Film 'The Sopranos' krijgt premièredatum en titel

Film 'The Sopranos' krijgt premièredatum en titel

Een van de meest geliefde series ooit krijgt een 'origin story'.

Warner Bros. Pictures heft bekendgemaakt dat de film die een prequel vormt op HBO-serie The Sopranos in september 2020 de bioscopen zal bereiken. Door deze releasedatum wordt de film gepositioneerd als een film die ook zijn ronde zal maken op de vele filmfestivals die wereldwijd worden georganiseerd. Tevens werd onthuld dat de eerder bekendgemaakte titel The Many Saints of Newark nu is omgezet naar simpelweg Newark.

The Sopranos was in zijn tijd goed voor 21 Emmy Awards en vijf Glden Globes, dus er is geen enkele reden om te denken dat Warner Bros. deze film niet ziet als een potentiele kandidaat voor filmprijzen.

Imposante cast
David Chase, bedenker van The Sopranos, schreef het script van Newark. Alan Taylor zal op zijn beurt regisseren. De setting van de serie is (je raadt het nooit) de Amerikaanse stad Newark, dat in de jaren '60 te kampen had met rellen tussen de Afro-Amerikaanse en Italiaanse gemeenschappen. Hoofdrolspelers zijn Alessandro Nivola, Vera Farmiga, Jon Bernthal, Corey Stoll, Billy Magnussen en Michael Gandolfini (zoon van James).

NieuwsFilm

meest populair