Algemeen

Waarom 'Aquaman 2' zo lang op zich laat wachten

Slecht nieuws voor de fans. Of toch niet?

door Jim Pedd om 08:04 in Algemeen
Aquaman was een gigantische hit voor het DCEU en bracht zelfs meer dan 1 miljard dollar op aan de wereldwijde box office. Het duurde dan ook niet lang voordat er een vervolg besteld werd. Maar dat laat op zich wachten tot december 2022.

Producent Peter Safran sprak met The Hollywood Reporter over al die tijd die tussen de release van de twee films zit. Je zou immers denken dat Warner Bros. voor de gebruikelijke twee jaar tussen releases kiest. Maar niet dus: er wordt heel veel tijd gegeven aan regisseur James Wan.

Alle tijd
Tegenover The Hollywood Reporter laat Safran weten dat voor al die tijd is gekozen, zodat er niets overhaast gemaakt wordt. Het is ook een beslissing waar James Wan en DC-baas Walter Hamada het mee eens zijn. "[Hamada], mijzelf en James Wan hebben altijd dezelfde filosofie gedeeld, namelijk: je moet het goed doen. Je wil niets overhaasten, maar er gewoon voor zorgen dat het goed is," aldus Safran.

Om die reden koos men dus voor flink wat tijd en ruimte. Voor fans is dat misschien niet zo fijn, maar Aquaman bleek de best verdienende DC-film ooit en deed het zelfs beter dan The Dark Knight Rises dat die titel tot nu toe had. Kortom: alles voor kwaliteit en daar moeten we gewoon blij mee zijn.

Mocht je benieuwd zijn welke DC-films je ondertussen van kan genieten? Lees dan hier onze vooruitblik.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Jammer hoor, dat FT alleen nog maar nieuws over superheldenfilms heeft...

GreenHornet

Avatar

Dankzij superhelden nieuws blijft FT nog in leven.
Ze kunnen er mee stoppen dan ben ik helemaal weg hier.

Master Of Films

Avatar

Zo blij dat Filmtotaal alleen maar aandacht besteed aan superheldenfilms Smiley face

Jacobatje

Avatar

Ik vind persoonlijk 2 jaar niet eens lang. Hoe langer hoe beter, kijk maar naar de vorige sequels. Dark Knight - Terminator 2 - Godfather Part II.

Decepticon

Avatar

Ze beginnen het daar bij WB/DC volgens mij eindelijk een beetje te begrijpen hoe het moet.
Je moet de tijd nemen om kwaliteit te leveren ipv overhaast je concurrent proberen in te halen/bij te benen.
Ze hebben goeie regisseurs in huis/gekozen voor hun films en laat hun gewoon hun ding doen, zonder er al te veel mee te bemoeien.

nieuwslaatste nieuws

meest populair