Algemeen

Film 'The Sopranos' krijgt premièredatum en titel

Een van de meest geliefde series ooit krijgt een 'origin story'.

door Zilko Tarici om 15:52 in Algemeen
Warner Bros. Pictures heft bekendgemaakt dat de film die een prequel vormt op HBO-serie The Sopranos in september 2020 de bioscopen zal bereiken. Door deze releasedatum wordt de film gepositioneerd als een film die ook zijn ronde zal maken op de vele filmfestivals die wereldwijd worden georganiseerd. Tevens werd onthuld dat de eerder bekendgemaakte titel The Many Saints of Newark nu is omgezet naar simpelweg Newark.

The Sopranos was in zijn tijd goed voor 21 Emmy Awards en vijf Glden Globes, dus er is geen enkele reden om te denken dat Warner Bros. deze film niet ziet als een potentiele kandidaat voor filmprijzen.

Imposante cast
David Chase, bedenker van The Sopranos, schreef het script van Newark. Alan Taylor zal op zijn beurt regisseren. De setting van de serie is (je raadt het nooit) de Amerikaanse stad Newark, dat in de jaren '60 te kampen had met rellen tussen de Afro-Amerikaanse en Italiaanse gemeenschappen. Hoofdrolspelers zijn Alessandro Nivola, Vera Farmiga, Jon Bernthal, Corey Stoll, Billy Magnussen en Michael Gandolfini (zoon van James).

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Misschien wel de beste serie ooit! Ben benieuwd of de film het zelfde niveau gaat halen.

Mav Damian

Avatar

De serie nog niet gezien net zoals The Wire. Hoor vaak positieve reacties daarover, dus het word het eens tijd dat ik beide series eens ga checken.
Maar heu... Alan Taylor is wel een matige regisseur.

Steve-O

Avatar

Nog steeds mijn favoriete serie, ik kijk hier heel erg naar uit.

Geranimous

Avatar

Mijn verwachtingen zijn laag. Maar misschien wordt het toch wel een goede film.

@Mav Damian
Ik moet het even voor Alan Taylor opnemen. Hij heeft geweldig TV werk geleverd. Hij heeft de beste afleveringen van een aantal topseries geregisseerd. Hij heeft alleen de grote fout gemaakt om, nadat hij een Executive Producer rol en nr 1 regisseur rol bij Game of Thrones had, deze op te geven voor Thor 2. Ik denk dat ie daar zelf ook we spijt van heeft.

GreenHornet

Avatar

ze moeten hier een serie van maken

Frietgezicht

Avatar

The Sopranos is erg goed maar grotendeels ook dankzij de fantastische rol van Gandolfini.

Dit lijkt vooral te gaan om de naam want als je iets origineels hebt in de maffia wereld maak dan ook iets echt origineels.

Mav Damian

Avatar

Geranimous "Hij heeft de beste afleveringen van een aantal topseries geregisseerd"
Dat Klopt! Bij tv-series heb ik van hem goed werk gezien waaronder Games of Thrones, maar als ik kijk naar zijn werk in het film maken. Terminator Genysis te f*ck.
Maar hij heeft ook aan de Sopranos gewerkt dus wie weet kan dit iets worden.

23VDV23

Avatar

Ik had dit toch liever niet gehad. Zo veel afbreukrisico. Mijn all time favourite series. Ik kijk hem 1x per jaar a 1x per 2 jaar terug en krijg er maar geen genoeg van.

Mas7

Avatar

Beste serie ooit!

Jammer dat ze de titel inkorten, marketingtechnisch wel beter; maar wat klinkt ‘The Many Saints of Newark’ lekker zeg.

ThEnd

Avatar

James Gunn gaat Guardians 3 regisseren!

https://www.slashfilm.com/guardians-of-the-galaxy-vol-3-director-2/

nieuwslaatste nieuws

meest populair