Featured

Hoe erg liegen de 'Avengers: Endgame' trailers?

Allemaal met één doel!

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Voor wie het nieuws rond Avengers: Infinity War een beetje heeft gevolgd, weet dat er in de trailers heel wat extra beelden zitten die het eindresultaat niet hebben gehaald. Het blijkt dat dit opzettelijk is gedaan. Hoe betrouwbaar maakt dat de trailers voor Avengers: Endgame? Let op mogelijke SPOILERS!

In gesprek met Empire Magazine zei Joe Russo het volgende: "We hebben gepraat over hoe de marketing aangepakt moet worden. Het belangrijkste voor ons is om het verhaal geheim te houden. Toen ik een kind was zag ik The Empire Strikes Back om 11 uur in de ochtend op de dag dat die uitkwam. Ik werd hierdoor geraakt. Ik had namelijk geen idee van wat er kon gebeuren, en wat ik te zien zou krijgen. Deze ervaring willen we nabootsen." Daarbij gaven de regisseurs aan dat er beelden beschikbaar zijn gesteld die niet in de eindfilm te zien zullen zijn.

Hoe worden we mogelijk gefopt?

Maar hoe pakt dat nabootsen dan uit? En waar liggen de aanwijzingen in de drie verschenen trailers? Hieronder een aantal ideeën die online zijn verschenen.


Ander beeldmateriaal!

Eerder werd al bekend dat de regisseur zeer beperkt beeldmateriaal beschikbaar heeft gesteld voor de trailers. De kans is groot dat er in de trailers flink is geknipt en geplakt. Ook zitten er dus shots in de trailer die helemaal niet in de film voorkomen en zijn personages weggeknipt en misschien zijn er zelfs personages / hoofden bijgeplakt.


Advanced Tech-pakken?

Al vrij snel na de release van Infinity War dook er concept-art op van Avengers in 'Advanced Tech'-pakken. Naar mate de tijd vorderde doken er meer beelden op. Uiteindelijk doken deze pakken ook op in de trailers, zeker in de meest recente trailer (zie boven). Maar die beelden liet een andere samenstelling van het team zien. Ook met Iron Man (Robert Downey Jr.) en Nebula (Karen Gillan) - die toch in de ruimte vechten voor hun leven - en juist andere personages weer niet, zoals Mark Ruffalo's Bruce Banner. Dit lijkt niet te stroken met het teamshot uit de Big Game spot. Het is duidelijk dat hier opzettelijk onduidelijkheid wordt gecreëerd en dat de eindversie flink anders zal zijn.


Captain Marvel?

En dan Captain Marvel. Hier lijken ook wat gekke dingen te gebeuren. In de mid-credit scène van haar solofilm zien we hoe ze kennismaakt met onder meer Captain America, met een baard (!). In alle scènes die we tot op heden van Endgame hebben gezien, heeft Captain America (Chris Evans) geen baard. Zou Captain Marvel gewoon al op de aarde zijn als Avengers: Endgame start? Zo ja, dan wordt Carol Danvers uit andere beelden van de trailers geknipt.


Star-Lord?

En dan al die losse beelden in de trailers. Deze lijken soms iets met elkaar te maken te hebben. Zo zijn er shots te zien van Ronin / Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America, allebei met groen en water op de achtergrond. Ze lijken samen een scène te hebben. Opvallend is dat in die scène Peter Quill a.k.a. Star-Lord, de rol van Chris Pratt, mogelijk ook aanwezig is. Een fan zag namelijk onderstaand shot in een featurette die al voor de release van Infinity War verscheen. Achter Pratt lijken Renner en Evans te staan op een wel heel toevallige locatie.


Heb jij nog meer gekke dingen gezien?

Kortom, we krijgen dus te zien wat Marvel en de regisseurs willen. Wat denk jij van de trailers? Houden ze ons voor de gek? Welke beelden zijn echt; zouden alle beelden complete onzin zijn? Vanaf 24 april weet je meer! Misschien deze chronologische fan-trailer:16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Persoonlijk vind ik het heel flauw om gemanipuleerde beelden in een trailer te steken, of beelden die helemaal niet gebruikt worden. Dat is een vorm van misleiding.

Frietgezicht

Avatar

Ik laat mij graag verrassen dus ze ‘liegen’ maar een eind weg.

Ben wel nieuwsgierig welke actie scenes aan het begin van de film te zien zullen zijn.
Infinity War begon toch gelijk met een pak slaag van de Hulk, de dood van Loki en vervolgens snel een actie-scene in new york die in elke andere film als de final battle had kunnen zijn.

Nu lijkt het mij lastiger. Iron Man zal rustige scenes hebben, de anderen zitten er verslagen bij en moeten met een plan komen. Wil toch ook wel zien hoe de mensheid ermee omgaat maar daar zullen we vast weinig van mee krijgen.

Frietgezicht

Avatar

@ Rutherford. Zo kun je het zien maar ik kijk naar of het mij boeit ‘achteraf’.
Ik voelde mij in Iron Man 3 meer genaaid hoewel de beelden allemaal klopten maar de vervangende badguy stelde niks voor.
Als wat we wel krijgen top is dan klaag ik nergens over. Who cares dat de Hulk scene uit de Infinity War trailers er niet in zat als ze ons zat andere dingen geven die we niet eerder te zien kregen?

Utgard-Logi

Avatar

Ik zat bij het einde van Infinity War wel te wachten op de verschijning van The Hulk, aan de andere kant vind ik het ook wel goed dat ze weinig laten zien. Het laten zien van The Hulk is veel minder erg, zoals Frietgezicht al zei, dan The Manderin-"twist".

Trouwens waar is Master Of Films gebleven? Is hij onaangekondigd vertrokken? Hij heeft namelijk ook zijn profielfoto en gegevens verwijderd.

https://www.filmtotaal.nl/gebruiker/125407

SuPa

Avatar

enige teleurstelling in IW was dat de scene op het eind van de trailer (incl. rennende hulk) niet in de film zat.

GreenHornet

Avatar

waar is Master Of Films?

Rutherford

Avatar

Ja Friet, heb je wel gelijk in. Maar ik wil de lijn wel algemeen doortrekken. Je kan bv een trailer maken over vampieren om te eindigen met een Twilight film. Zo kun je de trailer enorm sterk maken, maar wel een kutfilm afleveren die in de verste verte niets met de trailer te maken heeft qua beelden. Geheimhouden vh verhaal is ok, misleiden niet.

Guyon2002

Avatar

Ik zal dat ESB gevoel van niks weten waarschijnlijk toch niet ervaren. Ik moet een paar dagen wachten voordat ik naar Endgame kan en er zal ongetwijfeld wel een of andere teringlijer zijn die shit gaat spoilen.

Geranimous

Avatar

Ik vind het ook niet zo cool als ze je op het verkeerde been zetten. Het is in mijn ogen alleen maar beter als trailers zo weinig mogelijk prijs geven. Maar misleiding en geheimzinnig doen vind ik niks. JJ Abrams sloeg daar op een gegeven moment in door en heeft dat ook toegegeven.

Ronduit liegen vind ik nog slechter. Denk aan Jon Snow (Game of Thrones) en Khan (Star Wars). Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde vragen helemaal niet te beantwoorden.

Frietgezicht

Avatar

Laatste keer dat Master of Films hier was kwam zijn vrouwtje erbij. Hij is niet geband toch FT?

Frietgezicht

Avatar

@ Rutherford, daarom zeg ik al als het achteraf maar goed was. Als ik een R-rated Blade verwacht door trailers en Twilight krijg ben ik teleurgesteld.
Maar als ze een glimp van Ronan laten zien wat gelogen blijkt maar we krijgen Galactus hoor je mij niet klagen.

GreenHornet

Avatar

sommige kunnen ook Skrulls zijn

Marklar

Avatar

Als je wil zien hoe de mensheid met zoiets omgaat kun je beter The Leftovers bekijken, kunstwerkje die serie

Sparrow_LW

Avatar

Heb het op een eerdere post al gezegd.... laat je lekker maken door de trailer, maar probeer niet het plot eruit af te leiden. Ga lekker onbevangen naar de bioscoop volgende maand. Ze letten echt wel op dat ze geen belangrijke plotdetails weggeven en uit dit artikel blijkt dat ze je zelf op het verkeerde been proberen te zetten.... ik denk er niet te veel over na en verheug me enorm op de film zelf....

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Liegen, komaan. Gewoon wat misleiden. Niks mis mee. Bij Infinity War miste ik totaal niet dat de Hulk niet meeliep met de rest en pas achteraf bedacht ik me maar dat die scene er niet in zat. Des te beter. Zorgt voor een verrassender filmervaring.

chefry1983

Avatar

en nou en dat we worden misleid. Het gaat om een film, niet een arbeidscontract.
Dan is de kijkervaring nog beter in de bios.

NieuwsFilm

meest populair