Netflix

De vijf beste Netflix Originals om aankomend weekend te kijken

We hebben een mooie selectie voor je gemaakt.

door Jim Pedd om 19:54 in Netflix
Deze week even geen top vijf topfilms die Netflix heeft toegevoegd. Dat komt doordat Netflix geen vijf films toevoegde en het materiaal dat online verscheen niet heel erg de moeite waard is. Vandaag kijken we dus maar eens naar de vijf beste Netflix Originals die je gezien moet hebben. We hebben onze lijst samengesteld op basis van het FT-cijfer en een lijst met allle Netflix Original-films. Hieronder zonder verder omhaal de lijst!

Beasts of No Nation (2015)
Regie: Cary Fukunaga | Cast: Abraham Attah, Emmanuel Affadzi, Ricky Adelayitor, Andrew Adote
Een van de eerste echte Netflix Original-films. Beasts of No Nation is een keiharde film die geen moment afleidt van waar het echt om draait, namelijk de hoge prijs die kinderen betalen voor oorlog. In deze film wordt het leven van de jonge Agu, die in West-Afrika woont, flink verstoord. Zijn vader komt om het leven bij een burgeroorlog en hij moet als kindsoldaat aan de slag voor een huurlingenleger dat aangevoerd wordt door de meedogenloze Commandant (een rol van Idris Elba).


The Ballad of Buster Scruggs (2018)
Regie: Ethan Coen, Joel Coen | Cast: Liam Neeson, James Franco, Zoe Kazan, David Krumholtz
The Ballad of Buster Scruggs is een Original van de Coen Brothers, die ons een heerlijke verzameling verhalen brengen die zich afspelen in het wilde westen. Daarbij brengen ze ons verhalen met hun gebruikelijke gevoel voor humor en drama. Elk van de zes verhalen draait weer om een uniek deel van het wilde westen en kijkt naar de manier waarop mensen proberen iets van het leven te maken.


The Boy Who Harnessed the Wind (2018)
Regie: Chiwetel Ejiofor | Cast: Lily Banda, Noma Dumezweni, Chiwetel Ejiofor, Joseph Marcell
The Boy Who Harnessed the Wind is het regiedebuut van Chiwetel Ejifor, die ons middels sterk acteerwerk en een behoorlijk goed verhaal een indrukwekkende film brengt. Deze draait om een dertienjarige jongen die opgroeit in Malawi. Daar bedenkt hij een behoorlijk onconventionele manier om zijn familie en dorp te redden van de hongersnood. The Boy Who Harnessed the Wind is overigens gebaseerd op het waargebeurde verhaal van William Kamkwamba.Okja (2017)
Regie: Joon-ho Bong | Cast: Tilda Swinton, Paul Dano, Seo-Hyeon Ahn, Hie-bong Byeon
De Koreaanse regisseur Bong Joon-ho brengt ons met Okja een heel opvallende film die niet alleen heel wat actie bevat, maar ook een fantastisch commentaar op de samenleving is. De jonge Mija is al tien jaar de verzorgster van Okja, een gigantisch dier en goede vriend. Maar dat verandert als de Mirando Corporation Okja naar New York wil brengen en wil onthullen als een nieuw vleesproduct. Daarop besluit Mija op een reis te vertrekken naar de VS om Okja te redden.


Annihilation (2018)
Regie: Alex Garland | Cast: Natalie Portman, Benedict Wong, Sonoya Mizuno, David Gyasi
De verwachtingen voor deze tweede film van regisseur Alex Garland waren hooggespannen. Kon hij het na Ex_Machina waarmaken? Ja. Dat is het antwoord. Ditmaal verfilmde hij het eerste van drie boeken van de Southern Reach-trilogie van Jeff VanderMeer. De film draait om vier vrouwen die op een expeditie gaan in de bizarre Area X. Het is de twaalfde expeditie die dat gebied ingaat. Samen hopen de vrouwen te achterhalen wat er met de vorige expedities is gebeurd en wat er nou precies aan de hand is.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sparrow_LW

Avatar

Annihilation en Buster Scruggs waren inderdaad vermakelijk.... de anderen heb ik nog niet gezien....

Frietgezicht

Avatar

Ik ben nu bezig op Netflix met Bevergem, een serie uit Belgie. Heerlijke humor hebben onze buren.

adofmirosch

Avatar

Outlaw King vond ik wel een vermakelijke film.


Belgische films en series zijn superieur vergeleken met ons Nederlandse troep van de laatste jaren.

Mas7

Avatar

Ik heb btw Triple Frontier gekeken, wat viel die film Vies tegen zeg.

Rutherford

Avatar

Friet, geweldige absurde reeks. De serie is volledig West-Vlaams, wat de verstaanbaarheid erg moeilijk maakt voor iemand die er niet in thuis is. Er zijn zelfs enkele jokes en gezegdes die hun effect missen door de ondertiteling.

Frietgezicht

Avatar

Ik heb idd ondertiteling nodig haha.

Civilian Supreme

Avatar

Allemaal gezien maar geen 1 die boven de middelmaat uitkomt, Buster Scruggs was bijzonder irritant en saai. Annihilation begon aardig en de andere films in dit lijstje waren redelijk.

Bram-0108

Avatar

Ik verwacht dit jaar The Irishman ook aan dit lijstje toe te kunnen voegen! Beasts of no Nation lijkt me ook erg goed!

NieuwsFilm

meest populair