Focus 'Avengers: Endgame' ligt op oorspronkelijke Avengers

Aan hen nog eenmaal de spotlight.

Het zat er al een beetje aan te komen: Marvel-baas Kevin Feige laat weten dat het niet zonder reden is, dat de zes oorspronkelijke Avengers het einde van Avengers: Infinity War levend haalden. Avengers: Endgame brengt de focus dan ook terug op dit heldenteam, waarna we afscheid van ze moeten nemen.

Waar Infinity War meer personages dan ooit bevatte, is dat met Endgame anders. De film brengt het aantal personages flink terug. "Infinity War had 23 mensen op de poster," aldus medescenarist Stephen McFeely tegenover Empire Magazine. "Dat dicteerde het tempo en het soort film dat we konden maken. Er zitten maar een stuk of negen mensen op de poster van Endgame. Dat stelt je ertoe in staat een heel ander type verhaal te vertellen."

Bewuste focus
Volgens Marvel-baas Kevin Feige komt de focus heel bewust op Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner), Hulk (Mark Ruffalo) en Iron Man (Robert Downey Jr.) te liggen. "Mensen wezen erop dat Cap niet heel veel in Infinity War zit. En Iron Man had in het laatste half uur weinig te vertellen door alles wat er plaatsvond. Maar die personages, de oorspronkelijke zes, hebben heel erg de focus in Endgame, op een persoonlijke en emotionele manier," aldus Feige.

Avengers: Endgame is vanaf 24 april in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair