Algemeen

'Captain Marvel' in rap tempo richting miljard!

Marvel-film draait lekker door, financieel.

door Bram de Groot om 09:56 in Algemeen
Het gaat heel goed met de Marvel-superheldenfilm Captain Marvel. Afgelopen weekend debuteerde de film met zo'n 450 miljoen dollar aan de wereldwijde bioscoopkassa's en het lijkt erop dat de film richting het einde van deze maand al op het miljard staat.

Tot en met afgelopen woensdag stond de actiefilm al op ruim $550 miljoen dollar wereldwijd. Aankomend weekend zou Captain Marvel nog eens ruim $70 miljoen ophalen in de States en mogelijk nog zo'n bedrag in de rest van de wereld. Het lijkt erop dat de film al voorbij de $700 miljoen gaat in het tweede weekend.

Eerst naar de $700 miljoen
Mocht dit lukken, dan staat de eerste vrouwelijke solofilm in het Marvel Cinematic Universe al boven de totaalopbrengst van de MCU-films als Doctor Strange ($677,7 miljoen) en misschien zelfs Captain America: The Winter Soldier ($714,3 miljoen) en dat zou toch best knap zijn.

Het zou de zevende film in het Marvel-filmuniversum zijn die de grens van 1 miljard dollar passeert. Een paar weken later gaat Avengers: Endgame voor een nieuw wereldwijd openingsrecord. Infinity War noteerde verleden jaar 640,5 miljoen dollar in het eerste weekend.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

Ik vind eigenlijk 700 miljoen na het tweede weekend wel weinig als de film in zijn openingsweekend nog 450 ophaalde. Vooral ook als je bedenkt dat de film in zijn eerste weekend al in alle markten draaide.

lamoteg

Avatar

de Basis is gelegd door de andere films! De hype is door de andere films. Tis nie omda Brie meedoet dat dit plots door haar is dat het geld binnenkomt eee

NieuwsFilm

meest populair