Deze zeven DCEU-films komen er in elk geval

Deze zeven DCEU-films komen er in elk geval

De komende jaren brengt heel wat moois!

Warner Bros. liet vorige week weten eindelijk zijn draai gevonden te hebben als het aankomt op het DCEU. Meer diversiteit en standalone-films zullen de leidraad vormen. En dus kunnen we nu eens gerust vooruit kijken naar wat de toekomst zal brengen. Vandaag zetten we de zeven DCEU-films die er in elk geval zullen komen op een rij.

Shazam! (4 april 2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: David F. Sandberg | Cast: Zachary Levi, Michelle Borth, Mark Strong, Jack Grazer | Bekijk de trailer
De eerstvolgende DC-film die in de bioscoop draait is heel anders dan alles wat we tot nu toe gezien hebben. In de film volgen we Billy Batson, een jonge knul die op een dag in de metro stapt en zich opeens in een heel andere wereld bevindt. Daar krijgt hij van een mysterieuze oeroude tovenaar de superkracht: als hij het woord Shazam roept, wordt hij ineens volwassen en ontzettend sterk. Maar al snel doemt in de vorm van Thaddeus Silvana een schurk op die ook die krachten wil hebben. De film moet heel anders zijn dan wat we tot nu toe gezien hebben en vooral veel humoristischer zijn.

Birds of Prey (7 februari 2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Cathy Yan | Cast: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett, Ewan McGregor
Minstens net zo humoristisch moet Birds of Prey (or the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) zijn. De film volgt op de gebeurtenissen in Suicide Squad en laat ons een Gotham City zonder Batman zien. Harley Quinn heeft de Joker verlaten. Als Cassandra Cain, een jong meisje, een diamant vindt die toebehoort aan maffiabaas Black Mask, neemt Harley het samen met Black Canary, Huntress en Renee Montoya op zich om haar te beschermen. De film wordt de eerste R-Rated film binnen het DCEU en vormt daarmee ook meteen een trendbreuk voor het superheldenuniversum van Warner Bros. De verwachting is verder dat dit de eerste van een trilogie van films rond Harley Quinn is.

Wonder Woman 1984 (4 juni 2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Patty Jenkins | Cast: Chris Pine, Gal Gadot, Connie Nielsen, Robin Wright Penn
Diana Prince keert weer terug. Nadat we haar eerder tijdens de Eerste Wereldoorlog zagen, ontmoeten we Diana nu tijdens de Koude Oorlog. Ze raakt op de een of andere manier in conflict met de Sovjet-Unie en krijgt ook nog eens te maken met de machtige Cheetah. Daarnaast keert op nog onbekende wijze Steve Trevor terug. Natuurlijk is, net als de succesvolle eerste film, dit vervolg ook geregisseerd door Patty Jenkins die zich na deze film de best betaalde vrouwelijke regisseur ooit mag noemen. Aan haar de taak om aan torenhoge verwachtingen te voldoen, maar met deze cast en haar voorgeschiedenis, lijkt dat nauwelijks een probleem te worden. Er staat al een derde film gepland, die zich in het heden af moet spelen.

The Batman (25 juni 2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt Reeves | Cast: Nog geen cast
Ooit zou Ben Affleck deze film regisseren. Hij zou ook de hoofdrol spelen. Maar Affleck vertrok als regisseur en later ook als hoofdrolspeler. Hij vond het niet terecht om nog de rol te spelen nadat hij maandenlang geprobeerd had een goede invalshoek te vinden. En dus stelde Warner Bros. Matt Reeves aan om de film te maken. Zijn film draait om een jonge versie van Batman, ergens in het begin van zijn carrière. Batman is niet helemaal onervaren en in deze film vooral een hele goede detective, zoals hij dat in de comics ook is. The Batman is dan ook een film noir. Verder weten we dat Reeves voor deze film met een jongere Batman minimaal drie schurken in gedachten heeft.

The Suicide Squad (6 augustus 2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Gunn | Cast: Margot Robbie, Viola Davis
Eigenlijk zou David Ayer terugkeren voor deze film. Hij bracht ons de eerste Suicide Squad-film en mocht een vervolg maken. Maar uiteindelijk besloot hij niet terug te keren en werd hij vervangen door Gavin O'Connor, die niet veel later ook weer vertrok. Vervolgens besloot Warner Bros. te zoeken naar een volledig nieuwe invalshoek, zodat de film minder zou lijken op Birds of Prey. Om dat mogelijk te maken besloot de studio te zoeken naar een nieuwe regisseur die volledig opnieuw met de film kon beginnen. Dat werd James Gunn, die in januari 2019 aan boord kwam nadat hij door Marvel ontslagen werd van Guardians of the Galaxy Vol. 3. Gunn mocht zelf kiezen welke film hij wilde maken en koos voor dit project. Helaas keert Will Smith niet terug als Deadshot.

The Flash (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein | Cast: Ezra Miller, Kiersey Clemons, Billy Crudup
Al sinds juli 2013 is een film rond Barry Allen in de maak. Maar de afgelopen Jaren is de ontwikkeling hiervan allesbehalve makkelijk verlopen. Toch weten we één ding zeker: de film moet in de loop van 2021 in première gaan. Een plot is er nog niet, al schijnt het de bedoeling te zijn om de Flashpoint-verhaallijn te verfilmen, waarin Barry Allen in een alternatieve werkelijkheid terecht komt, waarin helden als Batman, Superman en Wonder Woman allemaal schurken zijn. Of deze film ook dat verhaal vertelt is onduidelijk, wel weten we dat de film qua toon en stijl een beetje moet doen denken aan Back to the Future.

Aquaman 2 (16 december 2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Wan | Cast: Jason Momoa
Aquaman ging in december 2018 in première en bleek een groot succes. Niet onterecht ook, want de DCEU-film was zoals James Wan ons beloofd had echt net een Star Wars onderwater. Aquaman liet dan ook genoeg ruimte voor een vervolg en dat krijgen we ook daadwerkelijk in de loop van december 2022. Zo leek er wel ruimte te zijn gemaakt voor een vervolg waarin Yahya Abdul-Mateen II als Black Manta de grote schurk is die Aquaman het leven zuur maakt. Wat het het eindresultaat ook wordt: James Wan heeft nog wel even de tijd om er iets van te maken, de film draait immers pas over vier jaar in de bioscoop. Een spin-off is ook in de maak en moet draaien om The Trench.

Ander DC-materiaal
Als je bovenstaand lijstje hebt gezien, zal je vast een titel gemist hebben: Joker met Joaquin Phoenix. Die staat niet in het lijstje omdat de film zich los van het DCEU af zal spelen en echt geheel op zichzelf staat. De verwachting is dat er nog heel wat van dat soort films uit zullen komen.

Zo zijn er ook een aantal andere films in de maak waarvan nog niet duidelijk is of die zich in het DCEU afspelen of niet. Het gaat onder meer om Batgirl (waarvoor Warner Bros. na het vertrek van Joss Whedon een vrouwelijk regisseur zoekt), Black Adam met Dwayne Johnson, New Gods van regisseur Ava DuVernay, Supergirl (waarvan Reed Morano de beoogd regisseur is) en The Trench.

NieuwsFilm

meest populair