Algemeen

Oorlog in streamingland: Netflix negeert nieuwe Apple-dienst

Geen content Netflix op nieuwe Apple-dienst.

door Bram de Groot om 14:28 in Algemeen
Dit jaar en in 2020 loopt de streamingdienstoorlog verder op. Na de diensten van bijvoorbeeld Netflix, Amazon en Videoland gaan ook partijen als Apple, Disney en Warner Bros. nieuwe diensten lanceren. En deze krijgen allemaal eigen exclusieve en bestaande content.

Apple hoeft niet te rekenen op aanvullende content van Netflix. De directeur van Netflix heeft aangegeven dat de 'Netflix Originals' exclusief blijven voor de eigen dienst. "We hebben ervoor gekozen om onze diensten niet te integreren," aldus Netflix-directeur Reed Hastings tegenover Variety. Het verzamelen van data over de Netflix-gebruikers is een prio voor Netflix.

Volgende week Apple-onthulling
Het lijkt erop dat Apple volgende week hun plannen rond hun streamingdienst groots gaan onthullen. Er staat namelijk een evenement gepland. Uiteraard kiest Apple ook voor eigen content, maar ze gaan ook content van andere streamingdiensten aanbieden via de Apple TV-app.

Gevolg: verspreide content
Opvallend is dat een abonnement op Netflix niet is af te sluiten via de Netflix iOS-app. Apple vraagt namelijk dertig procent van de abonnementsprijs voor deze optie. Dit is een zoveelste signaal dat de streamingdiensten elkaar weinig gunnen. De gevolgen voor de consument zijn oplopende abonnementskosten en verspreide content. Dit zijn mogelijk redenen die aanzetten tot het illegaal verspreiden en downloaden van de content.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

...Dit zijn mogelijk redenen die aanzetten tot het illegaal verspreiden en downloaden van de content.

Die kans is vrij groot inderdaad... Niemand zit te wachten om voor iedere dienst apart te moeten betalen. Sommige consumenten zullen keuzes maken en zich erbij neerleggen niet alles te kunnen zien wat ze willen, andere hoppen van dienst naar dienst en een grote groep slaat weer aan het downloaden. Spijtig, maar wel de realiteit over een paar maanden...

Kijk, het is begrijpelijk dat iedereen geld wil verdienen, maar uiteindelijk snijden de studio's in hun eigen vingers door al hu neigen content in eigen beheer te houden. Een samenwerking had ongetwijfeld veel beter uitgepakt, maarja... daar verdien je weer minder mee.

GreenHornet

Avatar

Ik zie het probleem niet...
Men heeft toch ook Netfix op Iphone + Ipad.

MovieMaster2

Avatar

De meesten gaan denk ik illegaal doanloaden een goeie serie daarop eentje daarop niemand wil iets van 4 of 5 abonnementen ik hou het gewoon bij Netflix en ga een abonnement op Disney + halen

SunChaser

Avatar

dat je geen Netflix kan afsluiten via ITunes is pas sinds kort

SunChaser

Avatar

Green Hornet
het gaat niet om de app
je kon via je iTunes of appletv een Netflix abo afsluiten en betalen met iTunes tegoed. En daar had je elke maand voordeel kaarten van.

LeonardoPacino

Avatar

Apple krijgt sowieso geen cent van mij. Dat heb ik tot op heden altijd weten vol te houden en dat wil ik graag zo houden.

Magnanimous

Avatar

Heeft niemand een app gemaakt waarbij ik mijn inloggegevens voor alle diensten kwijt kan en dan vervolgens in 1 app alles kan streamen van die diensten? Gat in de markt....

SuPa

Avatar

@LeonardoPacino ze zullen vast balen...

Dit zorgt ervoor dat mensen juist weer illegaal gaan downloaden. Wie zit er nou te wachten op verschillende aanbieders waar je ook flink voor moet betalen. Een samenwerking lijkt met het best hierin.

Johan67

Avatar

Vind het vreemd dat dit overal als nieuws wordt gebracht. Is toch logisch. Apple zal zijn content ook niet delen met Netflix. Disney trekt ook al zijn content terug. En Amazon deelt zijn eigen content ook niet. Lijkt me logisch dat men dit zelf wil streamen om abonnementen te verkopen. Zelfde zal gebeuren met de content van WB en Universal als men zijn eigen streamingsdienst begint. De klant is de dupe.

chefry1983

Avatar

^
En dat is dus precies de reden dat het illegale downloaden weer gaat beginnen.

kokosnoot

Avatar

De grote bedrijven snijden op de lange duur ook zichzelf in de vingers. Reden, behalve het downloaden stimmen is dat je afzet markt lekker aan banden wordt gelegd door je concurrentie. Want de meesten gaan echt niet 4 of 5 abonnementen nemen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair