Algemeen

'Rogue One: A Star Wars Story' had bijna een heel ander verhaal gehad

En de Death Star? Die zat er niet zo expliciet in.

door Jim Pedd om 18:09 in Algemeen
Het scheelde niet veel, of Rogue One: A Star Wars Story had er heel anders uitgezien. De film had zijn banden met de Death Star bijna verborgen en eigenlijk ook een happy end. Dat vertelt scenarioschrijver Chris Weitz aan The Playlist.

Rogue One draait om de manier waarop de Rebellen de plannen voor de oorspronkelijke Death Star wisten te stelen. Dat is iets waar in de films naar gerefereerd werd, maar nooit expliciet uitgelegd. In Rogue One gebeurde dat wel en eindigde de boel nogal duister; elke hoofdpersoon haalt het einde niet levend. Het scheelde niet veel, of dat was anders.

Happy end
Weitz vertelde aan The Playlist dat een eerdere versie van de film minder duister was. "In de versie voor die van mij, ging niet iedereen dood. Sterker nog, het eindigde met een huwelijk. Ik denk dat het was omdat aangenomen werd dat Disney de personages niet massaal zou laten sterven," aldus Weitz. "Ik had het gevoel dat het noodzakelijk was, omdat niemand hen ooit noemt of ooit nog ziet. Maar ook omdat het thema opoffering was en het passend was dat al onze hoofdpersonen dan dood zouden gaan."

Ook was de film oorspronkelijk een stuk minder helder over de Death Star. "Het was aan het begin van de film helemaal niet duidelijk dat de Death Star de Death Star zou zijn. Het was enkel in het opzicht dat de Rebellen wisten dat er iets slechts aan zat te komen en dat ze moesten uitvogelen wat dat was. Er ontwikkelde zich in de film dus een gevoel van onmin."

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Als ze het hadden overleefd had je hun namen wel gehoord in deel 4 en later.

Darthmar

Avatar

En juist dat einde heb ik moeite mee. En ook het gebruik van de Death Star.

drsentertainment

Avatar

Ik vond RO een van de mindere SW films. Het mist de magie van de trilogie(s). Maar ja, ik vind bijvoorbeeld TLJ erg goed, dus wie ben ik

Monojaxx

Avatar

Ik vind RO juist de beste film, beter nog dan de nieuwe trilogie. Deze film heeft voor mij juist het sfeertje uit de originele trilogie.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ik vond deze een geweldige film. En het feit dat er eens geen happy end was vond ik net verfrissend aan een film in dit genre.

Sparrow_LW

Avatar

Van alle nieuwe Star Wars films vond ik deze juist de beste... het sfeertje was perfect, het verhaal had duidelijk een begin en eind en paste perfect in het grote geheel.... De film had wat mij betreft niet beter kunnen eindigen...

Frietgezicht

Avatar

Monojaxx +1,zaphod +1 ,Sparrow +1, eens eens eens.

Skihvo

Avatar

Ik vond dit ook de beste van de nieuwe Star Wars films! Juist bij deze film had ik het oude Star wars gevoel en in tegenstelling tot de anderen films worden hiet wel de oude personage goedgebruikt. Krijg nog steeds kippenvel als Darth Vader tevoorschijn komt!

jordicraft

Avatar

Einde was goed niks aan veranderen

Maac

Avatar

Ramp van een film, ongeacht het einde.

nieuwslaatste nieuws

meest populair