Algemeen

'Avengers: Endgame' helemaal afgerond!

Misschien wel de grootste superheldenfilm ooit is helemaal af.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Er komen nog wel eens berichten in omloop dat er op de dag van de officiële première nog wordt gesleuteld aan een film. Bij Avengers: Endgame is dat in ieder geval niet zo. De regisseurs zijn klaar met de post-productie; de film kan vertoond worden.

Oorspronkelijk zouden Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame back-to-back opgenomen worden. Hier werd later van afgezien. Op 10 augustus 2017 startten Anthony en Joe Russo (Infinity War, Civil War, The Winter Soldier) met de opnames voor "Mary Lou 2", met enkel IMAX/Arri 2D-camera's. Op 11 januari 2018 werden de eerste opnames afgerond en in september/oktober en later in januari 2019 waren er aanvullende opnames / reshoots.


Eerste trailer
Op 7 december 2018 verscheen de enorm goed bekeken eerste trailer en recenter verscheen een Super Bowl tv-trailer. Er zitten in de film uiteraard weer opvallend veel visuele effecten, verzorgd door de VFX-clubs Industrial Light & Magic, Weta Digital, DNEG, Framestore, Cinesite, Digital Domain, Rise, Lola VFX, Cantina Creative, Capital T, Technicolor VFX en Territory Studio.


Verschijning
De regisseurs kunnen zich nu gaan richten op de promotionele activiteiten. Op 24 april debuteert Endgame in de Nederlandse bioscoopzalen en een paar dagen eerder is de officiële première, vermoedelijk in het Dolby Theatre in Los Angeles. Naar verwachting debuteert de film met een Noord-Amerikaanse weekendscore van zo'n $250 tot 290 miljoen waardoor vele box office-records zullen sneuvelen.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Er staat geen speelduur vermeld.
Heb er zin in!

Rafael11

Avatar

Ik kan niet wachten!

Jaws

Avatar

ik ben niet meer zo enthousiast na het zien van kapitein Marvel

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

@Jaws ga niet janken man volg je lekker DCEU Franchise.

Jeroen76

Avatar

Ik kan óók niet méér wachten! Wat nu? :-P

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ik ben zo gehyped voor deze film, niet normaal. Is sinds The Dark Knight rises dat ik zo uitkeek naar een film!

Tempastas

Avatar

Kan het niet gewoon al 24 april zijn!!

STYD

Avatar

Dit gaat echt alle records verbreken. Denk niet dat er ooit een film is geweest waar zoveel mensen naar uitkijken. Ben ook super tevreden dat ze bijna geen beeldmateriaal hebben laten zien. Nu hopen dat ze de laatste paar weken niet vol gaan gooien met tv-spots en laat Mark Ruffalo geen interviews doen

KaasMeneer927

Avatar

Ik heb er superveel zin in! Kan niet wachten.

GreenHornet

Avatar

misschien komen er nog reshoots

weszz

Avatar

Op de dag van de première kan er niet gesleuteld worden aan een film, je zit namelijk om te beginnen al met het versturen van de film, quality checks, boekingen en inladen/voorbereidingen bij de theaters kosten natuurlijk allemaal tijd. Dus een film is altijd 24 uur van te voren al af. Ik zit in die sector, doe dit al 5 jaar en heb nog nooit een film meegemaakt die van Disney kwam die op de dag van release pas bij ons binnen kwam.

kokosnoot

Avatar

Thanos trouwt op het einde met Captein Marvel. Poes is getuige! End.

HvO

Avatar

Kijk er ook enorm naar uit maar ben wel bezorgt over SJW invloeden door Captain Marvel met een gruwelijke anticlimax alla The Last Jedi als gevolg.

NieuwsFilm

meest populair