'Jessica Chastain heeft spijt dat ze flirtende studiobaas niet heeft uitgescholden'

'Jessica Chastain heeft spijt dat ze flirtende studiobaas niet heeft uitgescholden'

Chastain zou nu heel anders met de situatie om zijn gegaan.

Filmactrice Jessica Chastain (Eve, X-Men: Dark Phoenix) steekt haar mening over allerlei maatschappelijke onderwerpen vaak niet onder stoelen of banken. Dat ging haar vroeger echter niet altijd gemakkelijk af. In een interview met Marie Claire vertelt ze dat ze een flirtende studiobaas ooit duidelijker had moeten veroordelen.

Jessica Chastain (42) heeft al vaak over haar ervaringen als vrouw in de filmwereld verteld. Het spijt de actrice dat ze in één situatie niet beter voor zichzelf is opgekomen. Dat was toen een studiobaas met haar flirtte tijdens een bespreking. "Maandenlang heb ik geprobeerd om er niet te veel bij stil te staan, het maar van me af te lachen", vertelt Chastain in het blad, zonder de naam van de producent te noemen.

Vijandig
Volgens Chastain wees ze hem niet duidelijk genoeg af en werd hij vijandig. Tegenwoordig zou ze een dergelijke situatie heel anders aanpakken. "Nu had ik zo iemand gezegd dat hij moet opdonderen", zegt Chastain. In het verleden kreeg Chastain veel commentaar op haar uitgesproken mening, maar toch blijft ze zichzelf uiten. "Ik blijf me hard maken voor een gelijke positie voor vrouwen in de filmindustrie".

NieuwsFilm

meest populair