Netflix wordt mogelijk een stuk duurder

Netflix wordt mogelijk een stuk duurder

Ben jij bereid te blijven betalen?

Netflix probeert uit te zoeken hoeveel geld mensen over hebben voor hun abonnement. En dus toont de streamingdienst in Italië nieuwe prijzen voor zijn abonnees. De testgroep krijgt twee voorstellen te zien en moeten daaruit een keuze maken. Het gaat in allemaal de gevallen om een prijsverhoging.

Dat stelt de Italiaanse site Smartworld.it, dat ontdekte dat er een proef plaatsvindt in Italië met nieuwe abonnementsprijzen. Wellicht dat zo gekeken wordt welke prijzen hier in Europa uiteindelijk acceptabel zijn om de prijzen te verhogen. Onlangs werden de prijzen van abonnementen nog flink verhoogd in de Verenigde Staten.

Meer betalen
Het gaat om twee proeven, waarbij Netflix nieuwe prijzen hanteert. Momenteel betaal je voor het basisabonnement 7,99 euro per maand. Voor een standaardabonnement betaal je 10,99 euro per maand en voor het duurste, premium, abonnement, tel je 13,99 euro per maand neer. Bij allebei de twee proeven veranderen de prijzen.

In de eerste proef gooit Netflix de abonnementsprijzen van zowel standaard als premium omhoog. Het standaardabonnement wordt twee euro duurder en premium vier euro. In ruil daarvoor krijg je bij de laatste optie wel de beschikking over 4K-kwaliteit.
Basis: 7,99 euro
Standaard: 12,99 euro
Premium: 17,99 euro
Dan is er nog een tweede proef, waarbij Netflix de prijsverhoging meer uitsmeert over de verschillende abonnementen.
Basis: 8,99 euro
Standaard: 12,99 euro
Premium: 16,99 euro
Dat Netflix hier proeven mee doet, wil niet zeggen dat de prijzen uiteindelijk daadwerkelijk omhoog gaan. In dit geval is het zelfs zo dat als je een van de prijzen selecteert, je uiteindelijk alsnog terecht komt in het overzicht met de huidige prijzen. Er is dus voorlopig nog geen sprake van een daadwerkelijke prijsverhoging, maar de kans lijkt groot dat deze er wel komt.

Abonnement opzeggen?
De vraag is of Netflix wel een goede keuze maakt. Verschillende onderzoeken wezen al uit dat Netflix niet veel duurder moet worden, het risico is dat mensen namelijk hun abonnement opzeggen als het te duur wordt. Maar Netflix zoekt nu dus wel uit waar die grens ligt. Dat moet ook wel, want Netflix moet steeds meer content maken om te kunnen concurreren en dat moet ergens van betaald worden.

NieuwsFilm

meest populair