Algemeen

Eerste reacties Stephen King-film 'Pet Sematary'!

De nieuwe verfilming wordt sterk ontvangen.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Begin april verschijnt er weer een film gebaseerd op een boek van Stephen King. Het betreft Pet Sematary, een tweede verfilming van Kings boek uit 1989. De eerste reacties zijn online verschenen, en deze blijken bijzonder positief.

De horrorfilm van regisseursduo Kevin Kölsch en Dennis Widmyer (Starry Eyes) bevat dit keer rollen voor onder meer Jason Clarke, John Lithgow en Amy Seimetz en in de film zien we hoe een vader zijn kind begraaft op een akelige en gedoemde begraafplaats voor huisdieren. Het gevolg is dat zijn kind terugkeert onder de levenden, samen met enkele andere duivelse dode figuren. Tijdens de screening van de film op SXSW zei Clarke het volgende over de engste scène die hij opnam.


De eerste online reacties
Met een script van David Kajganich en Jeff Buhler draait de R-rated (16+) horrorfilm vanaf 4 april in de Nederlandse bioscoopzalen. Hieronder de reacties!
18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Ik kijk wel uit naar deze film. Hopelijk niet teveel van die goedkope 'jumpscares'. Zoals ik iemand eens heb horen zeggen: Een jumpscare is het equivalent van een komiek die iemand moet kietelen om die aan het lachen te krijgen.Deze ga ik in ieder geval zeker in de bioscoop bezoeken.

CaptainCab

Avatar

Ik kijk hier naar uit. Hopelijk benadert de film de duisternis van het boek, want de cheesy adaptatie uit '89 faalt hier toch wel in.

Spider-fan

Avatar

Dat het alweer voorbij is wanneer de horror écht begint, is ook wel met sommige King boeken. In Revival dat vaak met Pet Sematary wordt vergeleken, wordt het pas in het één na laatste hoofdstuk echt horror en dat is een kort hoofdstuk.
Hetzelfde geldt voor Pet Sematary, pas helemaal tegen het einde wordt het échte horror. Maar King is meer iemand van het neerzetten van sterke personages, hun dillema's en achtergronden, hun relaties etc. De mensen staan altijd op de voorgrond, de horror komt pas daarna.

Er komen trouwens ook drie bordspellen van It aan: een Cluedo, een Monopoly en een origineel spel.

Devenace

Avatar

Nice, de trailer was volgens een echte dead give away trailer, maar niettemin vond ik de trailer goed.
Ben benieuwd!

Spider-fan

Avatar

Ik vraag me af waarom David Kajganich geen credit heeft. Hij heeft het scenario geschreven met Jeff Buhler, maar wordt niet vermeld bij de officiële filmcredits.
Jeff Buhler schreef ook de adaptatie van Midnight Meat Train, naar het korte verhaal van Clive Barker. Die vond ik uitstekend, dus hoop dat dit net zo goed is.

Decepticon

Avatar

Ik kijk hier ook heel erg naar uit. De trailers vind ik erg goed en overtuigend.
Het origineel heb ik vorig jaar pas voor het eerst gezien en vind ik ook erg leuk en solide film, het vervolg direct daarna op Netflix gekeken en kan er ook wel mee door.
De horror remakes pakken goed uit de laatste jaren, IT en Suspiria en maar het lijkt ook deze Pet Sematary.

De originele Pet Sematary wordt 3 april uitgebracht op blu-ray en 4k blu-ray.

Spider-fan

Avatar

Suspiria is ook door David Kajganich geschreven. Hij staat al een tijdje On Demand. Maar ik kan me er niet toe zetten om het te kijken. Ik ben tegelijkertijd benieuwd, als dat ik vrees dat het een enorme tegenvaller zal zijn. Het geeft me de indruk een veel te serieuze film te zijn, terwijl die van Argento gewoon een leuke, kleurrijke, droomachtige film is.

Decepticon

Avatar

Ik heb de Suspiria remake een poosje geleden on demand gekeken en ik vind hem heel goed en naar mijn smaak beter dan het origineel, die ik vorig jaar op blu-ray heb gekocht en voor het eerst gezien.
Ik vind het origineel een heel aparte film, niet direct my cup of thee, de remake bevat meer echte horror beelden en is allesbehalve kleurrijk, eerder vrij grauw, wat ik heel passend vind bij de uitstraling van het Duitse straatbeeld.

Zodra de remake op blu-ray uit komt, ga ik die direct kopen en ga ik eerst weer het origineel eens kijken en dan de remake. Kijken hoe ik dan tegenover het origineel sta t.o.v. de remake.

Decepticon

Avatar

Waar is de Poll van vandaag eigenlijk? Is Bram ziek ofzo?

Goku32

Avatar

Ik kijk ook uit naar deze film,

CaptainCab

Avatar

@Spider-fan, David Kajganich heeft zo'n 10 jaar geleden een Pet Sematary script geschreven, maar daar is nooit iets van gebruikt. Dit is een compleet nieuw script. Vanwege dat oude script wordt hij hier en daar nog vernoemd in verband met de adaptatie (hetzelfde is het geval met It, waarvoor hij ook ooit een ongebruikt en vrij slecht script schreef).

Ik vond de nieuwe Susperia verrassend genoeg ook nóg beter dan het origineel, btw

Spider-fan

Avatar

Ik ga de Suspiria remake wel een keer kijken, maar ik weet gewoon niet wat ik er van moet verwachten. Het lijkt me zo zwaar op de hand - concentratiekampen worden er geloof ik bijgehaald - dat was allemaal niet in het origineel.
Ik weet niet of hij uiteindelijk ook op Film 1 komt - de eerdere films van Guadagnino wel. Het lijkt of hij in Nederland niet op blu-ray komt, alleen op dvd.

De eerdere scripts van Kajganich vond ik niet zo sterke films opleveren: The Invasion, Town Creek, True Story, A Bigger Splash - allemaal vrij middelmatig. Dat maakt ook dat ik van Suspiria niet zo veel verwacht.

Dan is Pet Sematary dus net als Midnight Meat Train puur door Buhler geschreven. Dan heb ik er wel vertrouwen in. Midnight Meat Train vond ik erg sterk.

Spider-fan

Avatar

Die kat in de eerste Pet Sematary, die hierboven staat, zag er wel geweldig gevaarlijk uit. Ik vraag me af hoe ze die zo kwaad hebben gekregen - volgens mij zetten ze er dan gewoon een andere kat naast, zodat ze kwaad op elkaar worden. Ik vraag me af of ze dat licht in de ogen via een lamp op de set hebben gedaan, maar zal wel achteraf toegevoegd zijn.

Ik vond de eerste wel erg goed, maar het is niet meteen mijn meest favoriete King-verfilming. Mijn favorieten zijn Carrie (de originele), Salem's Lot (de originele), Misery (die waarschijnlijk niemand zal durven remaken omdat Kathy Bates niet te overtreffen lijkt), The Dead Zone (van David Cronenberg) en de originele The Shining van Kubrick.
Daarnaast vind ik er nog wel een hele hoop goed, zoals Creepshow, Gerald's Game, It (beide versies), 1408, Dolores Claiborne, Stand by Me, Shawshank Redemption, The Green Mile, Hearts in Atlantis etc.

Er wordt altijd gedaan alsof er maar heel weinig verfilmingen echt geslaagd zijn, maar ik vind het wel meevallen. Vaak zijn de slechtere, zoals Children of the Corn of The Mangler, gewoon goedkope producties die puur voor het geld zijn gemaakt.

Spider-fan

Avatar

Is trouwens op een 4K blu-ray alleen de film zelf in 4K? Of heb je ook een 4K speler en tv nodig om de extra features te kijken?
De 4K versie van de originele film voegt namelijk ook de originele dvd extra's toe, en de HD blu-ray niet.

Mijn tv is wel aan vervanging toe, maar vraag me af of ik voor een 4K tv ga. Het is wel al een enorm verschil qua Pro enhanced games op de PS4, zelfs op een gewone HD tv (games voelen veel grootser aan), maar zou het voor films veel verschil uitmaken?

Decepticon

Avatar

Ik denk dat je geen andere keus hebt Spider-fan, er worden tegenwoordig alleen nog naar 4k tv's gemaakt/geleverd. Gewone full hd tv's worden niet meer gemaakt, er zullen misschien nog ergens wat in opslag staan en die zijn misschien op marktplaats te vinden. Er zullen ook nog wel genoeg gebruikte full hd tv's op marktplaats staan, van mensen die overstappen naar 4k tv.

Wat betreft 4k blu-ray, ik heb zelf geen 4k blu-ray, minst maar voor zover ik weet staan de extra's altijd alleen op de gewone blu-ray, niet op de 4k schijf en ben je daar dus geen 4k set up voor nodig.
Ik ga die overstap naar 4k ook niet maken. Ook al is het beeld wat beter, de meeste films zijn een upscaling van 2k en dus geeneens 4k.
Maar ik kijk veel reviews op youtube en daar zie je dat de extra features altijd op de gewone blu-ray staan en ik ga er vanuit dat die extra's ook gewoon op de gewone blu-ray release staan.

Spider-fan

Avatar

Decepticon:

Ik denk dat je gelijk hebt dat het om een upscaling gaat. Volgens mij zijn Playstation videogames ook niet volledig 4K, maar een upscaling - al is het verschil toch heel goed te merken.

Wat mij het probleem lijkt met films echter, is dat er in een film (vooral oudere films) een grote hoeveelheid filmkorrel zit - dit zie je als een soort waas of ruis over je beeld. Afhankelijk van het filmmateriaal waarop de originele films is opgenomen (en de kwaliteit waarmee de originele film gescand is) heb je dat meer of minder. Sommige oude films hebben het heel erg, andere zien er weer verrassend goed uit.
In HD zie je dat al heel erg soms, dus laat staan als het beeld nog scherper wordt. Dan wordt dus ook die ruis weer duidelijker zichtbaar.

Als er geen keus is dan wordt het wel 4K natuurlijk. Mijn tv gaat nog wel even mee, maar je ziet als het ware langzaam op je scherm lichtere en donkerder plekken verschijnen, en je ziet een soort nabeeld van bijvoorbeeld logo's van zenders ook als je die zender niet meer op hebt staan.
Bij games heb ik er nauwelijks last van, maar met films zie ik het wel.

Decepticon

Avatar

Wel apart dat je bij games nauwelijks last hebt, want games hebben juist veel gegevens aspecten die stil staan in het beeld, die zouden ook goed zichtbaar moeten blijven.
Dat "nabeeld" zal het bekende fenomeen zijn wat retentie heet. Ik neem aan dat een plasma tv is, het kan inbranding zijn, maar als die nabeelden na een poosje weer wegtrekken, dan is dat retentie, het nabranden van het fosfor in de pixels.

Verder heb je gelijk wat betreft 4k, dan wordt bij films het verschil idd duidelijker in beeldruis.
Je ziet de onafhankelijke blu-ray uitgevers als Arrow Video e.d. niet de overstap maken naar 4k.

De remake van Suspiria komt btw in Duitsland in de eerste week van april op gewone blu-ray uit. Daar maak ik dan even een middag tripje voor naar de media markt in Duitsland bij mij over de grens.

Spider-fan

Avatar

Decepticon:

Ik heb LCD van Samsung. Nog niet eens Full HD, maar gekocht in de tijd van HD Ready. Verkopers zeiden toen dat HD Ready hetzelfde was als Full HD, maar dat was waarschijnlijk om ze te verkopen, want Full HD zou beter moeten zijn.

De nabeelden trekken na een tijdje weer weg, maar de logo's van de zenders die ik heel vaak op heb staan trekken op een gegeven moment niet meer echt weg - daar krijgen ze de kans niet voor denk ik, omdat als het bijna weg is hij er weer op staat.
Ik heb het met stilstaande gamegegevens ook wel eens gezien, maar wat ik bedoel is dat het me minder stoort bij games dan bij films. Games zijn als geheel kleurrijker dan veel films dus valt het minder op.
En de gamegegevens in beeld worden ook steeds kleiner gemaakt, voor een meer filmische ervaring. Sommige games hebben het als geheel niet meer.

Vreemd genoeg wordt het bovenste deel van mijn beeld sneller slecht dan het onderste: er ontstaan als het ware donkere en lichtere lijnen in. maar het ontstaat van bovenaf aan en breidt zich van daaruit naar beneden.

Van Arrow koop ik erg veel. Wat Arrow vaak doet is de restauratie van de film wel in 4K uitvoeren, maar uitbrengen in HD. Waarom ze dat doen, weet ik niet. Maar over het algemeen vind ik hun restauratie wel mooi en scherp, maar afhankelijk van de film soms wel erg veel van die filmkorrel - maar dat zie je met oude films sowieso vaak duidelijker dan met recente, omdat nu natuurlijk veel modernere camera's worden gebruikt.
Wat je nu met camera's in films ziet, is dat elk stofje dat door het beeld warrelt wordt opgenomen - dat had je vroeger weer veel minder.

nieuwslaatste nieuws

meest populair