'Avengers: Endgame' helemaal afgerond!

'Avengers: Endgame' helemaal afgerond!

Misschien wel de grootste superheldenfilm ooit is helemaal af.

Er komen nog wel eens berichten in omloop dat er op de dag van de officiële première nog wordt gesleuteld aan een film. Bij Avengers: Endgame is dat in ieder geval niet zo. De regisseurs zijn klaar met de post-productie; de film kan vertoond worden.

Oorspronkelijk zouden Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame back-to-back opgenomen worden. Hier werd later van afgezien. Op 10 augustus 2017 startten Anthony en Joe Russo (Infinity War, Civil War, The Winter Soldier) met de opnames voor "Mary Lou 2", met enkel IMAX/Arri 2D-camera's. Op 11 januari 2018 werden de eerste opnames afgerond en in september/oktober en later in januari 2019 waren er aanvullende opnames / reshoots.


Eerste trailer
Op 7 december 2018 verscheen de enorm goed bekeken eerste trailer en recenter verscheen een Super Bowl tv-trailer. Er zitten in de film uiteraard weer opvallend veel visuele effecten, verzorgd door de VFX-clubs Industrial Light & Magic, Weta Digital, DNEG, Framestore, Cinesite, Digital Domain, Rise, Lola VFX, Cantina Creative, Capital T, Technicolor VFX en Territory Studio.


Verschijning
De regisseurs kunnen zich nu gaan richten op de promotionele activiteiten. Op 24 april debuteert Endgame in de Nederlandse bioscoopzalen en een paar dagen eerder is de officiële première, vermoedelijk in het Dolby Theatre in Los Angeles. Naar verwachting debuteert de film met een Noord-Amerikaanse weekendscore van zo'n $250 tot 290 miljoen waardoor vele box office-records zullen sneuvelen.



Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair