijn kunst liefhebbers anders zaten wij hier niet.

McMurphy

Avatar

Zeer positief nieuws! Hopelijk komt er eindelijk weer eens wat leven in de brouwerij Smiley face

NieuwsFilm

meest populair