Gerucht: Marvel werkt aan R-rated 'Blade'

Een losstaande film met Wesley Snipes?

Verleden maand werd duidelijk dat Walt Disney na de definitieve overname van filmstudio 20th Century Fox doorgaat met R-rated superheldenfilms, onder het Fox-label. Dit moet onder meer om de Deadpool-reeks in leven te houden. Deze keuze zet ook de deur open voor andere losstaande (R-rated) superheldenfilms.

Een van die projecten is volgens bronnen van de website We Got This Covered een R-rated Blade-film, met betrokkenheid van Wesley Snipes. Snipes was tussen 1998 en 2002 te zien in een drietal Blade-films die ook R-rated waren. Die films wisten samen met X-Men en Spider-Man de basis te leggen voor de huidige superheldenfilm-dominantie op de wereldwijde bioscoopschermen.

Daywalker
Snipes heeft de afgelopen jaren al een paar keer aangegeven te hebben gesproken met Marvel Studios over een revival van zijn personage Eric Brooks / Blade, een halve vampier. De "daywalker" jaagt op vampieren en barst van de wapens die vampieren kunnen doden. In de films nam hij het op tegen de slechteriken Deacon Frost, Jared Nomak en Dracula / Drake. Wereldwijde noteerde de "trilogie" ruim $415 miljoen.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair