Algemeen

Onderzoek: Er zijn teveel streamingdiensten

Consumenten zijn niet blij.

door Jim Pedd om 15:16 in Algemeen
We wisten allemaal dat dit moment zou komen. Deloitte meldt op basis van zijn jaarlijkse Digital Media Trends onderzoek dat 47 procent van de consumenten vindt dat er teveel streamingdiensten zijn. Ze worstelen vooral met de vraag op welke streamingdienst ze zich het beste kunnen abonneren, van Netflix tot HBO, CBS All Access en Amazon Prime Video.

Variety meldt de resultaten van het onderzoek. De komende tijd lanceren zowel Apple als Disney ook een eigen streamingdienst. Verder is WarnerMedia van plan om op termijn ook een eigen streamingdienst te lanceren. Er komen er dus steeds meer en dat maakt het voor consumenten steeds moeilijker om te kiezen.

Teveel aanbod
Kevin Westcott, de vicevoorzitter van Deloitte, vertelt over het onderzoek dat consumenten wel een keuze willen, maar tot op zekere hoogte. Het lijkt er volgens Westcott steeds meer op dat er een oversaturatie op de markt is en dat mensen moe worden van alle mogelijkheden. 57 procent van de consumenten zegt dan ook boos te zijn als een dienst een serie stopzet of content laat verdwijnen.

De gemiddelde Amerikaanse consument heeft drie streamingdiensten. In Nederland zijn de meeste mensen geabonneerd op Netflix en Videoland, maar ook Disney Plus maakt kans groot te worden. De vraag is dus of de streamingdiensten straks nog wel het antwoord vormen op internetpiraterij, of dat piraterij juist weer in de hand gewerkt wordt.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Straka

Avatar

Op dit moment maak ik al graag gebruik van een piraterij streamer: het beste van Netflix, Disney en anderen op een enkele handige site.

YankeeWaRRiaH

Avatar

Het gedrag van de gebruiker wordt constant geregistreerd. Één dienst met alle abonnementen. Op het einde van de maand worden deze gegevens geanalyseerd en elke service krijgt zijn deel van het abonnementsgeld uitbetaald...
Voorlopig heb ik enkel een abonnement op Netflix en Spotify. De rest is voor mij zelfde als bij Straka.

YankeeWaRRiaH

Avatar

Ik ben trouwens bereid meer te betalen voor zo'n service

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Pfff, ik stream niet. Boeit me niet en heb er trouwens de tijd niet voor om alles te zitten bekijken. En wat het grote aanbod betreft, als je naar de winkel gaat voor een pot confituur heb je ook 16 verschillende merken ofzo met elk 20 smaken. Kies gewoon iets en achteraf kun je nog altijd zien.

GreenHornet

Avatar

Ik heb nu alleen Apple Music + Netflix en kijk nog nauwelijks TV voor mij is dit voldoende.

Je gaat straks krijgen dat men Netflix heeft en de rest van de Streaming services illegaal gaat downloaden.

Mellie

Avatar

De arrogantie van de muziek business heeft ervoor gezorgd dat heel de markt ingestort is voordat er een degelijk alternatief kwam in de vorm van Spotify... Betaalbaar en compleet. Ik weet nog goed dat een album van 2 unlimited 40 gulden kostte! Dat is omgerekend nog steeds duurder dan het nu kost, gewoon omdat het kon!
Films en series waren in de begindagen niet rendabel. Vaak moest je 2 dagen je computer aan laten staan ivm lage downloadsnelheid.

De film en serie business moeten hun lesje nog leren! Nou snap ik best dat de kostprijs van het product bij films en series vele malen hoger ligt, iedereen wil zijn geld terug verdienen. De muziekindustrie heeft echter laten zien dat de consument best wel wil betalen! Als het aanbod en de prijs maar goed zijn. Niemand zit te wachten op tig streamingdiensten!

Ze moeten vooral doorgaan met nog verder versplinteren van het aanbod! Ik voorspel goede tijden voor de piraterij op film en seriegebied.

Sparrow_LW

Avatar

Met twee tienerjongens en starwars fans ontkom ik niet aan Disney+ vrees ik.... Heb voorlopig voldoende aan Netflix, maar ik denk dat ik tzt ga "stream-hoppen"... dus paar maandjes de ene, en dan de andere... zoiets... en anders hebben we de nieuwsgroepen nog....

Maac

Avatar

Hier hebben ze een onderzoek voor nodig gehad...

chefry1983

Avatar

wij van wc-eend....

dat men hier tijd aan heeft besteed. Dit is toch allang bekend. Ik ben klant bij Ziggo (vanwege formule 1) en Netflix en daar houd ik het lekker bij.

nieuwslaatste nieuws

meest populair